Szombaton ZTE FC – Mosonmagyaróvár összecsapás. A vasárnapi, idegenbeli pontosztozkodás után ismét itthon lép pályára csapatunk.

Ráadásul – ha csupán egy alkalommal is – teljesül a szurkolók sokszorosan kifejezett óhaja, jelesül, hogy vasárnap helyett szombaton szurkolhassanak kedvenceiknek a ZTE Arénában. A szombati időpontot a jövő hét keddjén játszandó, DVTK elleni kupameccs közelsége indokolja, így négy nap alatt kétszer is láthatják kedvenceiket a ZTE szurkolói.

Ami a szombati mérkőzést illeti, kevesen gondolnák, hogy a párosítás milyen hosszú múltra tekint vissza, s talán még kevesebben, hogy az összevetés jelentős mosonmagyaróvári fölényt mutat mind a régmúltban, mind pedig a legújabb időkben.
A két csapat 17 alkalommal mérte össze erejét, a páratlan szám oka, hogy az 1963-as esztendőben „félfordulós” bajnokságot rendeztek.

A 17 összecsapáson 5 egerszegi, 7 óvári győzelem és öt döntetlen született, a gólkülönbség 23:21 a mosoniak javára.
A két csapat párharcának érdekessége, hogy 13 mérkőzést 1957 és 1963 között játszottak. 
Minden évben megmérkőztek egymással kétszer, aztán 53 év szünet következett és 2016 őszén találkoztak ismét.

A legújabbkori találkozókon még hangsúlyosabb a szombati vendégek fölénye, hiszen négy mérkőzésből hármat megnyertek, csupán idén június 3-án nyert a ZTE a másodosztályú bennmaradásáról döntő mérkőzésen 4:0 arányban.
A negatív statisztikák ellenére a most következő összecsapás egyértelmű esélyese csaptunk, sőt, a mérkőzés a kötelező győzelmek kategóriájába tartozik, jelenleg ugyanis a feljutó helyen álló csapat fogadja saját pályáján a kieső helyen állót, a második a hátulról másodikat.

A két csapatot a tabellán 16 pont és 17 helyezés választja el, az elvárás, a győzelem kényszere tehát egyértelmű, a három pont megszerzése viszont ezzel együtt sem ígérkezik könnyűnek, annál is inkább, mert Lesjak eltiltása, Vojnovic, Szépe és Gajdos sérülése miatt egy minőségi játékra képes tengelyt kell nélkülöznie Dobos Barna vezetőedzőnek.

A mérkőzés – melyet a Zalasport ezúttal is élőben közvetít – szombaton 17 órakor kezdődik a ZTE Arénában.

Hajrá ZTE!