Kiegyenlített edzőmeccsen a hazaiak első félidei két gólja döntött.

Csapatunk ma délután tévés felkészülési mérkőzésen lépett pályára a Groupama Arénában a Ferencváros ellen. Márton Gábor sérülés miatt nem számíthatott Stieber Zoltán (aki edzés közben szenvedett kisebb sérülést és még 2-3 hét rehabilitáció vár rá)  és Fanos Katelaris (aki részleges ínszakadást szenvedett) játékára, rajtuk kívül az edzéseket különböző okok (érettségi, illetve kisebb sérülés) miatt később elkezdő Hegedüs Olivér és Eduvie Ikoba sem lépett pályára.

Lehetőséget kapott viszont több fiatal játékosunk, az eredetileg a tavasz folyamán Hévízen, illetve Lendván kölcsönben szereplő, de jelenleg együttesünkkel tréningezők, valamint egy próbajátékos is a Lipótról érkezett Zimonyi Dávid személyében.

A zárt kapus meccsek nem éppen ideális hangulata fogadta a csapatokat, az viszont pozitívum, hogy mindenki negatív koronavírustesztet produkált, majd a belépésnél a kötelező lázmérés sem jelzett senkinél problémát.

Az első percben Radó ívelése után Bobál Gergely veszélyeztetett fejjel, de Dibusz Dénes védett, az első veszélyesebb hazai lövésre pedig a 10. percig kellett várni. A 12. minutumban aztán vezetést szereztek a hazaiak: Boli előtt maradt szerencsével a labda, majd 10 méterről a kapunkba lőtt (1-0).

A 21. percben Bolla jobb oldalról érkező középreadása után kevésen múlt, hogy Bobál Gergely nem talált be, majd a 27.-ben Bobál lövését Dibusz védte.

Játékban kiegyenlített volt az első játékrész, a 40. percben azonban büntetőből ismét betalált az FTC: Szánthó esett el Katanec becsúszása után a tizenhatoson belül, a játékvezető a tizenegyespontra mutatott, Haratin pedig értékesítette a büntetőt (2-0). A 44. percben Babati jobb oldalról leadott, erős lövését ütötte szögletre Dibusz.

A szünetben hatot cserélt Márton Gábor: Lesjak, Radó, Bőle, Bobál Gergely, Barczi és Katanec hagyta el a pályát, helyükre Bobál Dávid, McWoods, Szépe, Mitrovic, Ostrek és Meshack érkezett.

Az 55. percben Szánthó került helyzetbe, de Demjén védte a lövését, a túloldalon a 63. minutumban Meshack lövésére ért le Dibusz.
Újabb cserék jöttek, nálunk Kocsis és Németh Erik érkezett a pályára, de változtattak a hazaiak is, majd a második ivószünetben kapusposzton is változtattunk.

A második félidőt mezőnyjáték jellemezte, időnként enyhe hazai fölénnyel, de a hajrához közeledve is veszélyeztettünk, Zimonyi lövése kevéssel suhant el a jobb alsó mellett.

A találkozó a listavezető és címvédő Ferencváros győzelmével zárult, de jól szolgálta mindkét együttes felkészülését a bajnokság folytatására. A következő edzőmeccsünket - szintén zárt kapuk mögött - szombaton, a MOL Fehérvár FC ellen játsszuk.

Ferencváros - ZTE FC 2-0 (2-0)
Ferencváros: Dibusz – Botka (Lovrencsics, 62.), Blazic, Csontos, Civic – Haratin (Sigér, 62.), Leandro – Isael (Lodico, 80.), Skvarka, Szánthó (Ramadan, 78.)- Boli
ZTE FC: Demjén (Szemerédi, 69.)- Bolla (Kocsis, 62.), Katanec (Szépe, 46.; Sebestyén L., 81.), Lesjak (Bobál D., 46.), Tamás - Bedi (Németh E., 62.)- Radó (Meshack, 46.), Barczi (Ostrek, 46.; Szökrönyös 76.), Bőle (Mitrovic, 46.), Babati - Bobál G. (McWoods, 46.)
Gólszerzők: Boli (12.), Haratin (40.-büntetőből)
Sárga lap: -
Piros lap: -

(fotó: fradi.hu)