Hétvégén lezárult az OTP Bank Liga 2020/21-es kiírása, melyet csapatunk a kilencedik helyen zárt. A mai nap folyamán, egy zártkörű ebéd keretein belül díjazta a vezetőség a szezon kiemelkedő teljesítményeit.

Az InStat-index alapján, a szezon legjobb Zete-játékosa Bojan Sankovic lett, aki 252-es értéket átlagolt. Klasszis középpályásunk a labdaszerzések és szerelések tekintetében is a liga legjobbai között szerepel.

A legtöbb percet játszó játékosunk Bobál Dávid lett, aki az idei szezonban harminchat alkalommal lépett pályára kezdőként kék-fehérben. Csapatkapitányunk több mint 2880 percet volt pályán az idényben.

Házi gólkirályunk Szánthó Regő lett, aki tíz alkalommal vette be az ellenfelek kapuját a bajnokságban. A villámgyors szélső látványos találatait még évek múlva is öröm lesz visszanézni minden zalaegerszegi fanatikusnak.

A gólpasszkirály címet Gergényi Bence érdemelte ki, balhátvédünk öt alkalommal készített elő kék-fehér találatot. Bence nagyszerű szezont futott, tavaly szeptemberi teljesítményéért még a „A hónap játékosa” díjat is megkapta az MLSZ-től.

A legjobb játékos és a legszebb találat díjról szurkolóink dönthettek. Az előbbi díjat Artem Favorov, míg az utóbbit Szánthó Regő nyerte.

A szezon legjobb labdarúgója címért nagy verseny zajlott a Favorov-Szánthó-Lesjak hármas között, de végül, a tavasszal ihletett formában futballozó ukrán játékosunk kapta a díjat, aki a szavazatok közel egyharmadát gyűjtötte össze.

A legszebb gólok tekintetében, szimpatizánsaink a Puskás Akadémia FC ellen szerzett Szánthó-gólt szavazták meg első helyezettnek.

 

Reméljük, hogy a következő idényben is hasonlóan jó teljesítményekkel és szemkápráztató találatokkal örvendeztetnek kedvenceink.

Hajrá, ZTE!