Idegenben folytatjuk a bajnoki pontvadászatot

Akárcsak a szezont tekintve, hosszú út áll előttünk az elkövetkezendő hétvégén is. A bajnokság 15. fordulója ugyanis ismét távoli ellenfelet tartogat számunkra, méghozzá a Diósgyőri VTK együttesét.

Köztünk és a miskolci alakulat között a tabellán is jelentős a távolság, mégis mindkét fél számára fontos pontok forognak kockán. A DVTK az idei szezonban magára öltötte a stabil középcsapat szerepét és két másik vetélytársával együtt húsz begyűjtött pontnál jár a bajnokságban. A piros-fehéreknek ez jelenleg a 7. helyre elég a tizennégy lejátszott mérkőzés után.

Számunkra nem is kérdés, hogy minden találkozó kritikus jelentőséggel bír, miután a ZTE az elmúlt két fordulóban sajnos nem tudott pontot szerezni. Nehéz összecsapásnak nézünk elébe a Diósgyőr ellen is, hiszen Szergej Kuznyecov tanítványainak idén sikerült megtréfálni több élvonalbeli klubot is.

Márton Gábor is bízhat a játékosokban, többek között Antonio Mance teljesítményében. A Debrecen elleni találkozón, horvát támadónk gólpassza mellé, négy távoli kísérletet is feljegyezhettünk. Habár a csapat teljesítménye hullámzó, Mance már hat találatot szerzett és több mint negyven próbálkozással, az ő nevéhez fűződik a legtöbb kapura lövési kísérlet is az OTP Bank Ligában.

„Nagy várakozással utazunk Diósgyőrbe, hiszen egy fontos mérkőzés előtt áll a csapat. Folyamatos ismerkedésen megyünk keresztül, eddig egy mérkőzésen vagyunk túl a csapattal, amin sok tapasztalatot szereztünk. Azt gondolom, hogy egy nagyon jó csapat ellen fogunk játszani vasárnap, vélhetően nagyon sok néző előtt, ami reméljük, hogy feldobja az egész csapatot és a játékosokat. Az egész hét folyamán azon dolgoztunk, hogy kellően felkészüljünk a következő fordulóra, természetesen a cél az, hogy megpróbáljunk mindent megtenni a győzelemért.” - nyilatkozta vezetőedzőnk

December 3-án, vasárnap délután tehát újra pályára lépnek a zalaegerszegi fiúk. Egy győzelemmel akár helyet is cserélhetünk az előttünk álló Mezőkövesddel, akik a Groupama Arénában készülnek megmérkőzni a Ferencvárossal.

Hajrá, Zete!

 

Tájékoztató vendégszurkolók részére

Mérkőzés: DVTK – ZTE FC


Időpont: 2023. december 3. vasárnap 15.15 óra


Helyszín: Miskolc, Andrássy út 61. DVTK Stadion


Felhívjuk mindenkinek a figyelmét, hogy a beléptető rendszer alkalmazása, illetve a szigorú csomag- és ruházatátvizsgálás miatt a beléptetés esetlegesen lassabban fog történni. Ezért kérjük a szurkolókat, hogy időben induljanak el a mérkőzésre és lehetőség szerint elővételben vásárolják meg a belépőjegyüket. Aki nem érkezik időben, annak a szervezők és a rendezők nem tudják garantálni a bejutást a mérkőzés kezdetéig.  
A beléptetéskor a biztonsági személyzet kiemelt figyelmet fog fordítani a pirotechnikai eszközök kiszűrésére, a stadionba történő bejuttatásának megakadályozására.
A stadion kapuit vasárnap 14.15 órától nyitják meg a szurkolók számára.


A közúton érkező Zalaegerszeg szurkolók figyelmébe:
Kérjük, hogy az autópályán érkező szurkolók az alábbi útvonalon keresztül közelítsék meg a stadiont: M30-as autópálya Miskolc-Centrum lehajtója (régebben Miskolc-Dél lehajtó volt) - Miskolc, Pesti út – Futó utca – Csermőkei út – Batthyány sor – Gózon Lajos utca – Muhi utca – Lórántffy utca – Mónus Illés utca – DVTK Stadion.