Babati Benjamin a 21. olyan labdarúgó klubunk történelmében, aki legalább 200 bajnokin pályára lépett kék-fehérben.

A hétvégén két saját nevelésű, az NB I-es szereplés kiharcolásában oroszlánrészt vállaló játékosunk is jubileumhoz érkezett: Babati Benjamin a 200., Bedi Bence pedig a 150. bajnoki mérkőzését játszotta ZTE-mezben a Kaposvár elleni győztes bajnokin.

A felnőtt csapatunkban már 2012 augusztusa óta szereplő Babati ezzel a 21. olyan labdarúgó lett klubunk történelmében, aki elérte a 200 bajnoki meccset – és mindezt már 24 éves korára!

- Természetesen nagyon jó érzés és megtiszteltetés, hogy már a 200. mérkőzésemet játszottam kék-fehérben. Ezért dolgoztam, hogy minél több meccset játszhassak a felnőtt csapatban, és külön öröm, hogy csapatkapitányként, győzelemmel ünnepelhettem a 200. pályára lépésemet – nyilatkozta honlapunknak Babati Benjamin. – Úgy érzem, talán előbb is meglehetett volna a jubilálás, hiszen voltak olyan időszakok, amikor sérülés miatt kényszerpihenőre szorultam, gondolok itt elsősorban a combizomszakadásomra, amiből szerencsére mára már sikerült felépülöm, illetve egy korábbi kulcscsonttörésre, amivel annak idején másfél hónapot kellett kihagynom. Most a jelenre koncentrálok, elsőként arra, hogy a kitűzött célt, azaz a TOP10-be kerülést elérjük, persze e mellett szeretnék minél többet játszani és gólokat szerezni, gólpasszokat adni, megmutatni, hogy miért jutottam el idáig.

A Babatinál egy esztendővel fiatalabb Bedi 2015 februárjában debütált felnőtt csapatunkban, a Kaposvár ellen pedig már a 150. bajnokiját játszva vezethette ki csapatkapitányként együttesünket a pályára.

- A tavalyi, NB II-es szezon harmadik mérkőzésén ünnepltem a 100. pályára lépésemet ZTE-mezben, és csaknem másfél évvel később, múlt szombaton már a 150. is eljött, ráadásul győztes meccsen – vette át a szót Bedi Bence. – Már akkor is hihetetlennek tűnt, hogy ilyen sok meccset játszottam, de a 150 még nagyobb szám. Repül az idő, olyan, mintha tegnap lett volna a tavalyi köszöntésem, amikor szintén nagyon boldog voltam, most azonban még nagyobb az öröm, hiszen azóta már az NB I-ben játszunk. Hatalmas megtiszteltetés és öröm itt játszani, szeretem a klubot, a várost, a csapatot és a szurkolókat. Bár eddig még a másodosztályú meccseim vannak többségben, abban bízom, hogy a jövőben tovább növelem az NB I-es mérkőzéseim számát, és idővel már azokból lesz több, e mellett a legfontosabb, hogy csapatként sikerüljön a célunkat elérni.

Mindkét játékosunknak gratulálunk a jubileumhoz, és még rengeteg sikeres, NB I-es bajnokit kívánunk nekik ZTE-mezben!