Vasárnap kora délután NB III.-as együttesünk a bajnokságban eddig remekül szereplő Bicske otthonába látogatott. Koller Zoltán ezúttal több visszajátszóra is számíthatott, így Várkonyi Bence mellett Kovács Barnabás, Klausz Milán, Daniel Milovanovikj és Szalay Szabolcs is a kezdőcsapatban kaphatott helyet.

Az első félidő kevés helyzetet hozott, egyik csapat sem tudott mezőnyfölényt kialakítani.

A játékrész legnagyobb helyzete Szalay Szabolcs nevéhez fűződik. Fiatal támadónk a tizenhatosról veszélyeztetett, a hazaiak kapusa azonban hárítani tudta a lövést.

A csapatok a játékrész elteltével 0-0-as eredménnyel vonulhattak az szünetre.

A mérkőzés 48. percében korábbi játékosunk, Szalai Dániel révén sikerült megszerezni a hazaiaknak a vezetést. (1-0)

Szalai a 2020/21-es szezonban 10 élvonalbeli mérkőzésen lépett pályára a ZTE színeiben, ami alatt egy gólt is sikerült szereznie. 

Sokáig nem sikerült komolyabb helyzetet kidolgozni egyik csapatnak sem, azonban a hazaiak tudták többet birtokolni a labdát.

A találkozó 83. percében egy alapvonalról történő beadás után Savanya Ferenc találatával növelték előnyüket a bicskeiek. (2-0)

Három perccel később, egy szögletet követően Sinkó Máté ráütötte a labdát csapattársára, Várkonyi Bencére, akiről a játékszer bepattant a léc alá. (3-0)

Az utolsó percekben csapatunk büntetőhöz jutott, akárcsak a múlt heti, Gyirmót II. elleni mérkőzésen.

A tizenegyest ezúttal Kapus Barnabás harcolta ki, amit Kovács Barnabás magabiztosan értékesíteni tudott. (3-1)

Ez a találat már csak a szépítésre volt elég, a játékvezető pedig véget vetett a mérkőzésnek.

Jövő héten NB III-as csapatunk a Dorog otthonába látogat. A mérkőzés szombaton, 13:00-kor kerül sor. 

 

Edzői értékelés:

Koller Zoltán: „Az eredmény miatt csalódott vagyok, a támadójáték minősége elmaradt a várakozástól. Kimondottan nagy helyzetet nem tudtunk kialakítani, de ennek ellenére a 3-1-es vereség sem volt benne a pakliban. Buta gólokat kaptunk, és hiányzott a minőségünk ahhoz, hogy gólokat szerezzünk.”

 

Összeállítások: 

Bicskei TC: Illés, Dankó, Gaszner, Száhl, Király, Sóron (89’ Vicz), Savanya (89’ Boda), Fördős (68’ Benke), Szalai (62’ Molnár), Hirman, Bozsoki

ZTE FC II.: Sinkó, Várkonyi, Bodrogi, Kovács, Klausz (46’ Kapus), Boros (82’ Cserép), Milovanovikj, Mulasics (67’ Balabás), Lengyel, Szalay (67’ Varga), Wolf (46’ Baloteli)

 

Fotó forrása: bicskeitc.com