Yohan Croizet idén nyáron érkezett a klubhoz kölcsönszerződéssel az Újpest FC csapatától. A francia légiósnak most először lesz alkalma játszani a budapesti egyesület ellen mióta Zalaegerszegre érkezett.

- Mindenekelőtt mesélj róla kicsit, hogy érzed magad a klubnál. Sikerült-e a beilleszkedés, hogy teltek számodra az elmúlt hónapok?
- A kezdetektől fogva jól érzem magam Zalaegerszegen, mindenkivel jó kapcsolatot ápolok. A múlt szezonban nem játszottam, ezért fontos volt, hogy minél hamarabb újra focizhassak. Amikor Sallói István felhívott, nem is volt kérdés számomra, hogy csatlakozom a csapathoz és hálás vagyok a lehetőségért.

- Kevesebb, mint fél éve vagy kölcsönben nálunk, mégis több alkalommal viselted már a kapitányi karszalagot. Mit gondolsz mi tette ezt lehetővé?
- Még Boér Gábor tett meg második számú kapitánnyá Szendrei Norbert távollétében. Hogy őszinte legyek a karszalag nélkül is folyamatosan beszélek a pályán és irányítani próbálom a csapatot. Szeretem motiválni és felvidítani a fiúkat a meccs előtt. Lelkileg ad némi pluszt és természetesen nagyobb a felelősség, de a viselkedésem és a játékom nem változik meg amikor rajtam van a szalag.

- Játszottál már Belgiumban, Franciaországban és az Egyesült Államokban is. Mit gondolsz a magyar bajnokság jelenlegi helyzetéről? Milyenek a körülmények, a játékosok és a stáb minősége a külföldi ligákhoz képest?
- Majdnem három éve érkeztem Magyarországra és már ezalatt az idő alatt észrevehető a fejlődés. A Zalaegerszegnél is minden adott, hogy jó teljesítményt nyújtsunk és regenerálódjunk az edzések, mérkőzések után. Akik a játékosok mögött állnak, edzők, orvosok, szintén profi munkát végeznek. Természetesen mindig lesz hova fejlődni, a legnagyobb különbséget a külföldi és a hazai akadémiák között látom, de jó irányba halad a magyar futball, elég csak ránézni a válogatottra.

- A ZTE rendelkezik a legfiatalabb átlagéletkorral az OTP Bank Ligában. Te, mint idősebb, tapasztaltabb játékos, hogyan segíted a fiatal csapattársakat?
- Fiatalként kiváló akadémián tanultam Franciaországban. Rengeteg tapasztalatot szereztem és próbálok mindent átadni az utókornak. Az apró jelentéktelennek tűnő dolgokban is segítek a csapattársaknak, hogy jobb játékosok lehessenek. Persze a mai fiatalabb generáció már más rendszerben van, mint amiben én tanultam. Szeretném őket segíteni a karrierjük során, de minden rajtuk múlik, hogy megfogadják-e majd a tanácsaimat.

- A következő fordulóban az Újpest FC csapatát fogadjuk a ZTE Arénában. Milyen érzések kavarognak benned, hogy a korábbi csapattársak most ellenfelek lesznek?
- Erre is úgy tekintek, mint bármelyik másik mérkőzésre. Természetesen sok barátom van ott, sokukkal még most is beszélek és találkozok. Jó lesz újra látni őket, de a meccs kezdetétől már nem ez fog számítani. Azért vagyok itt, hogy a ZTE csapatát erősítsem és pontokat szerezzünk.

Yohan köszöni, hogy a Kisvárda és a DVTK elleni mérkőzésekre is utaztak el szurkolók és rendkívül hálás a támogatásért. Kiemelte, hogy a lehető legtöbbet nyújtják majd annak érdekében, hogy a ZTE jövőre is az első osztályban startoljon.

Köszönjük az interjút és sok sikert kívánunk a továbbiakban!