Csákvár után, Győr előtt - vissza és előre néztünk Nagy Tamással

  A hét közepére egyre inkább letisztulnak, archívumba kívánkoznak az elmúlt forduló emlékei, s ahogy rendesen, erősödik a meccsláz, és a soron következő próbatételt várja játékos, edző, szurkoló. Nagy Tamással beszélgettünk.

  - Egy kérdés erejéig tekintsünk vissza a Csákvár elleni mérkőzésre. Az eredmény szempontjából esetleg lehet némi hiányérzeted, a játék tekintetében azt kaptad, amire a csapatépítés jelen szakaszában számítottál?
  - Vegyes érzéseim voltak a mérkőzést követően. Voltak időszakok, főleg az elején, hogy nagyobb hátrányba is kerülhettünk volna, de a mérkőzés nagy részében tudtunk dominálni, és ami a legfontosabb, hogy komoly helyzeteket tudtunk kialakítani. A döntetlent reális eredménynek ítélem.

  - Kijelenthetjük, hogy ez a végleges őszi keret, vagy előfordulhat-e még mozgás? Te konkrétan szorgalmazol még igazolást valamelyik csapatrészbe?
  - Igen, kijelenthetjük, hogy télig ez a keret áll rendelkezésemre.

  - Három - Győr, Békéscsaba, Nyíregyháza - nehéznek ígérkező mérkőzés következik. Elmondhatjuk, hogy ez a három forduló hellyel-közzel „beárazza” a Zetét, kijelöli reális helyünket a tabellán?
  - Minden mérkőzés nehéz, mert most nincsen egyértelmű favorit csapat, így akár nekünk is lehetnek reményeink, hogy jó eredményt érjünk el, de ehhez minden mérkőzésen a győzelemért kell játszani, beletéve minden energiánkat.

  - Bár sok év telt el azóta, a stadion sem ugyanaz, mégis pályafutásod sikeres és eredményes szakaszát töltötted Győrben. Személyesen Neked jelent valami plusz motivációt, érzelmi többletet, egykori sikereid helyszínén meccselni?
  - A meccs hangulata számít, igazából érzelmileg nem érint, mert azóta már eltelt néhány évtized, de tény, hogy jó évem volt és szerettem ott játszani.

  - A negatív statisztikáink emlegetése eddig kétszer bejött, tegyük meg tehát harmadszor is. Az utóbbi évtizedben (2008 óta) az ETO elleni eredménysorunk így fest: 10 mérkőzés, 1 győzelem, 4 döntetlen, 5 vereség, 8:20-as gólkülönbség…
  - Hűha, mindig meglepsz a meccseim előtt ezekkel a súlyosan negatív előjelű statisztikákkal. Akkor ideje lenne kicsit kozmetikázni és végre eredményesen játszani Győrben is.

  - Az ETO – bár kisebb arányban – ugyancsak jelentősen átalakult a nyáron, sok új játékos, új szakmai stáb. Nem „orosz rulett” kissé a két átalakított csapat mérkőzése?
  - Tény, hogy a Gézának és nekem is akad bőven feladatunk, hogy jó csapatot építsünk. Ezért is vallom, hogy ez mindkettőnk számára egy ki-ki meccs lesz. Nyilvánvaló előny neki, hogy most otthon játszik ellenünk.

  - A heti felkészülés során szisztematikusan építed, csiszolod az általad elképzelt játékrendszert, vagy speciálisan a soron következő ellenfélhez is igazítod a felkészülést?
  - Abszolút így van, mindig dolgozunk azon, hogy a leghatékonyabbak lehessünk, és természetesen figyelembe veszem az ellenfelünk stílusát, játékerejét.  Zalaegerszeg, 2018. Augusztus 10., 8 óra 10

  Megosztás a Facebook-on

  Hozzászólás írásához be kell lépned. Ha még nincs felhasználóneved, akkor regisztrálnod kell.AKTUÁLIS HÍREK

