Péntek este lehetőség adódik csapatunk előtt: közelebb kerülhetünk az MTK-hoz

A kupaszerepléssel együtt, zsinórban a harmadik tétmérkőzésünkön lépünk idegenben pályára pénteken az MTK otthonában. A két csapat jelenleg a kilencedik és tizedik helyet foglalják el a tabellán.
A Kisvárda elleni győzelemmel kikerültünk a veszélyzónából, egy MTK elleni siker esetén pedig mindössze egy pontra közelíthetnénk meg az előttünk álló budapesti alakulatot.

Nincs élete formájában az MTK, a legutóbbi öt bajnoki mérkőzéséből ugyanis összesen egy pontot szereztek, amit még a Magyar Kupában való továbbjutás sem szépíthet meg túlzottan. Horváth Dávid legénysége tehát nem nyújtott kimagasló teljesítményét az elmúlt időszakban, éppen ezért biztosra vehetjük, hogy ellenfelünk mindent megtesz majd, hogy otthon tartsa a három pontot, hiszen számukra is fontos mérkőzés lesz a pénteki. 

Csapatunk azonban javuló tendenciát mutat és a Kisvárda ellen megmutattuk, hogy bár a legtöbb kapott góllal mi rendelkezünk a bajnokságban, vezetőedzőnk, Boér Gábor nagy figyelmet fektet ennek kiküszöbölésére. Megszületett az első „clean sheet” is a hétvégén, azaz kapott gól nélkül lejátszott mérkőzésünk az idei szezonban, ami nagy önbizalmat adhat védelmünk számára.

Az egymás elleni mérleg igazi adok-kapok a két együttes között. A legutóbbi tíz tétmérkőzésből hétszer győzedelmeskedett a ZTE és háromszor tudott nyerni az MTK. Érdekesség tehát, hogy döntetlent utoljára még 2011-ben egy kupamérkőzésen játszott a két csapat, akkor gól nélkül ért véget a találkozó.

Augusztusban, az OTP Bank Liga 2. fordulójában sikerült 2-1 arányban győzedelmeskednünk hazai pályán a budapesti kék-fehérek ellen. Az első gólt akkor Sajbán szerezte, aki a hétvégi Kisvárda elleni mérkőzés hőse volt. Sajbán Mátét többek között erről és az elkövetkezendő találkozóról is kérdeztük e heti riportunkban. A teljes beszélgetés csütörtöktől lesz megtekinthető itt, a ZTE FC honlapján.

November 11-én, péntek este 20:00-kor tehát kiderül, hogy tovább csökken-e a távolság a két csapat között. A mérkőzés televízión keresztül is követhető lesz, szurkoljunk együtt a csapatnak.

Hajrá, Zete!