Mint az sokak számára ismert, ügyvezetőnk, Ágoston Zoltán három év után távozik klubunktól. Az alábbiakban búcsúzó sorait olvashatják, a ZTE-ért végzett munkáját ezúton is köszönjük.

Tisztelt Szurkolók!

Háromévnyi közös munka után elérkezett a búcsúzás pillanata, úgy vélem, egerszegi tevékenységem befejeztével a klubnak, a szurkolóknak és magamnak is tartozom annyival, hogy összegezzem az elmúlt időszakot és elköszönjek mindazoktól, akikkel közösen éltük meg ezeket az éveket. Köszönettel tartozom a ZTE-nek, ennek a közel 100 éves, nagy múltú tradicionális klubnak, hogy három évig vezethettem, dolgozhattam érte. Miként eddig, úgy ezután is a legnagyobb tisztelettel fogok erre a márkára, a ZTE FC-re gondolni. Természetesen köszönöm Végh Gábor tulajdonosnak, hogy mindezt lehetővé tette számomra, hogy bízott bennem.

Kívánom, hogy minél előbb megvalósuljanak álmaitok, és sikerüljön a klubot ismét méltó helyén tudni! Garancia erre az a fanatizmus, ami titeket szurkolókat, az egész várost és a Tulajdonost jellemzi, amikor a klub jövőjéről van szó. Érdemes megtartani az elmúlt szezon végén tapasztalható összefogást, és már a szezon kezdetétől segíteni egymást, s leginkább a Csapatot.
Gábornál elszántabban senki nem akarja a sikert, rengeteget áldoz a klubért, de mindenki támogatására, összefogásra van szükség ahhoz, hogy mindez eredményre is vezessen.

Természetesen én is szerettem volna a ZTE felemelkedésének részese lenni, hiszen ezért dolgoztam az elmúlt években. Úgy gondolom, hogy a jelenlegi működés a lerakott alapok nélkül nem lenne elképzelhető, enélkül ma nem csak a felnőtt csapatunk eredményességét kellene egy következő szintre emelni. Az elmúlt hónapokban, a jövő tervezése és a Tulajdonos Úrral folytatott megbeszélések során egyre világosabbá vált, hogy teljes megújulásra, újratervezésre van szükség. Úgy gondolom, ezen változások akkor lehetnek hitelesek, ha a vezetést, esetemben az ügyvezető személyét is érintik, illik ilyenkor átadni a helyet, megadni a lehetőséget egy új szemléletnek. Mindezt pedig úgy, ahogy mindig is gondolkodtam, a ZTE érdekei szerint. Jelenleg a klub teljes átszervezése van folyamatban, ehhez természetesen részemről az együttműködés biztosított. Az első lépéseket megtettük, az új tervek és az új csapat alakulnak, hazudnék, ha azt mondanám, hogy ennek eredményét és az első mérkőzéseket - immár szurkolóként - nem várom kíváncsian és bizakodással. Az elmúlt évekhez képest a jelenlegi csapat a leginkább alkalmas magasabb célok elérésére, talán most sikerülhet mindaz, amiért három évig együtt dolgoztunk.

A teljesség igénye nélkül még egyszer végiggondoltam az elmúlt évek legfontosabb változásait. Három dinamikus, elképesztően intenzív év volt, úgy a saját, mind pedig a klub életében is. Klubstratégiában gondolkodtunk, fenntarthatóság, helyi fiatalok stb. Ez - főként rövid távon - nem feltétlen összeegyeztethető az eredményességgel. Számomra a rengeteg változást menedzselni volt a legnagyobb kihívás, ezt mindig legjobb tudásom és a klub érdekei alapján tettem, így sikerült megannyi pozitív és eredményes folyamat részesévé válnom. A megújult és használatba vett stadion, új edzőpályák, a shop, a büfék, a raktár és egyéb infrastruktúra kialakítása, működtetése nagy változás volt a klub életében.
Utánpótlás szakágunk több alkalommal történő újraszervezését szintén mindig eredményesen sikerült alakítani, az itt nevelkedő fiatalok fejlődése is komoly eredménynek tekintem. Az elmúlt három évben 15 saját nevelésű fiatal játékos kapott lehetőséget a felnőtt csapatban, erre a nehéz útra is ebben az időszakban léptünk, remélem, hogy a motiváló lendület a gyerekekre és az edzőikre nézve még évekig kitart.
Női szakágunk mára szintén sikertörténet. Nem volt ez mindig így, nem túl régen történt, hogy csapataink a mérkőzésekre sem tudtak kiállni, ma pedig büszkék lehetünk a lányokra és az edzőikre.
A klub gazdálkodása, szerződésállománya, költségvetése és az alapvető adminisztratív folyamatok szintén nagy változásokon mentek át. Három éve ezeket nem tudtuk “levenni a polcról”, kinyomtatni, spontán elővenni, ma már ez természetes.
Az első csapatunk eredményességét tekintve már nem ennyire felhőtlen a közelmúlt. A csapat teljesítménye hullámzó és szélsőséges volt, akár egy mérkőzésen belül, akár szezon közben, de három év tekintetében is visszatérő jelenség volt mindez.
“Voltunk két pont híján feljutók és két ponttal bennmaradók is”. Mindkét véglet mi voltunk… Az is, aki kis híján feljutott, s végül a 3. helyen zárt, és az is, aki hetekig tartózkodott a vonal alatt ugyanabban a szezonban, amikor a tabella első öt helyezettjét megvertük. Folyamatosan a fejlődés igényével kerestük a megoldást, úgy gondolom, keretünk mindig erősebb volt annál, mint amilyen eredményt végül elért. Nem sikerült az állandóságot, az eredményességhez szükséges kohéziót elérnünk.
Az elmúlt évekre visszatekintve az is látszik, hogy egy adott szezonra összerakott stáb, játékosállomány ereje nem feltétlenül a mi döntéseinken múlik. A klub aktuális költségvetése, az árak, a piac kínálta lehetőségek, a szerződési feltételek mind-mind a sikert befolyásoló tényezők. Mára mindenki számára világos, hogy „csak együtt sikerülhet”, hogy a klub kommunikációját és szurkolóival
való kapcsolatát új alapokra kell helyezni.

Végezetül a csapatnak és minden szurkolójának sok örömöt, közel évszázados klubunknak, a ZTE FC-nek pedig újabb 100, legalább ilyen sikeres évet kívánok! HAJRÁ ZETE!
Örök szurkolód: Ágoston Zoli


Ágoston Zoltán
ügyvezető


Zalaegerszeg, 2018. Július 23., 8 óra 0