Zöldesi Illés: - Itt nagy célokért tudok küzdeni!

  Új játékosainkat bemutató sorozatunkban ezúttal Zöldesi Illéssel, a ZTE FC fiatal kapusával beszélgettünk.

  - Honnan származol, hol kezdted a futballt?
  - Nyíregyházán születtem, ott kezdtem el játszani egy Dávid SC nevű helyi iskolacsapatban, onnan igazoltam a Nyírsuli csapatába, majd 15 évesen Győrbe kerültem akadémiára. Győr után az első felnőtt csapatom a Diósgyőr volt, majd a Videoton következett, ahonnan Kisvárdára adtak kölcsön.

  - Kisvárdán meg kellett küzdened a helyedért, ki kellett várnod, hogy eljöjjön a Te időd. Itt, Egerszegen elve a Te neveddel feliratozták az 1-es számú mezt, első számú kapus vagy, érkezésed után az eddigi rutinos kapus távozott is. Nyilván ez egy jóleső bizalom, egyben viszont felelősség is. Nem nyomaszt ez az érzés?
  - Egyáltalán nem nyomaszt, aki élsportra adja a fejét, ebből szeretne megélni, annak ezt a fajta terhet, nyomást tudnia kell elviselni, egyben jó érzés, hogy a bizalom megvan, a teljesítményemmel pedig szeretném is ezt meghálálni.

  - Van a Zetében versenyhelyzet a posztodon?
  - Természetesen van, Szemerédi Norbertet és Macher Dávidot is jó kapusnak tartom, úgy gondolom, hogy kapusok terén is jó „brigádunk” van, folyamatosan jó teljesítményt kell nyújtanom, hogy én maradhassak a kapuban.

  - Tavaly gyakorlatilag végigvédted a szezont Kisvárdán, egy feljutó csapatban. A feljutás után nyilván előtted is felcsillant az NBI-es bemutatkozás lehetősége. Nem érzel egy kis csalódást egy újabb másodosztályú idény miatt?
  - Nincs bennem csalódottság, egy profi klubhoz tudtam szerződni, ahol nagy célokért tudok küzdeni és NBI-es körülmények között készülni. Számomra az a fontos, hogy a fejlődésem töretlen legyen, ehhez pedig Zalaegerszegen adottak a feltételek mind szakmai téren, mind pedig a körülményeket illetően.

  - Tavaly testközelből láttál egy később feljutó NBII-es csapatot. Összehasonlítva a Zete jelenlegi keretét a Kisvárda feljutó csapatával, milyen erőt képvisel a jelenlegi egerszegi keret?
  - Úgy gondolom, hogy minőségileg hasonló, talán kicsit jobb is, viszont össze kell még szoknunk. Ha az a szerencse, ami Kisvárdán megvolt, hiszen ennek is szerepe volt, a kérdéses meccsekből sorra győzelemmel tudtunk kijönni, szóval, ha a szerencse itt is mellénk áll, akkor hasonló eredményt ez a keret el tud majd érni.

  - Milyennek láttad belülről az első két meccset?
  - Én mindkét meccset jól éltem meg, szerintem jól játszottunk, az első meccset meg is nyertük, de a másodikban benne volt, hogy nyerni tudunk, sajnos 1:1-es állásnál a helyzeteinket nem tudtuk értékesíteni. Ha viszont ha a következő fordulókban pontokat tudunk szerezni, akkor ez a hazai egy pont is értékes lehet. Most jönnek azok a mérkőzések, melyeknek a kimenetelétől függ a tabellán elfoglalt helyünk. Győr, Békéscsaba, Nyíregyháza, három nagyon fontos meccs jön, egyelőre veretlenek vagyunk, ez jó alap lehet a folytatáshoz.

  - Szemlátomást ideális kapusalkat vagy, a játék mely elemeit tartod leginkább erényeidnek?
  - Úgy gondolom, hogy a beadásokra jól mozdulok ki, ezt szeretem is, valamint az egy az egyes szituációkat is jó arányban megoldom.

  - Húszéves fiatalként is „hangos” kapus vagy?
  - Természetesen, a pályán korosztálybeli különbségek nincsenek, egymásért küzdünk, bármilyen korosztályú és kaliberű játékos játszik előttem, én ugyanúgy segíteni akarok. Nem az számít, hogy ki hány éves, csak az a lényeg, hogy miként tudjuk egymást segíteni.

