Hazai győzelem a 32. fordulóban

Szombat délután elérkeztünk az OTP Bank Liga utolsó előtte fordulójához, aminek keretein belül a koronázó városba látogattunk. Embertpróbáló mérkőzés elé nézett csapatunk, hiszen a MOL Fehérvár együttese a kiesés elől menekülve vágott neki a fordulónak, így ebben a helyzetben kimondottan veszélyes ellenfélnek számított. 

Már a mérkőzés első mozzanataiból egyértelműen látszódott, hogy élet-halál küzdelemre készült a fehérvári együttes.

A harmadik percben már örülhettek is a hazaiak, Mocsi Attila szabálytalankodott Schönnel szemben a tizenhatoson belül, így büntetőt ítélt a játékvezető. A megítélt büntetőt Kodro értékesítette, jobb alsóba érkező lövésére sajnos rossz irányba vetődött Demjén. (1-0)

A 10. percben Szalay kísérelt meg egy szép lövést messziről, a játékszer Kovács Dániel kezei között landolt.

Az első negyed óra elteltével jól látható volt, hogy minden erejével küzd a Videoton együttese, ami a támadások számában és veszélyességében is megmutatkozott.

A 30. percben Csongvai veszélyeztette a vendég kaput, fejese alig pár centivel ment el a felső léc felett.

Négy perccel később Schön próbálkozott, távoli lövésével a kapu bal oldalát célozta meg, a labda azonban elszáguldott a kapufa mellett.

Még az első félidőben megérkezett a mérkőzés második találata is, szintén a vendég kapuba landolt a játékszer: Kastrati passzolta el a labdát Demjén lába mellett. (2-0)

A hosszabbítás első percében Eduvie Ikoba kapott jó labdát, de fejese a kapus kezébe szállt.

Két gólos hazai vezetéssel vonultak tehát az öltözőbe a csapatok. 

A második játékrészre formációt váltottunk, ami két cserét is szükségessé tett, Bedi Bence helyére Meshack, míg Ikoba helyére Klausz Milán érkezett.

A 48. percben Meshack lövését fogta Kovács Dániel.

Egy percre rá egy jobbról érkező beadást Kenan Kodro fejelt hat méterről a kapuba. (3-0)

Az 52. percben Meshack passzolt Német Daninak, aki ráfordulva próbálkozott, az erőtlennek bizonyuló lövést Kovács Dániel védte.

A 74. percben a frissen beállított, s egyben debütáló, saját nevelésű fiatal játékosunk Papp Csongor lőtt kapura egy Mimtől érkező passzt az ötös bal sarkából, a hazai hálóőr azonban védte a próbálkozást.

A mérkőzés hátralévő részében faultok tördelték a továbbra is ütemes játékot, gól azonban egyik fél részéről sem érkezett, így maradt a hazai siker.

Csapatunk egy hét múlva zárja a szezont, hazai pályán, a Paksi FC ellen.

Edzői értékelés: 

Boér Gábor: A gyorsan bekapott gólok soha nem jönnek jól, de úgy érzem a második percben kicsit demoralizáló volt számunkra, a Fehérvár helyzetét pedig sokkal kényelmesebbé tette. Több alkalommal a ki nem kényszerített hibáinkból tudott indulni a hazai csapat és ebből alakítottak ki helyzeteket. A mai nap folyamán sokszor eljutottunk a tizenhatos környékére, nekünk volt több kapura lövésünk, de nem voltunk elég hatékonyak a kapu előtt. Kényszerű cseréket is kellett végrehajtani, ami felborította a csapatot. A csapat hozzáállása rendben volt, dolgoztak a srácok, ma a hatékonyság nem működött, ebben én is éreztem hiányt. Egy mérkőzés van hátra, jövő héten hazai pályán szeretnénk szépen zárni a szezont.

 

Összeállítások:

MOL Fehérvár FC: Kovács – Bese, Csongvai, Stopira, Heister, Flores, Makarenko (80' Alef) – Kastrati, Dárdai (80' Christensen), Schön (69' Houri L.) – Kodro (73’ Katona M.)

ZTE FC: Demjén – Mocsi, Kálnoki-Kis (40’ Lesjak), Csóka – Bedi (46’ Meshack), Szendrei (71’ Papp Cs.), Kovács B., Huszti – Németh D. (6’ Mim), Ikoba (46’ Klausz), Szalay