Interjú újdonsült vezetőedzőnkkel

Ricardo Moniz honlapunknak adta első interjúját a ZTE FC vezetőedzőjeként. A holland szakember hároméves kontraktust írt alá egyesületünkkel és bizakodva várja a felkészülés kezdetét.

 

Mik az első gondolatai a kinevezését követően?

Boldog és büszke vagyok arra, hogy a klub rám gondolt. Dragóner Attilát már ismertem a Fradiból, Magyarországra pedig szívesen tértem vissza, mert az itt élő emberek szenvedélyesen szeretik a futballt. Szeretném segíteni a klubot a céljai elérésében, a fiatal magyar tehetségek fejlesztésében, az innovációban és a nemzetközi kapcsolatok építésében is.

Sokat gondolkodott amikor megkereste a ZTE FC, vagy könnyen döntött a váltás mellett?

Gyorsan döntöttem, mivel tetszett a felvázolt projekt és azok a célok, amit a Zete kitűzött maga elé. A vezetőség elmondta, hogy távolról indultak és azt is, hogy szeretnének tovább fejlődni. Véleményem szerint már az is szép teljesítmény, amit az elmúlt években felépített a klub, az én feladatom pedig az, hogy egységet kovácsoljak és örülök, hogy bíztak bennem.

Milyen futballt fog játszani a Zete Ricardo Moniz kezei alatt?

Proaktív és intenzív játékot. Kezdeményezni szeretnénk a játékot, nem pedig beállni a kapunk elé. Fontos, hogy együtt kell élni a játékkal, minden edzésen, minden mérkőzésen; a fiatal játékosoknak pedig hinniük kell, hogy odaérhetnek az első csapatba. Természetesen az eredmény fontos, de nem csak nyerni szeretnénk a mérkőzéseken, hanem közönségszórakoztató futballt is játszani. A pályán nyújtott teljesítményünkkel szeretnénk adni a szurkolóknak, hisz erről szól a futball. 

Látta a csapat korábbi mérkőzéseit? Mi a benyomása a teljesítményről?

Igen, természetesen megnéztem a Zete korábbi mérkőzéseit. Azt gondolom, hogy rendben van a csapat, de meg kell mutatnunk, hogy kik vagyunk és hogy mit szeretnénk játszani. Ki kell hozni mindenkiből a maximumot, 99 százalék nem elég, 120 százalékot várok mindenkitől, minden nap, hisz ahogy edz a csapat, úgy teljesít a mérkőzésen is.

Mit vár a csapattól, milyen eredménnyel lenne elégedett a szezon végén?

Erős csapategységet várok és a teljesítményt illetően is javulást. Szeretnék olyan játékosokat fejleszteni, akik majd a különbséget jelenthetik a pályán. Csodát nem várhatunk egy év alatt, de a legjobbamat fogom nyújtani és igyekszem minden játékost inspirálni, hogy a legjobbat hozza ki magából. Szeretném, ha egy intenzív, tempós és jó attitűddel rendelkező csapat lennénk.