A Lipót nyerte a Magyar Kupa-nyolcaddöntő odavágóját.

Csapatunk tartalékos összeállításban lépett pályára a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének odavágóján, a Lipót otthonában, az ezúttal itthon maradó labdarúgók pedig edzésen vettek részt.

A meccsen a hazaiak a 7. percben egy szerencsés Harsányi-góllal szereztek vezetést, majd mezőnyben fölénybe kerültünk, Ostrek révén egy nagy helyzetig is eljutottunk, de kimaradt a lehetőség.

Fotó: Nagy Gábor/Kisalföld

A második játékrész elején Barczit a tizenhatoson belül buktatták, a játékvezető azonban nem ítélt büntetőt, sőt műesésért középpályásunknak mutatta fel a második sárga lapot. Az 57. minutumban Csete góljával kétgólosra nőtt a lipótiak előnye, majd jött a 61. perc, amikor Babati bal oldali beadása után Ostrek lőtt az ellenfél hálójába (2-1). A mieink mentek előre, Ikobát és Radót is a pályára küldte Márton Gábor vezetőedző, azonban nem sikerült az egyenlítés, a hazaiak pedig védelmi hibánkat kihasználva megszerezték a harmadik góljukat.

A végeredmény 3-1 a Lipót javára, így együttesünknek a jövő szerdán, 18 órától a ZTE Arénában rendezendő visszavágón kell kiharcolnia a továbbjutást. 

Lipót Pékség SE - ZTE FC 3-1 (1-0)
Lipót: Dénes – Kovalovszky, Csete, Tóth, Zimonyi (Farkas Z., 88.) – Bieder, Harsányi (Vörös, 82.) Zámbó, Simita – Kapa, Nagy O. (Varga T., 64.)
ZTE FC: Szemerédi – Szépe, Bobál D., Kocsis, Gergényi – Bedi, Ostrek (Ikoba, 73.), Barczi – Babati (Radó, 64.), Bobál G. (Katelaris, 64.), McWoods
Gólszerzők: Harsányi (7.), Csete (57.), Zimonyi (76.) ill. Ostrek (61.)
Sárga lap: Nagy O. (5.), Bieder (74.), Kovalovszki (79.), Zámbó (84.), Vörös (87.) ill. Kocsis (87.)
Piros lap: Barczi (51.)