Elvitte a három pontot a tatabányai együttes

Második csapatunkban a felnőtt keretet sújtó sérüléshullám következtében több fiatal tehetségünk is pályára lépett. Kezdőként kapott szerepet az első NB3-as felnőtt bajnoki mérkőzésén pályára lépő 2004-es születésű Bolla Bence, illetve csereként debütált Györe Levente és Bedő Roland is tovább bontogatja szárnyait a felnőtt fociban.

Rosszul kezdtük a mérkőzést, mert már a második percben vezetett a vendégcsapat, azonban jól reagáltunk a helyzetre és magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést 0-1 után. Szép labdakihozatalok és gyors egy-két érintős támadások jellemezték fiatal csapatunkat ebben az időszakban. Az egyik akciónk végén Szökrönyös rázta le emberét, aki csak szabálytalanul tudta megállítani. A megítélt szabadrúgást Németh Dani nagy erővel lőtte kapura, Kunsági fogni akarta azonban ez nem bizonyult jó döntésnek mivel a vizes füvön felgyorsult a lövés, így kiejtette a vendégek kapusa a labdát és már csak a gólvonal mögött tudta megszelídíteni. 1-1

A mérkőzés következő időszakát a mezőnyjáték jellemezte, egészen a második félidő közepéig kellett várni az újabb helyzetig. Ekkor egy szöglet után Szegleti lövését blokkolta Őr Máté. Ezt követően a mi pillanataink következtek, Németh Dani egy szép kontra végén centikkel lőtt a hosszú felső mellé. Pár perccel később Szökrönyös cselezett befelé és vette célba a hosszút, azonban Kunsági hárított.

A második félidő közepétől folyamatosan vette át az irányítást a Tatabánya, azonban mezőnyfölényüket egészen a 88. percig nem tudták előnyre kovácsolni. Ekkor azonban egy bal oldali akció után Katona verte meg egy az egyben Bekőt, Györe még próbált menteni, de nem tudott időben keresztezni, így a vendégek szélsője középre tudta lőni a labdát, ahol a rutinos Gyürki egy igazítás után a rövid sarokba lőtt. 1-2

Jövő héten Balatonfüreden lép pályára a ZTE FC II 13 órás kezdéssel. Hajrá, ZETE!

Bozsik József - Nagy dolog, hogy egy Tatabánya szintű csapat ellen végig meccsben voltunk. Sajnálom a srácokat, hogy nem tudtuk kihúzni az utolsó perceket és egy bravúr pontot itthon taratani, mert nagyot melóztak érte. Ugyanakkor, ma olyan teljesítményeket láttam, ami a fejlődés irányába mutat és ez biztató a jövőre nézve a jelenlegi helyzetünktől függetlenül.

ZTE FC II - Tatabánya 1-2 (1-1)

Gl.: Németh D.

 

Németh - Bekő, Dóczi, Bolla B., Majnovics - Őr M. - Papp L., Németh D., Szántó (Györe), Szökrönyös Z. (Papp Cs.) - Fehér B. (Bedő)