Magasan Zalaegerszegen a legtöbb az U21-es játékperc a magyar NB I-ben.

Az élvonalbeli bajnokságok és csapatok U21-es játékperceit vizsgálta kimutatásában a svájci székhelyű Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES). Az idei szezonban az UEFA U21 korosztályba az 1998 született játékosok tartoznak.

Az NB I-ben átlagosan 5,1 százalék az U21-es labdarúgók játékperceinek az aránya, Zalaegerszegen azonban ennél jelentősen magasabb ez az arány: a magyar élvonalban egyedül nálunk haladja meg a 10%-ot, egész pontosan 17,5%-nyi U21-es játékperccel rendelkezünk.

Az U21-es játékperceink egyrészt az 1999-es születésű alapemberünkhöz,  Bolla Bendegúzhoz "kapcsolódnak", aki ahogy tavaly az NB II-ben, úgy idén az NB I-ben is rendre kezdőként kap lehetőséget, másrészt az 1998-as születésű Demjén Patrikhoz, aki Bollához hasonlóan tagja az U21-es Európa-bajnokságra készülő válogatott keretének.

- Én is olvastam ezt a hírt, örültem neki, és a klubnak is köszönettel tartozom azért a bizalomért, amit kapok, hiszen tulajdonképpen a sérülésemet leszámítva végig játszottam - nyilatkozta honlapunknak Bolla Bendegúz, amikor az adatokkal szembesítettük. - Próbálom meghálálni a bizalmat a játékommal, és hozzásegíteni a csapatot a kitűzött cél, a bennmaradás eléréshez. Ez, hogy még fiatal vagyok, nem helyezett rám különösebb nyomást, és különben sem gondolom úgy, hogy a fiatalok játszatása hátrányt jelentene bármelyik csapatnak is, sőt, hosszútávon előnyös is.

Megkérdeztük, hogy még fiatalnak, vagy már kész, felnőtt játékosnak érzi magát, amire előbbivel felelt, úgy érzi, folyamatosan fejlődik, de mindig van van hová. Úgy tapasztalja, mára sikerült felvennie az NB I ritmusát is.

- Jó érzés, hogy újra csapatszinten edzhetünk és egymás között játszhatunk is, hosszú volt a kihagyás, ezt az első edzéseken én is éreztem - mondta, amikor az aktualitásokra tértünk. - Örülök neki, hogy lesz folytatás, még van három hetünk, szerintem ez elegendő lesz, hogy formába lendüljünk és kiharcoljuk az élvonalbeli tagság megőrzését az utolsó nyolc fordulóban.

Bollán és Demjénen kívül U21-esként Köcse Bence és Hegedüs Olivér tagja még felnőtt csapatunknak, de rendszeresen edzéslehetőséget kapnak az első keretnél további U19-es játékosok is.