A Pancho Arénában maradt a három pont

Vasárnap délutan a Pancho Arénába látogattunk az OTP Bank Liga 19. fordulójában.

A második percben Szalay fejelte hat méterről a kapus ölébe Huszti jobboldali beadását. 

Az első tíz percben kiegyenlített mezőnyjáték folyt, veszélyes helyzet egyik oldalt sem bontakozott ki. 

A 17. percben végezhetett el szabadrúgást a Puskás Akadémia, Kern csavart a kapura, amit Demjén hárítani tudott. 

Kiegyenlített, apró faultokkal teli játék jellemezte az első félidőt, gólt egyik csapatnak sem sikerült szereznie, így 0-0-as eredménnyel vonultak az öltözőkbe. 

Öt perccel a második játékrész megkezdése után Kern szabadrúgását Colley próbálta meg gólra váltani, akinek lövését hálóőrünk magabiztosan fogta.

Az 53. percben Ikoba indult meg, a dupla csel után azonban Stronati szerelni tudta.

Három perccel később Gergényi adta be balról a játékszert, amit Mezgrani fejjel Mocsi elé csúsztatott, a labda azonban ismét a hazai kapusnál kötött ki.

Az elkövetkező percekben mindkét csapat dolgozott ki helyzeteket, de komoly veszély egyik hálót sem veszélyeztette. 

Aztán a 82. percben Mezgrani adott jó labdát Favorovnak, akinek beadására Gruber érkezett és szerezte meg találatával a mérkőzés első gólját, illetve a vezetését a hazai csapatnak. (1-0)

Az utolsó percben Sankovic ívelt középre, Ikoba fejesét azonban Markek hárítani tudta.

A három perces hosszabbítás további részében, bár próbálkoztunk, már nem sikerült egyenlítenünk, így a Puskás Akadémia otthonában maradt a három pont. 

Folytatás egy hét múlva a ZTE Arénában, ahol a Vasas FC csapatát fogadjuk.

Edzői értékelés:

Ricardo Moniz: Gratulálok a Puskásnak, nagyon szoros mérkőzés volt két olyan csapat között, akik támadni akartak. 4-3-3-ban álltunk fel, a szélső hátvédjeinknek viszont ritkán játszottuk ki a labdát, ami hiba volt. Főként a pálya közepén zajlott a játék, ikszes mérkőzés volt és ilyenkor apró részletek döntenek. Mim megindulásánál mi is közel álltunk a gólszerzéshez, de végül, egy szélen elveszített párharc után, Gruber be tudta lőni a helyzetét. A játékosaimnak a mérkőzés után azt mondtam, hogy emeljék fel a fejüket, tovább kell dolgoznunk azért, hogy ezek az apró részletek mellénk álljanak. Nagyon fiatal csapatunk van, tanulnunk kell az ilyen mérkőzésekből.

Összeállítások: 

Puskás Akadémia: Markek - Mezghrani, Spandler, Stronati, Ormonde, Favorov, Batik - Baluta (72' Puljic), Kern (60' Levi), Corbu (60' Gruber) - Colley (60' Colley)

ZTE FC: Demjén - Huszti, Csóka, Mocsi, Gergényi - Szendrei, Sankovic, Tajti (84' Klausz) - Szalay (57' Meshack), Ikoba, Mim (78' Kovács B.)