Az edzői stáb élén megüresedett pozíciót a továbbiakban Márton Gábor tölti be, aki honlapunknak beszélt motivációról, tervekről és célokról

Boér Gábor távozása után hivatalossá vált, hogy Márton Gábor veszi át a csapat irányítását. Az új vezetőedző korábban, a 2020-21-es szezonban már vezényelte egyesületünket, akkor rövid idő alatt, pozitív mérleggel sikerült bent tartani minket a legmagasabb osztályban. Ezúttal a Merkantil Bank Ligában stabil szereplést nyújtó HR-RENT Kozármislenytől érkezett vissza hozzánk régi-új mesterünk.

„Különböző a szituáció mégis hasonló érzésekkel, motiváltan látok neki a munkának, csak úgy, mint legutóbb. Ezúttal is rendkívül fontos a következő néhány mérkőzés, szeretnénk eltávolodni a kieső zónától és felzárkózni a középmezőnyhöz. Ez természetesen nem csak rajtunk, hanem az előttünk lévőkön is múlik, de mi mindent meg fogunk tenni, hogy jobb pozíciót foglaljon el a csapat a tabellán. A korábbi itt létem során nagyon jól éreztem magam, sok szeretet kaptam a klubtól és a szurkolóktól, így örömmel tértem vissza.

A csapat tizenhárom fordulót követően a veszélyzónában helyezkedik el a tabellán. Az MTK Budapest elleni két gólos vereséggel immár harminc kapott gól szerepel a ZTE neve mellett, ami magasan a legrosszabb mutató a mezőnyben. Nem kérdés, hogy a kiesés elkerüléséhez minél hamarabb stabilizálni kell a csapat teljesítményét.

„Már találkoztam a játékosokkal, elmondtam mit várok el tőlük. Mindenkinek félre kell tennie az egyéniséget és előtérbe helyezni a csapat érdekeit. Egyértelmű, hogy védekezésben javulnunk kell, megemlíthetjük akár a rögzített szituációkat, de igazság szerint a védelmet mindig lesz hova fejleszteni. A támadójátékra is hasonló figyelmet fogunk fordítani és szeretném, hogy minél több helyzetet alakítsunk ki a mérkőzések során, mert véleményem szerint erős a keretben a támadó potenciál. Szeretem, ha előre felé játszik csapat, de nem elhanyagolható a stabilitás, amit meg kell tartani, ez pedig hatalmas fegyelmet igényel a játékosoktól. A válogatott szünet miatt szerencsére van egy kis idő a következő bajnoki mérkőzésig, amit ki is fogunk használni.

Márton Gábor labdarúgó karrierje során magyar bajnoki címet és magyar kupagyőzelmet is szerzett. Játszott Belgiumban, Franciaországban és Izraelben. Edzői karrierje során számos egyesületnél dolgozott, a hazai sikerek, külföldi tapasztalatok a zalaegerszegi munkáját is segítik majd a jövőben.
Örömteli és eredményes időszakot kívánunk neki!