  - Van példaképed a kapusok között?
  - Konkrét példaképem nincs, persze vannak kapusok, akiket jónak tartok, akikre felnézek, de feltétlenül követni senkit sem akarok. A teljesítményt elismerem, ilyen kapusnak tartom külföldön Buffont, itthon Kovácsik Ádit, akivel napi kapcsolatban vagyok. Amit ők elértek, azt nagyra tartom, de mindenkinek - így nekem is - a saját pályáját kell futnia.  Zalaegerszeg, 2018. Augusztus 6., 16 óra 0

  Megosztás a Facebook-on

  Hozzászólás írásához be kell lépned. Ha még nincs felhasználóneved, akkor regisztrálnod kell.AKTUÁLIS HÍREK

Presztizcsata, vasárnap este ETO – ZTE összecsapás Győrött

Minden túlzás nélkül állíthatjuk, hogy egy ETO FC Győr – ZTE FC párosítás olyan mérkőzés, mely az első osztályban is csemegének számítana. A két patinás, egykori bajnokcsapat 75-ször csapott össze az NBI-ben, közel 50%-os mérleggel. Mindkét gárda múltjához, hagyományaihoz, eredményeihez méltatlan a másodosztály, főként, ha azt is figyelembe vesszük, hogy eközben az NBI-ben – a legcsekélyebb bántó szándék nélkül említve...
Csákvár után, Győr előtt - vissza és előre néztünk Nagy Tamással

A hét közepére egyre inkább letisztulnak, archívumba kívánkoznak az elmúlt forduló emlékei, s ahogy rendesen, erősödik a meccsláz, és a soron következő próbatételt várja játékos, edző, szurkoló. Nagy Tamással beszélgettünk.

- Egy kérdés erejéig tekintsünk vissza a Csákvár elleni mérkőzésre. Az eredmény szempontjából esetleg lehet némi hiányérzeted...
Ellenfélnézőben – WKW ETO FC Győr

Vasárnapi ellenfelünk, a Győri ETO FC múltja alapján labdarúgásunk egyik bástyája, a vidéki labdarúgás fellegvára.

Az ETO (Egyetértés Torna Osztály) csapatát 1904-ben alapították, az első osztályban az 1936/37-es szezonban szerepelt először, ahol első nagy sikerét 1963 őszén érte el, amikor a bombaerős Ferencvárost megelőzve megnyerte a „félfordulós” bajnokságot. Történetük során a győriek még három bajnoki címet szereztek...
Zöldesi Illés: - Itt nagy célokért tudok küzdeni!

Új játékosainkat bemutató sorozatunkban ezúttal Zöldesi Illéssel, a ZTE FC fiatal kapusával beszélgettünk.

- Honnan származol, hol kezdted a futballt?
- Nyíregyházán születtem, ott kezdtem el játszani egy Dávid SC nevű helyi iskolacsapatban, onnan igazoltam a Nyírsuli csapatába, majd 15 évesen Győrbe kerültem akadémiára...
A hazai bemutatkozás előtt Nagy Tamással beszélgettünk

Vasárnap 19 órakor hazai pályán is bemutatkozik a nyáron jelentősen átalakított, megerősített ZTE FC csapata. A siófoki rajton remek hajrával fordítottak a kék-fehérek, hatalmas örömet szerezve ezzel szurkolóiknak, s megszakítva egy negatív sorozatot is, hiszen a 2012-es kiesés óta a ZTE még nem tudta győzelemmel kezdeni a bajnokságot. A statisztika a hazai rajton is óvatosságra int...
Ellenfélnézőben - Aqvital FC Csákvár

Az Aqvital FC Csákvár csapatának elődei az 1948/49-es bajnokságban futottak ki első alkalommal a pályára. Több mint hatvan esztendőn keresztül a Fejér megyei bajnokság különböző osztályaiban játszottak a kék-sárgák, ez általában a magyar bajnokság negyedik, ötödik, de néhány alkalommal a hetedik osztályát jelentette. Az első igazi csákvári sikert 1989-ben jegyezhettük fel, amikor a gárda a boldog emlékű Szabad Föld kupa döntőjéig menetelt, a fináléban pedig tisztes arányú vereséget szenvedett a Körmendi Dózsa csapatától...
Tovább épül klubunk, Simonfalvi és Sebők újra a Zetében

A jelentős mértékben kicserélődött játékoskeret és az új szakmai stáb érkezésével nem fejeződött be a ZTE FC megújítása. Legfrissebb „igazolásaink” – bár minden Zete szurkoló számára ismertek – immár nem a zöld gyepen, hanem a klub szervezeti felépítésében vállalnak szerepet.

Néhány évvel ezelőtti csapatkapitányunk, Simonfalvi Gábor a most felálló szervezési osztály vezetőjeként a mérkőzések...