Megvoltak a helyzeteink és a kapufáink, gólt azonban nem sikerült szereznünk.

Csapatunk az OTP Bank Liga 18. fordulójában a Paksi FC otthonában lépett pályára 1119 néző előtt. Dr. Dobos Barna vezetőedző egy helyen változtatott a múlt szombati kezdőcsapaton, Babati Benjamin kezdett Eduvie Ikoba helyett.

A mieink aktívan, helyzeteket kialakítva kezdték a találkozót: a 7. percben Radó adott be balról, Babati érkezett a röviden, de nem találta el a kaput. Három percre rá Bedi tekert középre balról, Bobál Gergely támadta a labdát, de végül Rácz fel tudta szedni előle azt. A 13. minutumban újabb nagy helyzetet alakítottunk ki: Radó lépett ki ziccerben és lőtt a felső lécre, a kipattanót Bobál nem tudta a kapuba juttatni. A 24.-ben Lesjak lövésébe ért bele fejjel Bedi, a labda centikkel a kapu felett hagyta el a játékteret.

A 26. percben azonban a Paks szerzett vezetést: Balogh Balázs bal oldali szabadrúgása után Kelemen Dávid maradt üresen a hosszún, és a kapuba bólintott (1-0). Az első játékrész hátralevő részében a játékvezető a sárga lapokat osztotta, de a visszajátszások alapján kétszer is büntetőt ítélhetett volna a javunkra, ám a Lesjak és a Radó elleni szabálytalanságnál is néma maradt a sípja.

A fordulás után Demjénnek kellett kétszer védenie, az 55. percben azonban megint nekünk volt helyzetünk: egy bal oldali szabadrúgás után a hosszún érkező Lesjak közelről fejelt mellé. A 65. minutumban pedig a csereként beállt Ikoba lőtt a tizenhatosról, de Rácz visszavetődve nagyot védett.

A mieink mentek előre, érkeztek a beadások, de az utolsó passzokba hiba csúszott, így nem tudtunk ziccerbe kerülni, míg a Paks a kontrákkal próbálkozott. Egy ilyen után a 78. percben Hahn ugratta ki Bödét, aki ziccerből betalált (2-0).

A hátralevő játékidőben is próbálkoztunk, a hosszabbításban Stieber szabadrúgásból a felső lécet találta el, ráadásul a hajrában ismét volt egy büntetőgyanús szituáció a paksi tizenhatoson belül, de ma a gól nem jött össze, megszerezték a három pontot a hazaiak. Folytatás szerdán, a Kisvárda ellen.

Paksi FC – ZTE FC 2-0 (1-0)
ZTE FC: Demjén – Bolla (Katelaris, 73.), Lesjak, Bobál D., Bedi - Kocsis, Mitrovic – Babati (Ikoba, 59.), Stieber, Radó (Barczi, 79.) - Bobál G.
Paksi FC: Rácz - Osváth, Lenzsér, Gévay (Poór, 46.), Kelemen, Kulcsár - Balogh, Szakály (Kecskés, 66.), Bertus – Könyves (Hahn, 77.), Böde
Gólszerzők: Kelemen (26.), Böde (78.)
Sárga lap: Gévay (30.), Balogh B. (37.), Lenzsér (45+1.), Poór (54.), Rácz (90+3.) ill. Szemerédi (45.), Radó (45+1.), Bobál G. (93.)
Piros lap: -