Az elmúlt három évtizedben szerzett pontok alapján stabilan a 12 csapatos élvonalban klubunk.

Érdekes összeállítás készült az elmúlt 30 év NB I-es bajnokságaiban szerzett pontok összesítésével. 1989-től a járványhelyzet miatt most félbeszakadt bajnokságig összesítették a klubok élvonalban szerzett pontjainak a számát, az interaktív grafikon a csapatok felfelé, vagy éppen lefelé ívelő pályáját is mutatja.

A számok természetesen kissé csalókák, hiszen nem minden bajnokságban ugyanannyi együttes szerepelt és nem ugyanannyi pontot lehetett szerezni, de az elmúlt harminc év magyar klubjainak élvonalbeli eredménybeli összevetését viszonylag reálisan ábrázolja.

A ZTE FC az elmúlt 30 évből most tölti a huszonegyediket a legmagasabb osztályban. A tizenegy legtöbb pontot gyűjtött csapat táblázatára 2000-ben kerültünk fel, a 2011/2012-es szezonig a nyolcadik helyen álltunk. A másodosztályban töltött éveink alatt nyilvánvalóan nem növelhettük NB I-es pontjaink számát, így a Fehérvár megelőzött minket, de így is a kilencedik helyen állunk.

A statisztika tehát azt mutatja, az elmúlt 30 év alapján a jelenlegi, 12 csapatos NB I-es is mindenképpen ott a ZTE FC helye, az pedig főleg örömteli, hogy már 20 éve rajta vagyunk ezen a TOP11-es listán, megelőzve olyan szintén nagy múltú klubokat, mint a Diósgyőr, a Haladás vagy a Pécs, míg olyan korábbi vidéki fellegvárak, mint a Békéscsaba, már nem is férnek rá a listára. Az előttünk állók közül a Vasas, a Győr és az MTK is a másodosztály tagja, így a jövőben újabb pontok szerzésével őket is utolérhetjük majd.

Ha az elmúlt 30 év egy bajnokság lenne... (a grafikon alul, az évszámoknál csúsztatható)