Az új csapat!

Legújabb rovatunkban összefoglaljuk a május 8.án véget ért szezon legfontosabb eseményeit. Felelevenítjük a legszebb pillanatokat, a nagy győzelmeket és a nehezebb időszakokat is.

 

Bár rövid volt a nyáriszünet, mindenki várta már a rajtot, hisz ezekért a mérkőzésekért edzettünk olyan keményen a felkészülés alatt.

A keretünk szinte teljesen kicserélődött a nyáron, ráadásul új szakmai stábbal is vágtunk neki a bajnokságnak.  Várható volt, hogy nehéz szezon elé nézünk, azonban ragaszkodtunk az általunk képviselt játékfilozófiához és kitartottunk a látványos támadófoci mellett.

A játékosállományunk összeállításánál mindenekelőtt hazai futballistákra alapoztunk és ezen felül olyan fiatal reménységekre, akikben hosszútávú potenciál rejlik. Természetesen a fiatalok mellé szükség volt tapasztalt labdarúgókra és pár meghatározó külföldi játékosra is. A 2019/20-as kiírásban még akklimatizálódtunk az első osztályhoz, de ebben az évadban megkezdtük a jövő klubjának kialakítását.

A Boér Gábor által képviselt modern, magasan feltolt védekezésre és a letámadásra épült együttesünk játéka az őszi mérkőzések alkalmával. Egyből az OTP Bank Liga 2020/2021-es szezonjának első fordulójában a tavalyi ezüstérmes MOL Fehérvár csapatát fogadtuk 4375 néző előtt a ZTE Arénában. A mérkőzés pikantériáját csak növelte, hogy a fehérváriak kispadján rögtön visszatért Zalaegerszegre Márton Gábor. Kezdőként mutatkozott be tétmérkőzésen csapatunkban négy új játékosunk, Tanasin, Sankovic, Szánthó és Könyves, csereként beállva pedig Dragóner, Kovács és Zivko, illetve debütált az új edzői stáb is Boér Gábor vezérletével.

Nem volt a legkedvezőbb a sorsolásunk, hisz a Vidi után a Mezőkövesd és az FTC együtteseivel mérkőztek kedvenceink. Bár a három találkozóból csupán egy alkalommal maradtunk alul, az első győzelemig a 4. fordulóig kellett várni, amikor is az Új-Hidegkúti Nándor Stadionba látogattunk.

Csapatunk magabiztos játékkal és jó helyzetkihasználással háromgólos győzelmet aratott az MTK Budapest otthonában, ami a ZTE FC szezonbéli, valamint Boér Gábor edzői pályafutásának első győzelmét jelentette az NB I-ben. 

Ezt követően megtáltosodott együttesünk és a Magyar Kupa főtáblájának első játéknapján Mezőkeresztesen rendeztek tűzijátékot Koszta Márkék, egészen 11 találatig jutva az összecsapáson.

A lendület kitartott az egyik legfontosabb hazai meccsünkig is, amikor Könyves Norbert vezetésével a DVTK-t fektették két vállra kedvenceink, szinte tökéletes játékot mutatva a ZTE Aréna közönségének.

Rutinos támadónk jó szereplése a nemzeti csapat szakmai stábjának figyelmét is felkeltette, a moholi támadó zalaegerszegi színekben vívta ki magának elsőízben a válogatott meghívót.

A stabil szereplésünk mellett megsüvegelendő, hogy csapatunk átlagéletkora az egyik legalacsonyabb volt ebben az erős mezőnyben. Nem véletlen, hogy az ősz folyamán Gera Zoltán szövetségi edző négy labdarúgónkat is meghívta az U21-es válogatott keretébe.

Talán a legnagyobb skalp, amit a versenyfutás első körében megszereztünk, az a rendkívül jó erőkből álló Puskás Akadémia FC legyőzése volt a Pancho Arénában. Vesztes helyzetből, hősies küzdelemmel és két csodagóllal sikerült kivívnunk azt a rendkívül fontos győzelmet.

A 11. fordulóban ért véget az OTP Bank Liga első köre és ezzel párhuzamosan a stadionok is bezárták kapuikat a helyszíni nézők előtt. A korlátozásokat megelőzően utoljára futballozhattunk hűséges szurkolóink jelenléte mellett, azonban a Kisvárda Master Good FC elvitte a három pontot a szentélyből.

Már ekkor borítékolható volt, hogy egy példátlanul kiegyenlített évad van kibontakozóban, és minden erőnkre szükség lesz a versenysorozatban!

 

Folytatás következik…