Újra hazai közönség előtt játszhat a csapat

A válogatott szünetet követően folytatódik a bajnokság, ezúttal a ZTE Arénában fogadjuk a Diósgyőri VTK csapatát. Az idei kiírásban a kupaszereplést is nézve ez már a negyedik összecsapás lesz a piros-fehérek ellen, a második, amit hazai környezetben vívhatunk meg.

Az 53. egymás elleni találkozóra készülve az örökmérleg teljes egyensúlyban pihen, ami az élvonalbeli meccseket illeti. Mindkét egyesület tizennyolc alkalommal tudott diadalmaskodni a másik felett és tizenhat mérkőzést játszottunk, amikor a játékidő nem volt elég arra, hogy döntést hozzanak a felek.

A hazai adatok már sokkal kedvezőbbek a számunkra, huszonöt találkozóból tizenhárom alkalommal gyűjtöttük be a maximális pontszámot és csak három alkalommal szenvedtünk vereséget. A tavaszi szezon kezdete óta pedig különösen nehéz dolga van a csapatoknak a ZTE Arénába, hiszen Márton Gábor együttese veretlen a zalaegerszegi közönség előtt.

Bedi Bence több mint hatszáz percnyi játékot tudhat maga mögött az elmúlt kilenc mérkőzésen. A Mezőkövesd elleni gólja pedig pontértékű találat volt a 20. fordulóban. Bence örömmel válaszolt kérdéseinkre a találkozót megelőzően.

- Szinte végigjátszottad az elmúlt két hónapot. Sikerült a rövid szünet alatt kicsit pihenni, felkészülni a folytatásra?
- Igen, a válogatott szünetben volt egy kis idő kikapcsolódni. Mentálisan és fizikálisan is volt lehetőségünk feltöltődni az edzőmérkőzés után. Bízom benne, hogy hasonló formában vágunk neki a folytatásnak mint, ahogy a tavaszi szezont kezdtük.

- Legutóbb a Diósgyőr ellen már az első félidőben jelentős volt a hátrány és többször is előfordult, hogy korai gólokat kaptunk. Kiemelt figyelmet fordítotok majd a kezdésre a jövőben?
- Minden mérkőzésen teljes koncentrációra van szükség a kezdő sípszótól egészen a lefújásig. Nem szerencsés, ha már az elején hátrányba kerül a csapat és igen, szeretnénk elkerülni ezt a folytatásban. Az pedig, hogy a korai hátrány ellenére számos alkalommal sikerült felállni, mindenképp a csapat kiváló mentalitását tükrözi.

- Ezúttal a DVTK látogat el Zalaegerszegre és ti léphettek ismerős gyepre. Mekkora erőt ad, hogy ismét hazai közönség előtt bizonyíthattok?
- Igen, mi leszünk hazai pályán és egyértelműen szeretnénk itthon tartani a három pontot. Bízom benne, hogy sikerrel vesszük az akadályt, még egy lépést teszünk a célunk felé és ez plusz erőt adhat a bajnokság hátralévő részére.

Sok ismerőst tudhat magának mindkét oldal. Medgyes Sinan és Senkó Zsombor is megfordultak a miskolci csapatnál. Németh Dániel utánpótlás éveiben volt tagja a piros-fehérek U14, U15 korosztályának. A vezetőségnél és szakmai stábnál pedig Sallói István, Pisont István és Vas László voltak, akik korábban a DVTK munkáját segítették.

A bajnokság 26. fordulója tehát közeleg és kisebb kihagyás után ismét visszatérhet a zalai szurkolótábor a lelátókra. Jegyek vásárlására továbbra is lehetőség van a honlapunkon.

Március 30-án, szombaton 19:30-kor indul útjára majd a labda és szeretettel várunk mindenkit a Diósgyőri VTK elleni mérkőzésre. Szurkoljuk ki együtt a ZTE FC győzelmét! Mindent bele, Zete!