Játékosaink szerint a helyzetkihasználásban kell javulnunk ahhoz, hogy jövő héten győzelmet arassunk.

Mint beszámoltunk róla, csapatunk szombaton óriási küzdelemben, 3-2-re maradt alul az előző szezon bronzérmese, a DVSC vendégeként. Játékosaink mindent megtettek azért, hogy ponttal vagy pontokkal távozzunk a Nagyerdei Stadionból, a lefújás után mégis csalódottan kellett elhagynunk a pályát.

Több jó teljesítményt is láthattak szurkolóink tegnap csapatunkból. Bedi Bence megszerezte élete első NB I-es gólját, ami Kocsárdi Gergely 2012-es, Paks elleni találata (illetve a kaposvári Okuka öngólja) után jelentett újabb ZTE-gólt az élvonalban.

- Felemásak az érzéseim, hiszen nagyon örülök a gólomnak, de csalódottak is vagyunk, hiszen a mezőkövesdi után ez már a második olyan mérkőzésünk volt, amelyen komoly esélyünk volt a pontszerzésre, mégsem sikerült – nyilatkozta honlapunknak Bedi Bence. - Nehezen indult a meccs, Barczi Dávid nem léphetett pályára, így emberhátrányban kellett kezdenünk, amit ki is használt az ellenfél és vezetést szerzett. Utána rendeztük a sorokat, sikerült betalálnunk, de mindkét egyenlítésünk után gyorsan gólt lőttek a hazaiak is. Ezért is vagyunk csalódottak, mert nagyobb koncentrációval és a helyzeteinket értékesítve szebb eredményt érhettünk volna el.

- Pozitívum, hogy a bekapott gól után fel tudtunk állni. Ez a csapat mentális erejét is bizonyítja?

- Valóban, mentálisan rendkívül erős a csapat, most már csak a helyzetkihasználásnál kell pontosabbnak lennünk. A harmadik hazai gól után volt tizenegyesünk, én lőttem egy kapufát, úgy tűnik tehát, hogy egyelőre a szerencse nincs velünk, de bízunk benne, hogy a sok munka meghozza majd a gyümölcsét és a jövőben a szerencsével sem állunk majd hadilábon. Dolgozunk tovább keményen, jövő hétvégén az újonc Kaposvár otthonába látogatunk, ahol mindenképp győznünk kell.

Demjén Patrik szintén remek teljesítményt nyújtott, az első és a második félidőben egyaránt mutatott be bravúrokat, volt, hogy két percen belül kétszer védett nagyot a hazaiak próbálkozásánál.

- Sajnálom, hogy nem tudtunk nyerni, az mindennél fontosabb lett volna. de bízunk benne, hogy a szerencse a jövőben jobban mellénk áll – mondta Demjén Patrik. - Amikor az elején gólt lőtt a Loki, akkor sem éreztem, hogy nagy bajba kerülhetünk, éreztem, hogy lesz helyzetünk és ki fogunk egyenlíteni. Sajnos a harmadik egyenlítés már nem jött össze. Örülök, hogy ezúttal két gólt is szereztünk, külön öröm Bedi Bence első NB I-es gólja, de fáj, hogy pont nélkül maradtunk, azért dolgozunk, hogy legközelebb mindenképp megszerezzük a három pontot.

- Kapusszempontból milyen mérkőzés volt? Volt több nagy védésed.

- Könnyűnek nem mondanám, de az az igazság, hogy a kapus szerepe a leghálátlanabb. Kaptunk három gólt, mellette védhetek nagyokat, de az eredmény ezt nem tükrözi. A túloldalon a hazaiak kapusa védett egy tizenegyest, őszintén mondom, beengedhette volna… De biztos vagyok benne, hogy legközelebb be fogjuk rúgni a büntetőt. Felvetődött, hogy a hazai kapus elmozdulhatott a gólvonalról, ami előfordul, de folyamatosan kapjuk a tájékoztatást az új szabályokról, erre azért oda kell figyelni a játékosoknak és a játékvezetőknek is.

- Jövő héten Kaposváron jön a folytatás. Lehetünk pozitívak az első két bajnoki után?

- Igen, hiszen a játék képe alapján a győzelemre is volt esélyünk, de legközelebb be kell rúgnunk a helyzeteinket, és akkor egy hét múlva ilyenkor az első győzelmünknek örülhetünk majd. Keményen fel fogunk készülni a kaposvári meccsre, aminek biztos vagyok benne, hogy meg is lesz az eredménye.