Presztizcsata, vasárnap este ETO – ZTE összecsapás Győrött

Minden túlzás nélkül állíthatjuk, hogy egy ETO FC Győr – ZTE FC párosítás olyan mérkőzés, mely az első osztályban is csemegének számítana. A két patinás, egykori bajnokcsapat 75-ször csapott össze az NBI-ben, közel 50%-os mérleggel. Mindkét gárda múltjához, hagyományaihoz, eredményeihez méltatlan a másodosztály, főként, ha azt is figyelembe vesszük, hogy eközben az NBI-ben – a legcsekélyebb bántó szándék nélkül említve...
Csákvár után, Győr előtt - vissza és előre néztünk Nagy Tamással

A hét közepére egyre inkább letisztulnak, archívumba kívánkoznak az elmúlt forduló emlékei, s ahogy rendesen, erősödik a meccsláz, és a soron következő próbatételt várja játékos, edző, szurkoló. Nagy Tamással beszélgettünk.

- Egy kérdés erejéig tekintsünk vissza a Csákvár elleni mérkőzésre. Az eredmény szempontjából esetleg lehet némi hiányérzeted...
Ellenfélnézőben – WKW ETO FC Győr

Vasárnapi ellenfelünk, a Győri ETO FC múltja alapján labdarúgásunk egyik bástyája, a vidéki labdarúgás fellegvára.

Az ETO (Egyetértés Torna Osztály) csapatát 1904-ben alapították, az első osztályban az 1936/37-es szezonban szerepelt először, ahol első nagy sikerét 1963 őszén érte el, amikor a bombaerős Ferencvárost megelőzve megnyerte a „félfordulós” bajnokságot. Történetük során a győriek még három bajnoki címet szereztek...
Zöldesi Illés: - Itt nagy célokért tudok küzdeni!

Új játékosainkat bemutató sorozatunkban ezúttal Zöldesi Illéssel, a ZTE FC fiatal kapusával beszélgettünk.

- Honnan származol, hol kezdted a futballt?
- Nyíregyházán születtem, ott kezdtem el játszani egy Dávid SC nevű helyi iskolacsapatban, onnan igazoltam a Nyírsuli csapatába, majd 15 évesen Győrbe kerültem akadémiára...
A hazai bemutatkozás előtt Nagy Tamással beszélgettünk

Vasárnap 19 órakor hazai pályán is bemutatkozik a nyáron jelentősen átalakított, megerősített ZTE FC csapata. A siófoki rajton remek hajrával fordítottak a kék-fehérek, hatalmas örömet szerezve ezzel szurkolóiknak, s megszakítva egy negatív sorozatot is, hiszen a 2012-es kiesés óta a ZTE még nem tudta győzelemmel kezdeni a bajnokságot. A statisztika a hazai rajton is óvatosságra int...
Ellenfélnézőben - Aqvital FC Csákvár

Az Aqvital FC Csákvár csapatának elődei az 1948/49-es bajnokságban futottak ki első alkalommal a pályára. Több mint hatvan esztendőn keresztül a Fejér megyei bajnokság különböző osztályaiban játszottak a kék-sárgák, ez általában a magyar bajnokság negyedik, ötödik, de néhány alkalommal a hetedik osztályát jelentette. Az első igazi csákvári sikert 1989-ben jegyezhettük fel, amikor a gárda a boldog emlékű Szabad Föld kupa döntőjéig menetelt, a fináléban pedig tisztes arányú vereséget szenvedett a Körmendi Dózsa csapatától...
Tovább épül klubunk, Simonfalvi és Sebők újra a Zetében

A jelentős mértékben kicserélődött játékoskeret és az új szakmai stáb érkezésével nem fejeződött be a ZTE FC megújítása. Legfrissebb „igazolásaink” – bár minden Zete szurkoló számára ismertek – immár nem a zöld gyepen, hanem a klub szervezeti felépítésében vállalnak szerepet.

Néhány évvel ezelőtti csapatkapitányunk, Simonfalvi Gábor a most felálló szervezési osztály vezetőjeként a mérkőzések...