Budapestre látogatunk a 19. fordulóban

Ismét egy újabb fordulóhoz érkezik az OTP Bank Liga: csapatunk a 19. fordulóban az MTK ellen lép pályára, péntek este, az Új Hidegkúti Nándor Stadion gyepén. 

Az MTK Budapest csapata jelenleg a tabella legalján áll, négy győzelemmel, megegyező számú döntetlennel és tíz vereséggel, így tizenhat pontot gyűjtve. Jó pár ismerős arccal találkozhatunk a budapesti kék-fehérek csapatában. Az együttes jelenlegi vezetőedzője Márton Gábor, de a VIII. kerületi csapatnál futballozik Szépe János és Futács Márkó is. Az előző fordulóban épp az utóbbi játékos góljával hoztak el az egy pontot Mezőkövesdről. A téli szünetben sokat erősített a budapesti együttes, hisz nyolc új játékos öltözött kék-fehérben.

Csapatunk jelenleg a tabella hetedik helyén áll, hat győzelemmel, öt döntetlennel és hét vereséggel. Az előző fodulótóban 3-2-es vereséget szenvedtünk a Paks otthonában, mindkét gólunkat Zimonyi szerezte.

Az MTK-val legutóbb saját felségterületünkön találkoztunk, a nyolcadik fordulóban, október 3-án. Akkor két Koszta-találatnak örülhettünk, ami 2-0-as végeredményhez vezetett. A pénteki mérkőzésen Emir Halilovic öt sárgája miatt nem léphet pályára, de jó hír csapatunk háza tájáról, hogy Josip Spoljaric és szerződését meghosszabbító Bojan Sankovic is újra edzésbe állt.

Csapatunk célja, hogy holnap egy hasonló eredménnyel térhessen haza a fővárosból és megérdemelten szállítsa haza a három pontot. 

Hajrá, Zete!