A mai nap folyamán szűkkörű sajtótájékoztató keretében mutattuk be új vezetőedzőnket, klubunk ikonikus gólvágóját, Waltner Róbertet.

Az eseményen megszólalt csapatunk sportigazgatója és frissen kinevezett trénerünk is. A nyilatkozatokból kiderült az új szakmai stáb összetétele és a bajnokság végére kitűzött cél.

 

18 új játékossal vágtunk neki a szezonnak, kicserélődött a keret, ezáltal nagyon nehéz feladatba vágott bele az évad elején Boér Gábor, mégis hamar lett stílusa és egysége csapatunknak. A fiatal generáció egyik legtehetségesebb edzőjéről beszélhetünk, azonban be kellett látnunk, hogy az utolsó tíz mérkőzésből hat pontot szereztünk. Bőven megvoltak azok a lélektani pontok, ahol a javunkra fordulhattak volna az események, de ezekben alul maradtunk. Az MTK elleni találkozót követően két napon keresztül egyeztettünk a tulajdonos úrral a folytatásról és arra jutottunk, hogy váltanunk kell.” – kezdte mondandóját Sallói István. „Jelenleg hat pont mínuszban vagyunk a realitástól, amely most a biztonságot is jelentené. Mindazonáltal, bent maradó pozícióban vagyunk, hét meccs van hátra és a közvetlen riválisaink hozzánk utaznak majd. A saját kezünkben van a sorsunk, egyértelmű célunk az első osztályú tagság megőrzése. A váltást illetően mérlegeltük a lehetőségeinket, olyan edzőt szerettünk volna, aki ismeri a csapatot és a klub egészét is. Már tavaly nyáron szóban forgott, hogy Róbert csatlakozik hozzánk, de akkor még élő szerződéssel rendelkezett a Kaposvár kötelékében. Most viszont nem volt akadálya a kinevezésének. Úgy érezzük, hogy megvan a habitusa és a személyisége a feladathoz, összefogja a közeget, továbbá az intenzív támadófutball híve. Amikor beszéltünk, már éreztem benne azt a tüzet, amire nekünk most szükségünk van és úgy gondolom, hogy kicsi kell ennek a csapatnak, hogy átbillenjen a szerencsénk. Robinak azt kívánom, hogy olyan sikeres karriert fusson be edzőként Zalaegerszegen, mint amilyet játékosként is!”

Örülök, hogy hazajöhettem. Azóta, hogy játékosként a csapatot erősítettem, az volt a vágyam, hogy egyszer a ZTE FC vezetőedzője lehessek. Dolgoztam már itt az utánpótlásban, most a felnőtt csapatot kell irányítanom. Bízom benne, hogy ez egy sikeres munka lesz, megtiszteltetésnek érzem, hogy olyan edzők után dolgozhatok itt, mint Gellei Imre, Csank János vagy Bozsik Péter, akiktől rengeteget tanulhattam. Minden tőlem telhetőt meg fogok tenni a klubért és Zalaegerszegért. Nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, hogy ez a város a szívem csücske. Kemény, alázatos munkával bizonyítani akarom, hogy együtt sikeresek lehetünk. A munkában és a fegyelemben hiszek.” – folytatta újdonsült vezetőedzőnk. „Ez volt az álmom, hogy a Zeténél dolgozhassak! Amikor a vezetőség megkeresett, nem mérlegeltem, úgy éreztem, hogy segítenem kell és a Zetének nem mondhatok nemet. Egy ilyen helyzetben nem egyszerű átvenni egy csapatot, de bízom a stábunkban, bízom a játékosokban és magamban is. A Zete nekem mindig más lesz és amíg élek a szívügyem marad!”

Vezetőedzőnk elmondta, hogy stábjában Molnár Balázs másodedzőként, Vlaszák Géza kapusedzőként és Zombori Regő erőnléti edzőként kap majd helyet, valamint ifj. Bozsik Józseffel egészül majd ki a szakmai munka irányítása.

Sikerekben gazdag éveket kívánunk ismét kék-fehérben!