Vasárnap Nyíregyháza – ZTE FC összecsapás

Az ötödik fordulót rendezik vasárnap a Merkantil Bank Ligában, csapatunkra, a még veretlenül a tabella harmadik helyén álló, Nyíregyházára látogató ZTE FC-re ismét nehéz feladat vár.
Az már szinte megszokott körülmény, hogy volt NB I-es, patinás csapat ellen kell pályára lépnie a kék-fehéreknek, hiszen a sorsolás szeszélye folytán az első tíz fordulóban a Csákvár kivételével kizárólag egykori élvonalbeli gárdák az ellenfelek.
Most viszont úgy kell négy nap két bajnoki meccset játszani – szerdán hétközi forduló lesz, a változatosság kedvéért egy volt NB I-es csapat, a Kaposvár látogat majd Zalaegerszegre – a zalaiaknak, hogy közben több mint ezer kilométert utaznak.
A ZTE a Nyíregyházával az NB I-ben 20-szor találkozott, az összesített mérleg egerszegi fölényt mutat, hiszen a hét ZTE-győzelem mellett tíz döntetlen és mindössze három nyírségi siker született, a gólkülönbség 27:19 a Zete javára.
A másodosztályban vívott összecsapások kapcsán már abszolút kiegyenlített a felek harca, 4 mérkőzésből egyet az egerszegiek, egyet a szabolcsiak nyertek, kétszer pedig döntetlen született, az összesített gólkülönbség 4:4!
A feladat tehát nem kicsi, ráadásul a kék-fehérek heti munkáját sérülések is nehezítették.

A mérkőzésről és a felkészülésről Nagy Tamás vezetőedzőt kérdeztük.
- Komoly erőpróba előtt áll a csapat, négy nap alatt két bajnoki, ezer km utazás. Igényel ez speciális felkészülést?

- Mindenképpen, mert nyolc napon belül három mérkőzést játszunk, ebből kettőt idegenben, ami sok utazással jár. A regenerációt pedig a lehető leghatékonyabbá kell tennünk.
- Milyen állapotban vannak a sérültek, kire nem számíthatsz Nyíregyházán?
- A sérültek állapota javul, de csak akkor számítok rájuk, ha száz százalékos állapotban lesznek. Szépe bokája nincs abban az állapotban, hogy pályára lépjen a közeljövőben. Vojnovic játéka is kérdéses, Kiss Máté is kisebb sérüléssel bajlódik. Örömteli, hogy Madarászra már számíthatok, így lehet szerepe a következő mérkőzéseken.
- Hátráltatta valami a heti felkészülést?
- Nyilván a sérültjeink okoznak fejtörést a hétvégi összeállításnál. Nem aggódom, mert vannak nagyszerű játékosaim, akik tudják pótolni majd őket, ha szükséges.
- Ellenfelünk keretében sok ismert labdarúgó található, Jova, Fodor, Rezes, Forró, Dragóner, Gyurján neve jól cseng futballberkekben, de Daru Bencét sem kell bemutatni az egerszegi szurkolóknak, ráadásul tavalyi keretünkből ketten is Nyíregyházán játszanak. Véleményed szerint milyen játékerőt képvisel az eddig rapszodikusan szereplő Nyíregyháza?
- Pontosan ez az  ami nem enged éles képet formálnom róluk. Ahogy a kérdésben is szerepelt, jól csengő nevekkel van a keretük megtűzdelve, de én a legjobban a csapatom teljesítményére koncentrálok, mert az lesz döntően befolyással a végeredményre.

A mérkőzést, melyet vasárnap 19 órai kezdettel rendeznek Nyíregyházán, szurkolóink egyenes adásban követhetik a Zalasport oldalán.

Hajrá ZTE!