Meghatározó játékos tért vissza a kezdőbe

Stefanos Evangelou összesen négy tétmérkőzést hagyott ki mielőtt visszatérhetett volna a kezdő tizenegybe. A kihagyás előtti utolsó pályára lépése Pakson történt, nem is akármilyen találkozón. Abban a fordulóban sikerült 3-1-ről, 3-4-re fordítanunk az akkor még listavezető Paks otthonában. Stefanos az összecsapás után 8.7-es értékelést kapott, ami kimagaslott a mezőnyből.

Visszatérése már kevésbé sikerült ilyen szerencsésen, hiszen a DVSC elleni nagy vereség során lépett újra pályára. Akkor ellentmondást nem tűrően, a Debreceniek akarata teljesült a Nagyerdei Stadionban. Evangelou azóta is kivétel nélkül végig játszotta a bajnoki fordulókat, két mérkőzés alatt 1-1 gólt szenvedtük el és a tíz rúgott mellett, így jelentősen sikerült javítanunk a csapat gólkülönbségét.

- A válogatott szünet alatti osztályozón Görögország csupán egy büntetőpárbajra volt, hogy kvalifikálja magát az EURO tornára. Követted a mérkőzéseket?
- Igen, mindig figyelemmel kísérem a görög válogatott mérkőzéseit és szurkolok nekik. Nagyon közel voltunk már, hogy újra kint legyünk a tornán, ez sajnos nem sikerült. Abban azonban biztos vagyok, hogy képesek vagyunk rá és a jövőben lesz rá alkalom.

- A négy kihagyott tétmérkőzés után, most már túl vagy három végigjátszott fordulón. Hogy érzed magad fizikálisan, mentálisan?
- Valóban mintegy négy hetet hagytam ki a sérülésem miatt, de most már teljesen jól érzem magas és kész vagyok a folytatásra. Nagyszerű érzés újra a pályán lenni és azért küzdeni, hogy a csapat a lehető legtöbb győzelemmel zárjon az idény végén.

- Az 5-1 arányú Debrecenben elszenvedett vereség után két hasonlóan domináns, rendkívül fontos és látványos győzelmet arattatok. Hogyan sikerült felállni a pofon után?
- Sosem könnyű feldolgozni a vereséget, különösen nehéz egy olyan rendkívül rossz meccs után, mint a DVSC elleni. Mindezek ellenére erős csapat vagyunk. Nagyszerű a morál és tanulva a hibákból, továbbra is hasonló mentalitással tudtunk pályára lépni az előző két fordulóban. A cél pedig minden találkozón kizárólag a győzelem.

- Számos alkalommal változott az idei szezon során a kezdő és ezzel együtt a védelem felállása. Zavarja a játékodat, ha cserélődnek az emberek melletted?
- Volt, hogy történtek változtatások a kezdőben, de nekünk alkalmazkodnunk kell. Az én játékomat úgy gondolom semmilyen módon nem befolyásolja, ha másik csapattárs áll mellettem, mint az azt megelőző mérkőzésen. Én mindig a legjobb teljesítményt próbálom nyújtani a körülményektől függetlenül.

- Többször is változott a te pozíciód a hátsó sorban. A jobb oldali belső védőtől kezdve, játszottál centerben és feltűntél már a balon is. Van esetleg kedvenc ezek közül?
- A négy védős rendszerben teljesen mindegy, hogy jobb vagy bal oldalt jutok szerephez. Amikor öt védővel állunk fel, leginkább a középső vagy a jobb oldali pozíció az, ami hozzám közelebb áll. Természetesen, ha az edző azt kéri, a bal oldalon is bármikor tudok játszani.

 - A szurkolók olvashatták már gondolataid a következő mérkőzésről az FTC elleni beharangozóban és szép számmal fogynak a székek a ZTE Arénában. Kérlek üzenj valamit azoknak, akik hétről-hétre a csapat mögött állnak.
- Köszönjük a hatalmas támogatást és szeretet, amit tőletek kapunk! Szükség van rátok, mert meccsről-meccsre nagyon sokat segít, ha a csapat mellett álltok. Remélem, hogy akárcsak a Fradi ellen, a többi mérkőzésen is megtelt lelátókat láthatunk majd a jövőben.

Köszönjük az interjút Stefa, csak így tovább!