Győztes edzőmérkőzéssel zártuk az évet

Felnőtt férfi labdarúgócsapatunk szombat kora délután a horvát Slaven Belupo csapatát fogadta Zalaegerszegen.

Lendületesen kezdte mindkét csapat a mérkőzést, az első komolyabb helyzetre azonban egészen a tizedik percig kellett várni. Egy jobb oldali beadásra Májer Milán érkezett jó ütemben, fejését a vendégek hálóőre védeni tudta.

Nyolc perccel később, egy szögletvariációt követően több lehetőség is adódott csapatunk előtt, végül Bedi Bence fordult kapura és magabiztosan lőtte ki a bal alsó sarkot. (1-0)

A huszadik percben Huszti András harcolt ki helyzetet magának szép egyéni akció után, a horvát kapus szögletre tudott menteni.

Az első játékrész hajrájában kényszerűségből Huszti András helyére Olekszandr Koszovscsuk állt be.

Egy perccel később egyenlíteni tudott a Slaven Belupo, a megpattanó labda megtévesztette Gyurján Mártont, aki már nem tudott védeni. (1-1)

A második félidőben szinte teljesen más összeállításban küldte pályára csapatát Ricardo Moniz. 

A játék főként a mezőnyben zajlott, egészen a 63. percig, Németh Dániel passzolt Gergényi Bencének, a beadott labdára Szalay Szabolcs érkezett, lövése elakadt a kapusban.

Két perccel később Májer Milán és Gergényi Bence összjátéka után, Májer váltotta gólra a helyzetet. (2-1)

A mérkőzés utolsó helyzete Gergényi Bence előtt adódott, aki horvát védelmi hibát követően csupán néhány centit tévesztett. 

ZTE FC I.félidő: Gyurján - Bedi, Csóka, Kálnoki-Kis, Huszti (42' Koszovscsuk) - Sankovic, Tajti, Szendrei - Májer, Klausz, Meshack.

ZTE FC II.félidő: Gyurján - Papp, Safronov, Mocsi, Májer - Boros - Gergényi, Kovács, Koszovscsuk - Szalay, Németh.