Békéscsabára utazik csapatunk

A MOL Magyar kupa következő fordulójában a békéscsabai együtteshez látogatunk, ahova már a mai nap folyamán útra kel csapatunk.

A dél-alföldi csapat jelenleg a Merkantil Bank Ligában szerepel, ahol húsz ponttal a tizennyolcadik helyen állnak. A MOL Magyar Kupát tekintve a negyedik fordulóban a Nagykanizsa csapatához látogattak, ahol négy gólt szerezve, 1-4-es végeredménnyel fordultak rá a következő fordulóra. 

Együttesünk a hétvégén az OTP Bank Liga 18. fordulójában itthon játszott, a Mezőkövesd csapata ellen, gól azonban nem született a mérkőzésen. 

Csapatunk a MOL Magyar Kupa előző fordulójában Kazincbarcikára utazott, ahol Mocsi Attila és Zoran Lesjak góljával, 0-2-es végeredménnyel tértünk haza. 

A párosításunk érdekessége, hogy az egykori szövetségi kapitány, Csank János mindkét csapatot bejutatta már a kupadöntőbe, a béksécsabaikat 1988-ban, amikor a döntőt győzelemmel is zárta a csapat, huszonkét évvel később pedig a kék-fehéreket, akiket 3-2-es, szoros mérkőzés után győzött le a Debrecen. 

Ricardo Moniz: "Tudjuk, hogy a Békéscsaba egy küzdeni tudó csapat, és azt is, hogy nincs veszteni valójuk a szerdai találkozón, ezért bátor játékra számítok a hazai csapattól. Minden kupamérkőzés egy döntővel ér fel és minden kupameccs veszélyes lehet, ha nem adjuk a maximumot. Tisztában vagyunk azzal, hogy a legrövidebb utat a nemzetközi porondra a kupa jelenti, ezért fontos számunkra továbbjutás. Mindenki nagyon várja már a szerdai összecsapást."

A MOL Magyar Kupában tehát minden mérkőzés fontos, így a holnapival sem lesz ez másképp, a cél természetesen a legjobb nyolc csapat közé jutás! A mérkőzést a televízió nem közvetíti, de online felületeinken beszámolunk az eredmény alakulásáról.

Hajrá, Zete!

 

Szurkolói információk: 

A vendég drukkerek a számukra kijelölt, Munkácsy Hotellel ferdén szemben található őrzött parkolóban, biztonságos körülmények között állíthatják le gépjárműveiket és a Kórház utcán átkelve, a 1-es számú kapun léphetnek be a mérkőzésre. A parkolás ingyenes. A vendég szektorban büfé is üzemel.