Tovább tart a veretlenségi szériánk

Az OTP Bank Liga 25. fordulójában a Puskás Akadémia érkezett hozzánk a ZTE Aréna jól ismert, hazai gyepére. 

Jól kezdtük a mérkőzést, már az első negyedórában sikerült többször beszorítanunk ellenfelünket a saját kapujuk elé, több veszélyes helyzetet is sikerült kialakítanunk, korai vezetést azonban nem sikerült szereznünk. Már a negyedik percben adódott egy szép helyzetünk, amikor Lesjak adta be a labdát, ami viszont túlment, így az érkező Tajti már nem tudta elérni. 

Egy perccel később Meshack tört be a Puskás 16-osán belülre, ám bombáját az ellenfél kapusa bravúrosan védte. Halilovic a 14. percben tekert hajszálnyival mellé.

Az első 20 perc elteltével magáratalált a vendégcsapat, összesezdettebben védekeztek, és támadásokat is indítottak, a játékot viszont még mindig inkább mi irányítottuk. A 25. percben Kozákot sikerült jól kiugrani, Demjén azonban remek ütemben jött ki kapujából, így a felcsúti csatár csak őt tudta eltalálni.

A 30-31. percben Koszta kétszer is közel került a már nagyon érő első gólunk megszerzéséhez, mindekétszer egy-egy Tajti szögletből került elé a labda. Először védője éppen ki tudta előle piszkálni a játékszert, majd fejjel próbálkozott, a labda viszont kicsivel elkerülte a kaput.

Az első félidő utolsó 15 percében is domináltunk, a vendégeknek nem sok lehetőséget adtunk helyzetek kidolgozására, de betalálnunk sajnos nem sikerült, így mindkét csapat gól nélkül ment készülni a folytatásra.

A második félidő első helyzete ismét egy Meshack lövés volt, ezúttal a hosszú félső sarok köszönhetett közelről a labdának.

Az 51. percebn Kozákkal szemben látta szabálytalannak Mocsit, így jó helyről próbálkozhatott szabadrúgással a Felcsút. Favorov kísérlete nem sokkal szállt fölé.

Hét perccel később Tajti szerzett egy szemfüles labdát, majd kapásból indítani tudta Meshackot, aki ügyesen cselezte be magát a kapu elé, egyedül utolsó trükkje nem sikerült, így végül szerelni tudták.

Egy óra játékidő után a Puskás először tudta huzamosabb ideig a kapunk előtt tartani a labdát, kezdett kiegyenlítettebb lenni a játék.

A 71. percben aztán ziccerbe is került a vendég csapat, Gera húzott be, majd hagyta ott önzetlenül a labdát Nagy Zsoltnak, akit a lehetőség váratlanul érhetett, ugyanis rosszul találta el a játékszert, és közelről mellé lőtt.

Az utolsó 10 percben mindkét csapat próbálta megnyerni a meccset, izgalmas hajrát láthattak a szurkolók, gólnak azonban nem örülhettek. A mi próbálkozásaink veszélyesebbnek tűntek, a 89. percben Sankovic lőtte ki nagy erővel a keresztlécet.

A meccs túlnyomó részén dominálni tudtunk, és zsinórban az ötödik mérkőzésünket játszottuk le kapott gól nélkül.

Edzői értékelés: 

Hornyák Zsolt: Küzdelmes mérkőzést láttunk, mindkét csapat nyerni szeretett volna, amit hiányoltam, azok a gólok. Nagy Zsolt helyzete kulcsdöntő volt a második félidőben, ha jobban leveszi a labdát, akkor eljuthatott volna a kapuig. Baluta játékán lehetett látni, hogy nem az igazi, egyhónapos eltiltás után jött vissza. Hiányoltam a pontosabb labdákat befejezéskor, de 2-3 nagyobb helyzetet így is ki tudtunk dolgozni. Sajnos nem sikerült nyerni, de a csapatom hozzáállásával elégedett vagyok. Egy jó csapattal álltunk ma szemben, ha sikerült volna egy gólt rúgnunk, azzal lehet, hogy meg is nyertük volna a mérkőzést. Hiányolom a két pontot, de hozzáállásunk rendben volt.

Waltner Róbert: Hiányérzetem van a mérkőzés után, mert azt gondolom, hogy több volt benne, mivel a mérkőzés nagyobb részében jobban játszottunk, mint a Puskás. A megbeszélt taktikát maximálisan betartották a játékosok, úgy védekezésben, mint támadásban. Sokat tettünk érte, hogy ma a szerencse mellénk álljon, de végén a kapufánál pár centin múlott csak, hogy befele pattanjon. Nyerni szerettünk volna, viszont már öt meccs óta nem kaptunk gólt, ami pozitív. Ma mindent megtettek a játékosok, jól forgattuk a játékok, voltak a szélen megindulások, voltak átlövések, beadások. Az ellenfél jól védekezett, de szerintem egy élvezetes, jóiramú döntetlen volt, ahol a szurkolók jól szórakozhattak.

 

Összeállítások:

ZTE FC: Demjén - Lesjak, Serafimov, Mocsi, Gergényi - Sankovic, Tajti, Halilovic (82' Posztobányi) - Meshack (79' Milovanovikj), Bedi (72' Spoljaric) - Koszta 

Puskás Akadémia FC: Tóth - Nagy, Spandler, Stronati, Nunes - Favorov (46' Gera) , van Nieff, Szolnoki - Baluta (65' Bakti), Kozák (70' Zahedi), Corbu (65' Skribek)