Ismét a ZTE Arénában lépünk pályára

Hétvégén folytatódik a bajnoki pontvadászat, méghozzá újra hazai pályán. Ezúttal a tabella ötödik helyén tanyázó kecskemétieket fogadjuk. Ha összehasonlítjuk a két egyesület formáját, a legutóbbi öt mérkőzésen ugyanannyi pontot szereztek. A ZTE azonban a legutóbbi vereségét még decemberben szenvedte el a Ferencváros otthonában. Ezzel szemben a liláknak már van nullpontos meccse a tavaszi szezonban, az ellen a Paks ellen, akiknek sikerült meglepetést okoznunk az előző fordulóban, hatalmas bravúrral.

Azzal a győzelemmel 21 mérkőzést követően felugrottunk a 9. helyre az OTP Bank Liga ranglistáján. Ehhez az is kellett, hogy a még múlt héten előttünk lévő Újpest, kikapjon az éppen leendő ellenfelünk, a Kecskemét otthonában. Egy győzelemmel akár ismét két pozíciót is ugorhatunk, pontvesztés esetén azonban újra 5 egységnyire szűkülhet a különbség köztünk és a kiesést jelentő vonal között. Ez mutatja, hogy milyen szoros is valójában a verseny ebben a tizenkét csapatos rendszerben.

A védelemnek külön figyelmet kell majd szentelnie Horváth Krisztoferre, aki előszeretettel vállalja fel az egy az egy elleni párharcokat. A válogatott középpályás 56 alkalommal harcolt ki faultot az élvonalban, ami a legtöbbnek számít az idei szezonban. Ezek a pontrúgások pedig rendre veszélyt okozhatnak a zalaegerszegi kapu előtt.

A kecskemétieknek szintén van, aki miatt aggódhatnak, hiszen Antonio Mance formája továbbra sem romlik. Tíz szerzett találatával a góllövőlista harmadik helyét foglalja el és még mindig ő vezeti a legtöbb kapura lövéssel próbálkozó játékosok sorát. Yohan Croizet a legutóbbi mérkőzésen csereként beállva kétszer köszönt be és Gruber Zsombor sem sokáig váratott magára a gólszerzéssel.

Különleges összecsapás lesz a következő az épp Kecskemétről érkezett Kiss Bence számára, aki a következőket mondta.

„Nehéz, fizikálisan kemény meccsre számítok. Összeszokott csapat a Kecskemét de úgy gondolom mi is erősek vagyunk és tudjuk, hogy mit szeretnénk játszani. Jó lendületben vagyunk, minden meccset szeretnénk megnyerni és hazai környezetben, a Zete szurkolók előtt ez különösen igaz.”

Bence eddig itt töltött időszakáról, a csapatba való beilleszkedéséről és az elmúlt fordulókon nyújtott teljesítményéről, hamarosan egy vele készült interjúban is olvashattok.

Izgalmas mérkőzésnek nézünk elébe, hiszen a legutóbbi öt egymás elleni találkozóból egyet sem sikerült megnyernünk a lila mezesek ellen. Tavaly az egy szerzett ellenében összesen hat gólt kaptunk a bő 180 percnyi játékidő alatt. A mostani formánkat tekintve a szombati meccs ennél sokkal szorosabbnak ígérkezik. Biztosak lehetünk benne, hogy a fiúk szeretnének revansot venni és javítani a két csapat közötti mérlegen. Szombaton, egészen korai 12:30-as kezdéssel tehát Zalaegerszeg – Kecskeméti TE, a jegyeket már megvásorolhatjátok online, ITT.

Mindent bele, Zete!