Vasárnap 19 órakor hazai pályán is bemutatkozik a nyáron jelentősen átalakított, megerősített ZTE FC csapata. A siófoki rajton remek hajrával fordítottak a kék-fehérek, hatalmas örömet szerezve ezzel szurkolóiknak, s megszakítva egy negatív sorozatot is, hiszen a 2012-es kiesés óta a ZTE még nem tudta győzelemmel kezdeni a bajnokságot. A statisztika a hazai rajton is óvatosságra int, hiszen a Csákvár eddigi négy egerszegi fellépéséből háromszor nyerni tudott a zalai megyeszékhelyen. Erről, a heti felkészülésről és a mérkőzéssel kapcsolatos várakozásairól is beszélgettünk
vezetőedzőnkkel, Nagy Tamással.

- Zavartalan volt a heti felkészülés?
- Igen, annak mondható. Sok munkát kell még elvégeznünk, de amennyire lehetett, felkészültünk a hétvégi meccsre.
- Az eltiltott Babatin kívül van-e a keretben olyan játékos, akire nem számíthatsz?
- Babán kívül még Horváth Krisztofer nem lesz velünk, mert a héten Telkiben van az U17-es válogatottal, ahol nemzetközi ellenfelek ellen játszhat és bizonyíthat.
- Hogy halad Novák Csanád felépülése, körülbelül mikor léphet pályára?
- Csani felkészülése jól halad, a sérülése sem akadályozza, hogy a legjobb állapotban legyen. Talán némi szerepe is lehet már a hétvégén.
- A frissen igazolt Lesjak már tagja lesz a keretnek?
- Igen, köszönhető a sportigazgatómnak és a technikai vezetőmnek, hogy minden energiát belerakva, Zoran megkapta a szükséges engedélyeket!
- A múlt héten már megszakítottatok egy rossz sorozatot, ami a ZTE bajnoki rajtját illeti. A Csákvár felkerülése óta négyszer játszott Zalaegerszegen, eddigi eredmények a ZTE szempontjából: 2:3, 0:3, 3:2, 0:2. Nem egy sikersorozat…
- A nyitány sem volt eddig az! Most is bízom a játékosaim tudásában és abban az erőben, ami sikeresen megfordította a múlt heti mérkőzésünket.
- Bár a győztes rajt miatt felfokozott az érdeklődés, szinte tapintható a szurkolók sikeréhsége, s vasárnap is mindenki győzelmet vár, a ZTE még nem kész csapat, a keret még két napja is változott. Jelent ez problémát?
- Nyilvánvaló, hogy még mindig csak azt mondhatom el, hogy alakulunk, de remélem, rövid időn belül elhagyjuk ezt a fázist és már ki fog körvonalazódni a csapat valódi ereje, képessége és helye.