Interjú Csóka Dániellel

Ízig-vérig kék-fehér szív tért vissza Zalaegerszegre: Csóka Dániel ismét a Zete színeiben! 

Minden ZTE szurkolónak ismerősen csenghet a név, hiszen Dani édesapja, Csóka Zsolt, két történelmi Zete-esemény résztvevője is volt: a 2002-es bajnokcsapat alapemberének számított és játszott a legendás, 1-0-ra megnyert Manchester United elleni mérkőzésen is. 

Dani öt évet töltött Angliában, 2017-ben igazolt a Wolverhampton csapatához, ez idő alatt kétszer is volt kölcsönbe, majd 2020-ban távozott az angol harmadosztályban szereplő AFC Wimbledonhoz: “Őszinte leszek, az elmúlt egy évben erre a napra vártam, mert kint is úgy alakultak a dolgok, hogy nagyon vágytam már haza. Nyilván a szülők, a család, a barátok mindig is hiányoztak, illetve itt fociztam öt éves korom óta tizenhat éves koromig, mondhatni itt nőttem fel, tehát a klub is a szívemhez nőtt és nagyon örülök, hogy hazatérhettem Zalaegerszegre és csatlakozhatok ismét a Zetéhez” - mondta honlapunknak Dani.

Mit gondolsz, miben fejlődtél legtöbbet az elmúlt öt évben?

Szerintem valamelyest mindenben. Köztudott, hogy Angliában fizikális tekintetben komolyabb a foci, mint Magyarországon. Nagy hangsúlyt fektetnek erre a részre, pont emiatt szerintem fizikálisan nagyon sokat fejlődtem. De mind taktikailag, mind pedig technikailag is érzek fejlődést magamon, szóval igazából mindenben sikerült fejlődnöm az elmúlt években. Úgy gondolom, hogy még minden téren van hova fejlődnöm, nem tartom magam kész játékosnak, de ezzel szerintem mindenki így van.  Nagyon szeretnék még tovább fejlődni, jól teljesíteni a karrieremben és úgy láttam jónak, hogy ehhez a Zete lehet a következő lépcsőfok.

Mit vársz a csapattól a következő idényben? 

Követtem a meccseket tavaly is, egy elég jó szezont produkált a csapat, úgyhogy idén is mindenképp jó szereplést várok, most már mondhatom, hogy magunktól. Remélem, hogy ebben én is tudom majd segíteni a csapatot és ki tudom venni a részem a sikerekből és a jó pillanatokból.

Ismerős közegbe kerülsz vissza. Milyen fogadásra számítasz? 

Igen, azért az segítség, hogy elég sok mindenkit ismerek, főleg az utánpótlás-válogatottakból. Úgyhogy nem új a közeg, de nyilván az új embereket próbálom minél gyorsabban megismerni, kiépíteni a kapcsolatokat, hiszen nekem is előnyömre válik, ha minél jobban megismerem őket és jól tudunk együtt működni a pályán. Szerintem ez fontos. 

Mondhatni majdnem teljesen új edzői stábbal vágtunk neki a szezonnak, mik az első benyomásaid?

Az tudomásomra jutott, hogy elég kemények az edzések. Úgy gondolom, hogy megkövetelik azt, ami kell a sikerhez. Szerintem mindenképpen egy jó jel, hogy nagy a terhelés és izgatottan várom, hogy az elkövetkező hetek mit hoznak. 

Mik a személyes céljaid az NB I-es szereplés tekintetében? 

Szeretnék minél több játéklehetőséget kapni és segíteni szeretném a csapatot a kijelölt célok elérésében. Védőként pedig természetesen részt szeretnék venni abban, hogy minél kevesebb gólt kapjunk a szezon során, és akár fejelnék is egy-két gólt. De a legfontosabb az, hogy minél többet lehessek a pályán és élni tudjak a lehetőségekkel.

Üdv újra itthon, Dani!