ZTE FC szezonzáró évértékelés, Ágoston Zoltán Klubigazgató.

  Tisztelt ZTE Szurkoló, Támogatónk, Polgármester Úr, Többségi Tulajdonos Úr, Zalaegerszegiek és minden a Klubért dolgozó kollegám! Szeretnék rövid összefoglaló áttekintést, szezon értékelést tenni, elszámolni ezen időszakkal, beszámolni a történtekről.                                        

  Szenvedélyektől, érzelmektől, olykor sértődésektől és vitáktól hangos éven vagyunk túl. Szeretném megragadni az alkalmat és a bevezetőben felsoroltan Mindenkitől elnézést kérni, akit a legcsekélyebb mértékben is megbántottunk, sértettem, a szándék soha nem ez volt. Mindenkivel volt konfliktusunk, személyesen nekem vagy a Klub részéről, olykor túlzott vehemenciával, olykor kellő türelem nélkül kezeltem, kezeltünk bizonyos kényes helyzeteket, sok esetben tele feszültséggel, de tudom, a célunk mindig ugyanaz volt, megtalálni a sikereinkhez vezető utat. Természetesen a vitákat és a konfliktusokat ezután sem fogjuk kikerülni, hiszen ezek a helyzetek hivatottak végül a legjobb irányba terelni a megoldásra váró feladatokat, de mindent elkövetek, hogy a legintelligensebb módon tudjuk ezeket a helyzeteket megvitatni. Biztosítani szeretnék Mindenkit, ahogy eddig, ez után is töretlen motivációval, elszántsággal dolgozik a Klub menedzsmentje, azon, hogy minél rövidebb idő alatt kerüljön a nemsokára 100 éves klubunk minden tekintetben a méltó helyére, az élvonalba.    

  A megszokottak szerint három fontos területet kell külön kezelnünk:

  • 1.) Infrastruktúra, a klub háttere (gazdasági állapot), menedzsment
  • 2.) Utánpótlás
  • 3.) Profi NBII-es csapat
  1. Infrastruktúra szempontjából nagyon fontos időszak végéhez értünk, minden igényt kielégítő komplexummá vált a ZTE Aréna, köszönhetően a Stadion rekonstrukciós programnak, valamint minden olyan sportszakmai szempontból lényeges hátteret jelentő, edzőpálya, konditerem, eszközpark, stb. amely az első osztályú „műhelyeket” jellemzi nekünk is rendelkezésünkre áll. Fontos ez, mert az általunk meghatározott célok elérése után, nemcsak átmeneti sikereket szeretnénk. Hosszabb távon a mai profi labdarúgásban elengedhetetlen alap követelmény a mérkőzéseknek helyet adó stadiontól az edző komplexumokon keresztül minden létesítmény, amit nagy részben TAO-s beruházásoknak köszönhetően építettünk. Az elmúlt két évben szinte minden megújult, a Stadion a center pályával, egy 30e nm-es élőfüves és két műfüves edzőpálya, konditerem, rehabilitációs szobákat és eszközöket vettünk használatba. Készülőben van még egy egyedülálló atlétikai és gyakorló pályákat magába foglaló terület, amit ősztől szintén használatba vehetnek a csapataink. Megnyitottuk a ZTE Shopot, ahol az összes a klubunk által használt felszerelés és merchandising termékek is kaphatóak. Saját üzemeltetésben működtetjük a stadion büféit és szeretnénk nemsokára az éttermét is.

  Klubunk legnagyobb támogatói Zalaegerszeg Város Önkormányzata és Balaicz Zoltán Polgármester Úr, a Pharos 95 Kft., Végh Gábor többségi tulajdonosunk, valamint a Magyar Labdarúgó Szövetség, mint a versenyrendszer szervezője. A három legfőbb támogatónk töretlenül állnak és teljesítenek mindent, amit hosszú távú elkötelezettségben vállaltak a Klubért.                                    

