Továbbjutottunk a negyedik fordulóba

Szombat délután felnőtt férfi labdarúgócsapatunk megkezdte szereplését a MOL Magyar Kupa 2022/23-as kiírásában. Csóka Dániel visszatérését követően először lépett pályára az NB I-es együttesben, Christy Manzinga pedig újra a kezdőcsapatban kapott helyet, izomsérülését követően.


Játékosaink gyorsan magukhoz ragadták a kezdeményezést. Az első helyzet az ötödik percben adódott Gergényi Bence előtt, aki Lesjak remek beadását követően nem találta el jól a labdát.


Tíz perccel később ismét balszélsőnk került helyzetbe, de életerős lövését Mikler bravúrral tolta szögletre.
A 28. percben egy visszagurított labdát követően Zoran Lesjak lőtt, ám a játékszer pár centivel a kapu fölé szállt. A félidőre közepére elkezdett zuhogni az eső, ami tovább nehezítette a játékot az amúgy is mély talajon.


A 32. percben került helyzetbe először a hazai csapat. Mayer Milán húsz méterről leadott lövése azonban elkerülte a kaput. 


Négy perccel később Tajti ugratta ki Manzingát, aki közelről lőtt, és ismét egy Mikler-bravúrra volt szükség ahhoz, hogy ne változzon a mérkőzés állása.


Hiába a mezőnyfölényünk, gól nélkül zárult az első félidő. 


A szünetben egyet cserélt vezetőedzőnk, Diego érkezett Németh helyére.


A 48. percben óriási lehetőségünk adódott, de Gergényi közeli fejese a kapufán csattant. Egy perccel később ismét a kapufa mentette meg a Rákóczit, Diego tekerését követően.
Az 54. percben aztán megtört a jég. Gergényi beadását Manzinga fejelte a kapuba. (0-1)


Négy perccel később ismét kilencesünk került helyzetbe, de lövése elkerülte a hazai kaput. Két perccel később Sankovic került nagy helyzetbe egy remek Diego visszagurítást követően, ám ballábas lövése centikkel elkerülte a felső sarkot. Brazil játékosunk nagyon agilisan lépett pályára, sebességével komoly lendületet vitt támadásainkba.


A 64. percben egy remek Tajti-passzt követően Manzinga lépett ki, aki magabiztosan rúgta el a labdát a kilépő kapus mellett. (0-2)


A 76. percben Gergényi bombázott a tizenhatos sarka mellől, de lövése centikkel elkerülte a kapufát.


A mérkőzés utolsó tíz percében még egy-egy lehetőség volt mindkét kapu előtt, de az eredmény már nem változott, így továbbjutottunk a MOL Magyar Kupa negyedik fordulójába.

Edzői értékelés: 


Ricardo Moniz: "Egy jó, masszív csapat ellen léptünk pályára a mai nap folyamán. Már az első félidőben is domináltunk, de még nem sikerült feltörni a hazaiak védelmét. Diego nagyon jól állt be a szünetbe, cseleivel, sebességével lendületet adott nekünk. A második félidőben Gergényi és Májer többször is bontott a széleken, aminek meg is lett az eredménye. Az első gól önbizalmat adott nekünk. Dicséret illeti a csapatot, hisz végig koncentráltan futballozott."

Összeállítások:

ZTE FC: Demjén – Lesjak, Kálnoki-Kis, Mocsi, Csóka – Májer, Tajti, Sankovic, Gergényi – Németh (46’ Diego S.), Manzinga
Kaposvári Rákóczi: Mikler, Heil, Pintér (64’ Grabarics), Bíró (55’ Zolyómi), Mayer (83’ Országh), Borbély, Ekker, Horváth B. (83’ Kovács), Kálmán (55’ Szederkényi), Kocsis, Böndi