A Budapesti Honvédtól érkezett balbekkünk bízik benne, hogy alapemberré válhat.

- Mindig futballista szerettél volna lenni vagy kipróbáltad magad más sportágban is?

- Egészen kicsi korom óta mindennapjaim része a labdarúgás, ebben elsősorban édesapámnak van nagy szerepe, hiszen ő ismertette és szerettette meg velem a focit. A korai kötődés miatt nem is igazán próbálkoztam komolyan más sportággal, megmaradtam annál, ami gyermekkoromtól a véremmé vált.

- Egy kis szegedi kitérőt leszámítva „őshonvédosnak” számítasz, hiszen eddigi pályafutásod nagy részét a nevelőegyesületednél, a Budapesti Honvédnál töltötted. Mi motivált, amikor megkerestek a Zetétől?

- Igen, 2007-ben kerültem a Honvédhoz, futballista szempontból tehát nyugodtan mondhatjuk, hogy „ott nőttem fel”. Úgy gondolom, hogy a ZTE egy nagy klub, nagy szurkolótáborral, komoly tervekkel a jövőre nézve, így sokáig nem kellett gondolkoznom a döntésen. Bízom benne, hogy a játékommal hozzá tudok járni ahhoz, hogy elérjük közös célunkat.

- Bal oldali védőként játszol. Kipróbáltad magad korábban más poszton is? Mit szeretsz a leginkább ebben a pozícióban?

- Előfordult, hogy belső védőként is játszottam néha, de az inkább kényszerhelyzet volt, elsődleges posztomnak abszolút a bal oldali hátvéd pozíciót érzem. Főleg azért szeretem, mert a védekezés mellett tudom segíteni a támadásokat is, így hozzájárulhatok a támadó csapatrész eredményességéhez is.

- Tavaly a szegediekkel már belekóstoltál egy fél szezon erejéig a másodosztály légkörébe. Mennyivel érzed erősebbnek az NB3-nál?

- A harmadosztályban talán kevesebb a játék, és inkább a küzdésen, az erőnléten van a hangsúly. Az NB2-ben nagyobb az iram, sokkal több a párharc a meccseken, és taktikailag jóval felkészültebbek a csapatok.

- Fiatal játékos vagy, alig múltál húsz esztendős. Milyen célokat tűztél ki magad elé a közeljövőre és távolabbra is vonatkoztatva?

- Jelenleg kölcsönjátékosként szerepelek a Zetében, de a legfontosabb rövidtávú célom a csapattal való feljutás az első osztályba, illetve, hogy minél több játéklehetőséget kapjak, és ezzel éljek is a szezonban. Emellett szeretnék az U21-es válogatott keretében is tartósan jelen lenni, és a hazámat képviselni.
 

 

- NR -