  Gazdasági és pénzügyi szempontból is megnyugtató állapotban dolgozhatunk, hiszen a racionális és szigorú pénzügyi szabályoknak köszönhetően - ami alapján ma dolgozik a Zrt. - a saját igényeinken túl az MLSZ követelménye is, pozitív mérleggel zártuk az elmúlt évet és erre az évre sem várható negatív meglepetés a jelenlegi gazdálkodásunk előrejelzései alapján. Nem volt ez mindig így és nem volt sajnos az elmúlt években egyértelmű, hogy a forrásaink, bevételeink szerint a rendelkezésre álló költségvetés számai alapján kell tervezni és kivitelezni az éves működését a Zrt.-nek. Sok esetben kellett fájdalmas döntéseket hozni, korrigálni az előző években beállított számokat, racionalizáló leépítéseket és költségkímélő megoldásokat találni, ahhoz, hogy a mai napra a rendelkezésünkre álló és a költségvetésünket jelentő cca. 300M FT a Klub éves működésére pontosan elég legyen, és ne költsünk nem létező pénzeket. Működésünket a magyar jogszabályok szerint az MLSZ elvárásai alapján és a Zrt. Felügyelő Bizottságának, Kiss Ferenc elnök úrnak az ellenőrzése alapján végezzük.                                                                                                                                      

  A menedzsmentet illetően van hová fejlődnünk, itt kell a leginkább naprakészen, kreatívan versenyben lennünk a „piaccal”, profibbnak kell lennünk. Tekintve azonban, hogy mára a racionalizálásoknak köszönhetően mindössze öt fővel látjuk el a területeket, (marketing, kommunikáció, pénzügy, kereskedelem a shoppal, büfékkel, VIP, és étterem üzemeltetési tervekkel) meglehetősen hatékonyan dolgozik a csapatunk. Az új ZTE Shopnak a stadion büféknek és a nemsokára megnyíló étteremnek, köszönhetően a klub bevételei gyarapodnak majd, amire az eddigiekben nem volt lehetőség. A sportszakmai rendezvényeken túl a „kis csapat” által rendezett Stadion avató és a Miniszterelnöki látogatás is a jól sikerült események közé tartozik.  

  1. Az Utánpótlásunk

  Sok változás jellemezte az utánpótlás szakágunkat ebben az évben, de Ők a büszkeségeink, történjen bármi, mindig képesek megújulni.

  Nagyon fontos esemény volt ebben az évben, hogy végre visszatértek a legkisebb korosztályok is a Klub zászlaja alá. Ettől a szezontól ugyanis a legkisebb öt korosztályban is saját csapatokat indítottunk az előző években megszokottól eltérően, amikor a klubunk ezt a szép feladatot más egyesületekre bízta. Személy szerint számomra az utánpótlásunkért hozott döntések, tettek közül a legjelentősebb ez volt az elmúlt két évben.

  A középső szekcióban az U14-U15-ös csapataink voltak kiemelkedően eredményesek, ennek köszönhetően az U14-es csapatunk osztályozó mérkőzéseket játszhat az első osztályba jutásért, ahová az U15-ös csapatunk is tagságot nyerhet általuk. Nagyon lényeges pont ez a klub életében, túl azon, hogy a gyerekek egész évben ezért dolgoztak, a csapatainkat, gyerekeink kvalitását tekintve is végre a megfelelő, minket megillető helyre kerülhetünk ezekben a korosztályokban, drukkoljunk nekik.

  Legnagyobb korosztályainkat az MLSZ adminisztratív átszervezése és utánpótlás központok szervezése miatt vissza sorolta a másodosztályba, különösen fájó volt ez a múlt évben az első osztályban mutatott jó teljesítményeink után. Ennek ellenére a legnagyobb korosztályaink a legfőbb célt, amit minden klub utánpótlás nevelése kitűzhet maga elé, azaz, hogy játékosokat adjon a felnőtt csapatba, a profi futball számára, kitűnően szolgálta. Valószínűleg az országban egyedülállóan a saját U19-es csapatunkból ebben az évben tétmérkőzésen mintegy tíz fiatal játékos kapott lehetőséget ill. profi szerződést kötött velük a Klub.

