Megjelent a ZTE-Haladás párhacok 100 éves múltját bemutató könyv.

Ma délelőtt a ZTE Aréna VIP termében mutatták be a Bóbics László, Unger Richárd és Krilov István szerzők által írt A NYUGAT-DUNÁNTÚLI EL CLÁSICO című, a ZTE-Haladás, Haladás-ZTE párharcok 100 éves futballmúltját bemutató könyvet. A bemutatót megtisztelte jelenlétével Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg MJV polgármestere, illetve Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke, a Nemzeti Sport-csoport főszerkesztője is.

A könyv első fejezete a két klub 1919 óta íródó - hol közös, hol szétváló - történetét dolgozza fel szezononként, egészen addig, amikor 1973-ban az NB I-ben találkozott a zalai és a vasi gárda. Külön részben dolgozzák fel a két együttes egymás elleni 55 NB I-es mérkőzését, ezen kívül statisztikai adatok, tabellák, NB I-es vezetőedzők és játékosok, valamint 44 interjú színesíti a kiadványt.

A könyv a két közeli szomszédvár közös 100 évét dolgozza fel: hely- és sporttörténelmi emléket állítva Zala és Vas megye reprezentatív klubjainak centenáriumára.

Egy három állomásból álló ünnepségsorozat első eseménye a jelenlegi könyvbemutató, melyet a jövőben még két másik követ. A három könyv nem rivális kiadványként kerül az olvasókhoz, hiszen más-más céllal és eltérő tartalommal készültek. 

Futballklubunk december elején mutatja be saját kiadású kötetét, mely kizárólag a ZTE futballcsapatának százéves történetével foglalkozik.

(fotók: Jóna István)