Akadémiánk tehetségei remekeltek a 2020/21-es szezonban. Nézzük korosztályonként, hogyan szerepeltek versenysorozataikban.

U19

Kezdjük is a sort a legidősebb utánpótláscsapatunkkal. Kovács Tamás fiai az MLSZ Országos U19 "C" Csoportjában értek el kiemelkedő eredményt. A szoros hajrában végül jobb gólkülönbségüknek köszönhetően megelőzték a Gyirmót FC Győr és a Vác VLSE csapatát is, ezzel odaérve a tabella második fokára. Együttesünk rendkívül fiatal a mezőnyben és sok esetben kettős terhelés mellett kellett teljesíteniük, hisz a keret nagyrésze rendszeres játéklehetőséghez jutott a felnőtt harmadosztályban is. Gólkirályunk a középpályás Szántó Marcell volt, aki 7 gólt szerzett a sorozatban és ezzel az összesített góllövőlista negyedik helyén végzett.

 

U19 leány

A lányok között is akadtak szép sikerek, U19-es csapatunk csupán egy ponttal maradt le a bajnokicímről az U-19 Leány Észak-Nyugati Csoportjában. A hölgyek veretlenül játszották végig a szezont, 15 győzelmet és 3 döntetlent felvonultatva. A versenysorozatban elért 133 találat pedig önmagáért beszél, valamint Hetyei Csenge 39 góljával bronzcipősként is végzett a góllövőlistán.

 

U17

Az „Ifi B” is ezüstéremmel gazdagodott a szezon végén, az Alap Csoportból hozott pontjainknak köszönhetően sikerült magunk mögött tudni a remek tavaszt produkáló Budai FC-t. A csapat gólkirálya az U19-ben, NB III-ban és az NB I-es szezonzárón az elsőkeretben is lehetőséget kapó Csóka Dominik volt 4 találatával.

 

U16

Mihalecz Péter legénysége a harmadik helyen futott be az MLSZ Országos U16 "C" Csoport küzdelmeit követően és az UTE Labdarúgó Akadémiát is maguk mögött tudhatták. A jó eredményben nagy szerepet játszott Németh Marcell és Csonka Csaba is, előbbi 9 (harmadik lett az összesített góllövőlistán), míg utóbbi 6 alkalommal zörgette meg az ellenfelek hálóját.

 

U16 leány

Fiatalabb női együttesünk magabiztos előnnyel nyerte meg csoportjának versenyfutását, 18 mérkőzésből 17 alkalommal három pontot szerezve, egyetlen döntetlen mellett. 190 lőtt mellett csupán 5 gólt kaptak Szalai Csaba növendékei. Nagy Dorottya 58 találata pedig a góllövőlista második helyére volt elegendő.

 

U15

Pre-akadémiai korosztályunk ellentmondást nem tűrően dominálta végig az MLSZ Regionális U-15 Észak-Nyugati Csoportjának versenysorozatát. Tehetséges növendékeink 28 mérkőzésből 26 alkalommal győztek, egyszer játszottak döntetlen és csupán egy esetben hagyták el vereséggel a pályát. 127 gólt rámoltak be az ellenfelek kapujába és mindössze 16-ot kaptak. Nem véletlen, hogy a mesterlövészek listáján is feltűnnek fiataljaink, Ebedli Dominik és Mulasics Dániel egyaránt 19-szer mattolták az ellenfelek kapusait.

U14

Ismét egy aranycsapatról beszélhetünk! A 2007-es korosztályunk is hasonló sormintát követett, mint az U15-ös együttesünk. Szintúgy 26 mérkőzésen diadalmaskodtak, egy döntetlen és egy zakó mellett. A rúgott gólok számában szinte hihetetlen adatot produkáltak játékosaink, hisz nem kevesebb mint 228 (!!) találatot szereztek. A védelem is stabil lábakon állt, mivel csupán 17 alkalommal kapitulált együttesünk. Nagy versenyben, de az utolsó fordulóban elért 5 góljával támadónk Pál Barnabás a gólkirályi címet is hazavitte, egészen 44 találatig jutva a szezonban.

U13

2008-as csapatunk is eredményes évadon van túl. Bár az utolsó fordulóban egy döntetlen is elég lett volna Győrben a második helyezéshez, azonban a zöld-fehérek az utolsó játéknapon egy győzelemmel meg tudták előzni együttesünket. Mindazonáltal szépen csillog a bronzérem is ebben az erős mezőnyben, és megsüvegelendő, hogy csapatunk a legtöbb gólt rúgta, illetve a második legkevesebbet kapta a bajnokságban. Emellett Liplin Bence a versenysorozat aranycipőjét is bezsebelte, támadónk 33 találatig jutott.

 

U12

Egy újabb bajnokcsapat! 2009-es korosztályunk a Haladást és a Győri ETO-t megelőzve, hihetetlen statisztikával hódította el a bajnoki trófeát. 24 mérkőzésből, 22 alkalommal győztek, két alkalommal játszottak döntetlent és egyetlen találkozón sem maradtak alul. 149 találattal a legtöbb gólt rúgták tehetségeink és az ellenfelek mindössze 9-szer találtak utat a hálónkba. 149 gólunkból Nyári Ákos egymaga vállalt 47-et, ezzel a góllövők versenyét is magabiztosan nyerve.

Minden utánpótlás csapatunknak gratulálunk a remek teljesítményekhez, csak így tovább!

Hajrá, ZTE!