Csapatunk harmadik felkészülési mérkőzésére a szlovéniai edzőtábor keretében került sor.

ZTE FC - Al-Wehda 0-2 (0-0)
ZTE FC: Demjén - Bolla, Sebestyén, Devecseri, Gergényi - Kocsis, Mitrovic (Ikoba) - Barczi (Hudák), Grumic (Bobál), Bedi - Radó (Meshack)

Csapatunk hétfő óta edzőtáborozik a szlovéniai Zrece városában, ma pedig felkészülési mérkőzésen léptünk pályára Ptujban, a szaúd-arábiai első osztályban szereplő Al-Wehda ellen. Dr. Dobos Barna vezetőedző nem számíthatott Babati Benjamin, Lesjak Zoran és Kiss Máté játékára, együttesünkben továbbra is ott volt viszont két próbajátékos Meshack és Ikoba személyében, valamint a kezdőcsapatban kapott helyet a 2001-es születésű, saját nevelésű Sebestyén Lóránt.

A találkozót 0-0-s félidő után 2-0-ra ellenfelünk nyerte. Az első játékrészben a mi akaratunk érvényesült, több ízben, például Radó kapufájánál nagyon kevésen múlt a vezető gól megszerzése. Fordulás után ellenfelünknek is akadtak lehetőségei, de mi is betalálhattunk volna, végül a jobb helyzetkihasználás döntött az Al-Wehda javára.

A találkozó eseményei:

11.perc: Radó blokkolta a kapus kirúgását, amelyből felső lécen csattant a labda.
13.perc: Barczi lőtt 17 méterről, de a kapus védett.
30. perc: Radó tüzelt 17 méterről kevéssel mellé.
36. perc: Radó jobb oldali beadását Bedi fejelte a bal felső sarok fölé.
49.perc: Demjén mentett tiszta ziccerben bravúrral.
54.perc: Egy kavarodás után Demjén védett bravúrral, de a kipattanó labdát bepasszolta az ellenfél játékosa. 0-1
75.perc: Bobál 15 méteres csúsztatott fejesét védi a kapus.
88.perc: 10 méterről jobbal helyezett ellenfelünk csatára a kapunk jobb oldalába. 0-2

Holnap ismét edzésekkel folytatódik az edzőtábor, a következő felkészülési mérkőzésünket pedig szombaton 10:30-tól az osztrák Wolfsberger AC ellen játsszuk.