Csodába illő feltámadást mutatott be egyesületünk a Paks otthonában péntek este. A két gólos hátrányból való fordításhoz rendkívül erős lélekjelenlét és csapatmunka kellett. Éppen ezért szerettünk volna több játékost is megszólaltatni a drámai győzelem kapcsán.

Bár utolsó élvonalbeli mérkőzését még a Puskás Akadémia színeiben épp ellenünk játszotta, ezúttal minket erősített debütálása során Gruber Zsombor. A fiatal támadó rögtön góllal hálálta meg a bizalmat, miután a vezetőedző a kezdőcsapatba jelölte őt.

„Nagyon örültem, hogy kezdőként tudtam pályára lépni és boldog vagyok, hogy egy győztes meccsen tudtam debütálni. Óriási pluszt ad, hogy rögtön egy ilyen fontos mérkőzésen sikerült gólt szereznem. A második félidőben egy teljesen új arcunkat mutattuk, 3-1-nél sem adtuk fel és csapatként dolgoztunk meg a győzelemért. Úgy érzem még nem vagyok százszázalékos, de a következő hetekben azon fogok dolgozni, hogy a lehető legjobb formámat nyújtsam.”

A hazaiak rendkívüli nyomás alatt tartották a kapunkat. A mérkőzés első felében nagy fölényben játszottak, így számos beadás és lövés érkezett, ezek folyamatos fókuszt igényeltek a védelem és a kapusunk részéről. Egy gólos paksi vezetésnél Dombó Dávid büntetőt védett és ezzel továbbra is életben tartotta a reményeket.

„Nagyon jó érzés volt kivédeni a büntetőt, éreztem, hogy Könyves hova fogja rúgni. Akkor még nem gondoltam, hogy ilyen fordulatos mérkőzés lesz, de annál jobban örülök a három pontnak. Úgy érzem sikerült stabilizálnunk a védelmet, jól dolgozunk együtt és ez által tudunk sikeresek lenni.”

Antonio Mance ezúttal sem hagyott minket gól nélkül. A horvát támadó gól, gólpasszal ismét a legjobb értékelést kapta az összecsapáson. Házi gólkirályunk négy forduló alatt immár négy találatnál jár és a mezőnymunkából is jócskán kiveszi a részét. Előkészítésben is remekel, a párharcokat rendre megnyeri, időt és területet szerezve ezzel a csapatnak.

„Remek érzés volt ismét betalálni, mert 3-3-nál éreztem, hogy akár meg is fordíthatjuk az eredményt. Jó formának örvendek, de lassan kell haladni, lépésről-lépésre, meccsről-meccsre és remélem, hogy a következő hétvégén is győzelemmel zárunk majd.”

Márton Gábor cseréi kritikus jelentőséggel bírtak, hiszen a második szépítésünket két cserejátékos hozta össze, valamint a győztes találatot szintén a második félidőben beállt, akkor már duplázó Yohan Croizet szerezte. A francia támadó első labdaérintése, egy perccel a pályára lépése után hibátlan megmozdulásnak bizonyult és teljesítményével kiérdemelte a mérkőzés legjobbja címet is.

„Nehéz meccsünk volt, nem játszottunk jól az első félidőben, de tudtuk, hogy egy gól megváltoztathatja a kimenetelt. Mim ügyes megindulásának köszönhetően helyzetbe kerültem és nagyszerű érzés volt rögtön a pályára lépésem után betalálni. A második gólnál észre sem vettem, hogy bement. A csapattársak vette körül és mondták, hogy vezetünk, meglepődtem rajta. Ez a találkozó az önbizalmunkat is tovább növelte. A szezon második felében még nem veszítettünk meccset és ezt a mentalitást kell megőriznünk a következő fordulókban is. Az öltözőben mindenki tudja, hogy számunkra az összes mérkőzés döntő jelentőségű. Ezért fontos, hogy minden játékos koncentrált maradjon és még ha a padról beállva is, de segítse a csapattársakat.”

Továbbra is folytatódik az immár négy forduló óta tartó veretlen szériánk. A bajnokság következő állomása ismét hazai pályán lesz. Február 24-én, szombaton a Kecskeméti TE csapatát fogadjuk a ZTE Arénában.

Csak így tovább, fiúk!