Az eseménydús találkozón 2-1-es hazai siker született

Az OTP Bank Liga 13. fordulójában a Ferencváros otthonába, a Groupama Arénába látogattunk. Vezetőedzőnk, Ricardo Moniz, egy hónapos eltiltása miatt nem lehetett ott a kispadon a csapat mellett, így Julian Jenner és Dragóner Attila irányította az együttest.

A mérkőzés elején kiegyenlítettnek mutatkozott a játék képe, aztán a 13. percben a zöld-fehéreknek sikerült megszerezni a mérkőzés első találatát: Marquinhos ugratta ki Tokmacot, aki tizenöt méterről a bal alsó sarokban juttatta a labdát. (1-0)

A 23. percben Meshack a tizenhatos vonaláról gyönyörűen tekerte rá a hosszú felső sarokra, a kapufáról azonban kifele pattant a játékszer.

Tíz perccel később Gergényi beadása találta meg Ikobát, aki le is tudta venni, viszont csak gyengén sikerült eltalálnia, így a rövid alsóba tartó labdát Dibusz fogni tudta.

A 34. percben Demjén védte Marquinhos középre tartó lövését.

Meshack két perccel később egy szép léc alá tartó lövést mutatott be, amit Dibusz szép mozdulattal védett. 

Ütemes félidő végeztével, 1-0-as Ferencvárosi előnnyel vonultunk le a szünetre.

A második félidő első komolyabb helyzete előttünk adódott: Tajti tizenhat méterről lőtt kapura, Dibusz védeni tudott.

A 60. percben ismét Meshack került helyzetbe, lövése kissé ment csupán fölé.

Két percre rá Huszti adta be a kapu elé, amire Szendrei érkezett és csupán pár centivel maradt le a labdáról.

A 67. percben Zachariassen talált be a kapunkba, de les miatt érvénytelen lett a találat, a VAR pedig megerősítette az ítéletet.

Pár percre rá ismét a Ferencváros került helyzetbe: Mmaee lőtte a kapufa mellé a játékszert. 

A 79. percben aztán ismét hazai gól született, amire lest jelzett a partjelző, azonban a visszajátszások után érvényesnek ítélték az Esiti által szerzett találatot: szögletből Mmaee csúsztatta tovább, majd Besic szintén fejjel rakta vissza a szezonban első gólját szerző Esitinek. (2-0)

A 84. percben Szalay eresztett el egy távoli bombát, amit Dibusz hárítani tudott, a kipattanót azonban Ikoba bevágta, ezzel ismét egy gólra szűkítette a különbséget, találatával pedig a góllövőlista élére került. (2-1)

A kilenc perces hosszabbításban sem hagyott alább a mérkőzés üteme, gól azonban már nem született. Így a végig kiegyenlítettnek mutatkozó találkozóból a Ferencváros csapata jött ki győztesen. 

Dragóner Attila: Először is gratulálok a Ferencvárosnak a csütörtöki továbbjutáshoz, és ezúton kívánok jobbulást Franck Bolinak. Érzelmes visszatérés volt számomra az Üllői útra, de ezt követően a mérkőzésre koncentráltam. Szerettünk volna ma bravúrral pontot rabolni, de sajnos nem sikerült. Játszottuk a saját stílusú játékunkat, egy klasszis megoldást követően kaptunk egy gólt, utána voltak lehetőségeink, kapufánk is. Becsülettel tettük végig a dolgunkat és a második kapott gól után gyorsan szépítettünk és hittünk az egyenlítésben. A Fradi a rutinjának köszönhetően ma egy góllal jobb volt nálunk és megérdemelten nyert.

Összeállítások:

FTC: Dibusz – Botka, Mmae (52’ Mercier X.), Knoester, Pászka (59’ Wingo H.)  – Esiti, Besic – Marquinhos (65' Auzqui C.), Mercier, N. Tokmac (65' Laidouni A.) – Boli (52’ Zachariassen K.)

ZTE FC: Demjén – Kálnoki-Kis (80' Szalay), Mocsi, Huszti (80' Lesjak) – Gergényi, Sankovic (90+4' Klausz), Májer (57’ Mim), Tajti, Németh D. (57’ Szendrei) – Meshack, Ikoba