A kiesés elől menekülő MOL Fehérvár FC csapatához látogatunk

Az utolsó előtti fordulóhoz érkeztünk az OTP Bank Liga idei kiírásában, szombat délután a MOL Fehérvár FC együtteséhez látogatunk a MOL Aréna Sóstóba. 

A kiesés szélén táncoló Mol Fehérvár jelenleg harmincegy ponttal a tabella utolsó előtti, tizenegyedik helyén áll: hét győzelemben, tíz döntetlenben és tizennégy vereségben mutatkozott meg a szezonbeli teljesítményük. A Bartosz Grzelak vezette koronázóvárosi együttes az előző fordulóban a Pancho Arénába utazott, ahol fájdalmas vereséget szenvedett a Puskás Akadémia csapata ellen. A mérkőzés első és utolsó gólja is felcsúti volt, így 2-1-es győzelmet aratott a hazai csapat. 

Kék-fehérjeink a hetedik helyen állnak, csupán két ponttal a hatodik helyen álló Kisvárda mögött. Az összegyűjtött tíz győzelemünk, nyolc döntetlenünk és tizenhárom vereségünk harmincnyolc pontot ér. Az előző fordulóban elért eredménnyel a Vasas sorsát pecsételtük meg, 1-1-es döntetlen született a XIII. kerületben, így az angyalföldi együttes biztosan búcsúzik az NB I-től. Csapatunk ezzel az egy ponttal már a 31. fordulóban biztosította a bent maradást, ám a következő két fordulóban is van miért küzdeni, hisz együttesünk szeretne odaérni a tabella első felébe.

A Fehérvár csapatával kétszer találkoztunk a szezon során, a 10. fordulóban döntetlen, míg a 21. fordulóban ZTE-győzelem született, így idén még egy alkalommal sem sikerült fölénk kerekedniük. 

Boér Gábor: "A hétvégén biztossá vált a bent maradásunk, ezzel egy fontos célt teljesítettünk a kupagyőzelem mellett. A játékosok ugyanolyan motiváltak és éhesek maradtak a sikerre, szeretnénk odaérni a tabella első felét jelentő hatodik pozícióba, ehhez azonban a hátralévő két mérkőzésen a maximumot kell nyújtanunk. Nehéz, kiélezett összecsapásra és jó hangulatra számítok, ami biztos vagyok benne, hogy lelkesíteni fogja a labdarúgóinkat is. Egy első osztályú tagságért küzdő topcsapattal találkozunk szombaton, azt gondolom, hogy dinamikus és feszült mérkőzés vár ránk."

Sérülése miatt nem utazik a csapattal Bojan Sankovic, a többiek azonban útnak indulnak szombaton, hogy minél több ponttal térjenek haza az utolsó előtti megmérettetésről. 

 

Hajrá, Zete!

 

Információk a mérkőzésről: 

Fontos információ: A vendégszektor le van foglalva, a helyszíni jegypénztárban lesz lehetőség a jegyváltásra 

Mérkőzés kezdete: 14:10 

Jegypénztárak nyitása: 12:10