Hetente három csapatedzés és három otthoni tréning szerepel a fiatalok programjában.

Múlt hétfőn utánpótlás csapataink is elkezdték az edzéseket, elsőre még csak heti három alkalommal és kiscsoportos rendszerben.

- Természetesen a részvétel nem kötelező, de örömmel láttuk, hogy egy-két játékoson kívül – akik családjában fokozottan veszélyeztetett van - mindenki edzésre jelentkezett - nyilatkozta honlapunknak Molnár Balázs utánpótlás szakágvezető. - A kialakult helyzetre való tekintettel biztonsági óvintézkedéseket hoztunk, melyeket a játékosoknak, szülőknek és edzőknek is be kell tartaniuk. A szakmai tartalmat is ehhez igazítottuk, ezért a heti három csapatedzésen inkább egyéni képzés jellegű munkát végeznek játékosaink, míg a három otthoni tréningen történik a fizikai és kondicionális fejlesztés.

A szakember arról is beszélt, mire kell most fokozottan odafigyelni.

- Jó volt látni a sok mosolygós arcot, látszott, hogy az edzések nem csak nekünk, edzőknek, hanem a játékosoknak is nagyon hiányoztak már. Szakmailag többet kaptunk, mint vártunk, meglátszott a gyerekeken, hogy elvégezték azokat az otthoni edzéseket, melyeket edzőink az elmúlt kilenc hétben folyamatosan küldtek nekik. Most az a feladatunk, hogy azokat a játékelemeket folyamatosan visszaépítsük az edzések alatt, melyeket csak csapatedzésen lehet gyakorolni és fejleszteni. A nagy kihagyás miatt az edzések tervezésénél és intenzitásánál fokozottan odafigyelünk a sérülés megelőzésre és regenerációra. Reméljük, a helyzet az elkövetkező időszakban javulni fog, ami után mi is lazíthatunk a biztonsági intézkedéseken és visszatérhetünk a régi edzés módszereinkhez, illetve játékosaink minél előbb újra mérkőzéseken szerepelhetnek majd. Addig is szurkoljunk felnőtt csapatunknak, hogy jól szerepeljen a bajnokság hátralevő részében és bent maradjon az első osztályban!