  1. Profi NBII-es csapatunk

   

  Hullámzó teljesítmény és kétarcúság jellemezte csapatunkat ebben az évben. Közhelyesen mondhatnám - az építkezés éveiben és egy ilyen fiatal 21 éves átlag életkorú csapat életében - természetes az ilyen ingadozó teljesítmény. Ugyanakkor bosszantó hibák, olykor vállalhatatlan, eredménytelen mérkőzések, elvesztegetett pontok is jellemeztek minket idén. Voltak fájó vereségeink (Kozármisleny, Mosonmagyaróvár, Kisvárda), de a Cegléd és a Sopron elleni mélypontok után túlzás nélkül mondhatom, nehéz volt „európai” módon folytatni a hétköznapokat, az életet a klubnál.

  Voltak ezeknél pozitívabb napjaink is. Féltávnál terveink szerint egy győzelemre voltunk a feljutó helytől. Bemutatkozott tíz saját nevelésű fiatalunk. Nyertünk illetve játszottunk nagyon jó meccseket a feljutásra esélyes csapatokkal (Balmaz, Puskás, Békéscsaba, Soroksár). A Magyar Kupában a legjobb 16-ig jutottunk.

   

  Természetesen ez nem elég, de itt tartunk most az építkezésben. Jelenleg még hiányzik a karaktere a csapatnak, a játékosoknak, nem tudtak még mindenáron győzni, tűzbe menni egymásért, a csapatért. Van egy fiatal tehetséges társaságunk, akik az alapját jelenthetik egy később feljutásért harcoló csapatnak. A csapat „működő” részét egyben kell tartanunk, vannak érvényes szerződéseink, szeretnénk a kölcsönben nálunk játszó játékosok közül, több játékossal állandó szerződést kötni, a fiataljaink érettebbek lesznek egy évvel. A kiszemelt játékosokkal, erősítésekkel napi szinten egyeztetünk, annak érdekében, hogy minél előbb a mi sorainkat erősítsék. Amennyiben a terveink szerint sikerül az edzői stáb és a játékoskeret fejlesztése, akkor egy igazán komplex, együttműködni tudó karakteres csapatunk lesz a következő szezonra.

   

  Nem volt könnyű dolga az edzői stábnak, akik szintén a kapott pozícióban tapasztalatlanul kezdték az évet. Sok játékostól váltunk meg az elmúlt évben, sok új játékost, és sok fiatalt kellett beépíteniük a csapatba. Rengeteg tapasztalatot szereztek az edzőink a szezon során, amit később tudnak használni. Az edzői stábunkat is tovább erősítjük, a következő szezonban Zoran Spisljak vezetőedzővel vágunk neki a szezonnak.

   

  A most véget érő szezonnak is, ahogy mindig feljutási tervekkel mentünk, hiszen a Klub Tulajdonosa és Támogatói, valamint a Város a közösség akarata és a Klub tradíciói sem engednek mást, mint, hogy a mindenkori csapat ezért küzdjön. Idén a megkezdett folyamatok, a költségvetésünk a játékoskeretünk a klub állapota, reálisan a hatodik hely környékére volt elég, ahogy ezt egy évvel ez előtt is láttuk.A papírformát szerettük volna felborítani, ami nem sikerült.

  Elértük azonban, hogy a klub minden szempontból alkalmassá vált, hogy az annyira vágyott célért a feljutásért küzdjön.

  A jelenlegi csapatunk jelentheti az alapját egy feljutásért harcoló csapatnak.

