ÖT MÉRKŐZÉS VAN HÁTRA A BAJNOKSÁGBÓL

Az OTP Bank Liga 29. fordulójában a Fehérvár FC otthonába látogatunk április 21-én, vasárnap. Mindössze öt forduló van hátra a bajnokságból, ami számunkra kifejezetten nehéz sorsolást hozott. A listavezető FTC után a hátralévő időszakban megmérkőzünk még az őket üldöző hármas fogattal is.

Elsőként a Vidihez látogatunk, amit egy Puskás elleni hazai meccs követ majd. Azután egy hosszabb út vár ránk Mezőkövesdre, majd az idény utolsó hazai mérkőzésén a Paks érkezik Zalaegerszegre. A szezont idegenben zárjuk, ismét távol az otthontól, a Kecskeméti TE csapata ellen.

29. Forduló / április 21. / Fehérvár FC – ZTE FC

30. Forduló / április 26. / ZTE FC – Puskás Akadémia

31. Forduló / március 5. / Mezőkövesd – ZTE FC

32. Forduló / március 11. / ZTE FC – Paks

33. Forduló / március 18. / Kecskeméti TE – ZTE FC

Ahogy a játékosok szokták mondani, „mindig a következő mérkőzésre koncentrálunk”, tegyünk mi is így! A Fehérvár elleni, élvonalbeli mérkőzések száma lassan a százhoz közelít. Nagy múltra tekint vissza a két egyesület, már 1958-ban is volt (akkor még) Székesfehérvári Vasas SK - ZTE mérkőzés, ám az első osztályban 1972-ben találkozott először a két csapat. A régmúltra visszanyúló gazdag történelmet több fehérvári győzelem övezi, de már több alkalommal is sikerült pontot rabolnunk az ott játszott mérkőzések során.

Bár az utolsó három Székesfehérváron játszott találkozóból kettő is döntetlennel ért véget, nem mondhatnánk, hogy az elmúlt időben győzni jártunk a Sóstói Stadionba. Utoljára a 2009/2010-es szezonban sikerült három pontot lopni a háromszoros magyar bajnok otthonából. Akkor 2-1 arányban kerekedtünk felül, Milan Bogunović és Balázs Zsolt góljaival.

Bizakodhatunk azonban a friss egymás elleni mérleg alapján, ami sokkal kecsegtetőbb, mint az örökmérleg adatai. A legutóbbi öt találkozóból összesen nyolc pontot szereztünk a vörös-kékek ellen. Az elmúlt hazai találkozó 3-1-es zalai sikerrel, az azt megelőző idegenbeli meccs pedig, egy hat gólos döntetlennel zárult.

Szendrei Norbert korábban 2021 és 2022 között töltött egy kis időt Fehérváron. A csapatkapitánnyal a napokban egy hosszabb interjú is készült, ami hamarosan olvasható lesz itt, a klub honlapján is. Szendrei így nyilatkozott a Vidinél töltött időszakról és az előttünk lévő megmérettetésről:

„Pozitív emlékeket őrzök a Fehérváron eltöltött időszakból és így térek majd vissza vasárnap is. Egy nagyon jó mérkőzésre számítok, úgy gondolom két remek formában lévő együttes fog találkozni. Bízok abban, hogy kedvező eredményt fogunk elérni.”

Nem a csapatkapitányunk az egyetlen személy, akinek ismerős lehet Fehérvár. Sallói István korábban játékosként és sportigazgatóként is tartózkodott a Vidinél. Márton Gábor a 2020/2021-es szezonban vezette az együttest és Vlaszák Géza, kapusedzőnk pedig még az 1992/1993-as idényben volt a székesfehérvári keret tagja.

Vasárnap 16:00 órakor indítják útjára a labdát a Sóstói Stadionban. Aki teheti látogasson el a mérkőzésre, szükség lesz a szurkolók támogatására az ezüstéremért küzdő Fehérvár FC ellen. MINDENT BELE, ZETE!

SZURKOLÓI INFORMÁCIÓK

Jegyvásárlásra elővételben, online is lehetőség van ITT.

Minden további információ megtalálható a https://fehervarfc.hu/jegy oldalon.