  Az anyagi forrást, a lehetőségét kell megtalálnunk, hogy az általunk tervezett erősítéseket realizálhassuk, és végre reálisan, ellentmondást nem tűrően tudjuk kimondani, hogy a feljutás az elsődleges célunk. Mindent ennek alárendelve dolgozunk azon, hogy ezt a bejelentést minél előbb megtehessük. Hajrá ZTE!  Zalaegerszeg, 2017. Június 7., 16 óra 36

  Megosztás a Facebook-on

  Hozzászólás írásához be kell lépned. Ha még nincs felhasználóneved, akkor regisztrálnod kell.AKTUÁLIS HÍREK

Utánpótlás eredmények

U19, 8. forduló: ZTE FC - Mercedes-Kecskeméti LA 3:4 (2:0)
Gól: Vass, Horváh D., Horváth M. , ill. Szekeres, Bozsik, Balla, Kemes (öngól)

U17, 8.forduló: Grosics Akadémia - ZTE FC 2:1 (1:1)
ZTE FC: Köcse - Pataky (Horváth E.), Mód, Sebestyén, Hegedűs - Tuboly (Jóna), Szökrönyös (Buti), Czene - Temlén, Abért, Horváth K. (Májer M.)...
Vereség az első mérkőzésen

Lejátszotta első mérkőzését a 2017/2018-as Future Talents Cup-on U17-es csapatunk. Az ellenfél az ukrán Karpaty Lviv csapata volt. Az első 20 percben kétgólos előnyre tettek szert az ukránok, látszott csapatunk mozgásán, hogy szombaton még többen bajnoki mérkőzést játszottak. Fokozatosan lett kiegyenlített a mérkőzés, de az ukránok pontosabbak voltak a végén is, végül 4:1-re győztek. Gólunkat a 67. percben Temlen Máté szerezte...
A Fradi érkezik Zalaegerszegre

Rangos ellenfél érkezik szombaton Zalaegerszegre, női csapatunk a FÖRCH Női Magyar Kupa 2. fordulójában a bajnoki ezüstérmes Ferencvárost fogadja.

A mérkőzés 15 órakor kezdődik a ZTE Aréna mögötti füves pályán. Szurkoljunk a lányoknak. Hajrá ZTE!
Rangos U17-es torna

U17-es csapatunk 3 napos nemzetközi tornára utazik hétvégén Budapestre. A Goldball 94 FCSE szervezésében rangos nemzetközi mezőnyt sikerült összehozni, 12 csapat küzd 3 csoportban a helyezésekért és a tavaszi play-offért (ami április 10-12. között lesz)

A csoport: ZTE FC, Academia HAGI, FC Karpaty Lviv, FC DAC 1904...
Utánpótlás eredmények

U-19: ZTE FC - DVTK 3:2 gsz: Vass, Szabó, Szökrönyös ill. Géringer, Kacsó

U17: Veszprém - ZTE 0:2 (0:1)
ZTE FC: Köcse - Pataky, Földvári, Sebestyén, Hegedűs - Tuboly, Szökrönyös (Horváth E.), Kiss Á. (Buti) - Czene, Temlén, Májer (Jóna)
Gólszerző: Sebestyén, Szökrönyös...
Utánpótlás eredmények

U19 - 2017.09.16. - 4. forduló: ZTE FC - Szolnok 4:0
Gsz.: Szökrönyös, Horváth D, Szabó P., Szép G.

U19 - 2017. 09.23. - 5. forduló: PMFC - ZTE FC 1:0

U17 - 2017.09.16. - 4. forduló: SC Sopron - ZTE FC 1:1
Gsz.: Horváth D. ill. Horváth Krisztofer

U17 - 2017.09.23. - 5. forduló: ZTE FC - Szolnok 1:0...
Magya Kupa sorsolás, a 32-be jutásért

A Csács -Nemesapátit búcsúztató csapat lesz az ellenfelünk: Pilis (megye I.) - ZTE FC

Az NBI-es csapatok párosításai:
Kisvárda (NB II) - Ferencváros
Gödöllői SK (megyei I) - Újpest
Monor (NB III)â - DVSC
Bátaszék (megyei I) - Balmazújváros...