U19:

 

ZTE FC –  MOL Fehérvár FC 6:5

Góllövők: Varró Veronika (3), Berke Dorina, Hetyei Csenge, Szakály Abigél

ZTE: Veilinger Laura - Nyári Virág, Nádasi Fruzsina, Simon Villő, Horváth Evelin - Szakály Abigél, Nérel Larissza, Hetyei Csenge - Horváth Krisztina, Berke Dorina, 

Cserék: Matkó Boglárka, Papp Csenge

Pergel Dávid - vezetőedző: 2*30 perc illetve 1*20 perces harmadokat játszottunk a nagy meleg miatt! 10 percenként próbáltam cserélni, hogy mindenki hasonló játék percet tudjon a lábában. 1 hete kezdtük a felkészülést és meg voltam elégedve a futó teljesítménnyel viszont a játékon van mit csiszolni még! Jól kezdtük a mérkőzést, mert hamar vezetéshez jutottunk. Az első harmadban háromszor vezettünk, de sajnos mind a 3 gólunkra hamar jött a válasz! Második harmadban nem találtuk a ritmust és el tudott lépni a vendégcsapat 2 góllal, így 5-3-al kezdtük a végső etapot! A nagy meleg miatt megbeszéltük a vendégek edzőjével, hogy 20 perces legyen ez a játékrész. A harmadik harmadban fantasztikus dolgokat láttam a lányoktól, sok passz remek küzdeni akarás meghozta a gyümölcsét, hiszem 3 gólt sikerült szereznünk így egy fordulatos meccsen sikerült győznünk! A helyzetek kihasználásán van mit még csiszolni illetve a védekezésen, de összességében maximálisan meg vagyok elégedve a mutatott játékkal! Így folytatjuk remek jövő állhat előttünk!  

 

 

U16:

ZTE – Fehérvár 2:3 (0:1);(1:1)

ZTE: Vidos K. – Baki-H. Zs.; Németh N.; Mezőfi E. Tollár P. –

Varga V.; Fata F. H.; Nagy D.; Király Cs. – Németh Z.; Tóth L. B.

Csere: Berke P. T.

Góllövők: Varga Villő; Tóth Lili Boglárka

Jók: Az egész csapat

Szalai Csaba - vezetőedző: A délutáni nagy melegre való tekintettel 3x20 perc játékidőben egyeztünk meg az ellenféllel. A közel azonos játékerőt felvonultató két csapat mérkőzésén váltakozva került fölénybe a hazai és vendégcsapat az első két játékrészben. A harmadik harmadban bár a vezetést megszereztük (2:1), a 4-5 cserével és 3 hét felkészülési forral rendelkező fehérvári csapat az utolsó 8 percben fordította előnyére állóképességi fölényét és nyerte meg a mérkőzést. A lányok hozzáállásával, és időnkénti játékával meg voltam elégedve. Sajnos a magunk mögött tudható 3-5 edzés és az egy cserelehetőség (mely az utolsó játékrészre sérülés miatt megszűnt) csak az utolsó harmad feléig tartott ki. Ekkorra a csapat szinte egészénél elfogyott a ’levegő’ melynek következtében vesztesként hagyhattuk el a pályát. Mindenkinél látta több-kevesebb pozitívumot melyből a későbbiekben építkezni tudunk. Kiemelném Németh Natasa egész mérkőzésen nyújtott teljesítményét.

 

U14:

ZTE – Fehérvár 0:5 (0:0) (0:1) (0:4)

ZTE: Kincses Dorina - Dobos Leila-Horváth Noémi-Takács Míra-Melles Lili-Horváth Petra-Polater Szonja-Schorm Hanna-Havasi Jázmin

Cserék: Sebestyén Boglárka,Tóth Hanna, Harangozó Zsófia, Németh Flóra

Jók: Takács Míra, Dobos Leila, Melles Lili, Horváth Petra

Luki András - vezetőedző: A felkészülés közepén tartunk a lányokkal, egy nagyon jó lehetőség adódott a nemzeti kiemelt bajnokságban szereplő Videoton látogatott hozzánk edzőmeccsre. Egy kiváló lehetőség volt számunkra, hiszen tudtuk, hogy a Videoton kiváló játékerőt képvisel. Az Északnyugati csoportban ahol a lányokkal szerepelünk, van 3-4 komoly játékerőt felvonultató csapat és ez a mérkőzés remek lehetőség volt arra, hogy gyakoroljuk a visszaállt fegyelmezett védekezésből, kontrázni játékot. A mérkőzés 3*20perces volt, igazából az első 20percben ismerkedett egymással a két csapat, mi visszaálltunk, ahogy terveztük, ők pedig hátulról a labdát kihozva építgették támadásaikat, nem sok sikerrel, hiszen a középpályán már próbáltuk megszűrni a támadásaikat, majd végső esetben a védelem állt helyt, vagy éppen Kincses Dorina kapusunk, aki remekül védett első meccsén. A második etapban már mindkét csapat komolyabb tempóra kapcsolt, mi főleg védekeztünk és az üres területbe belőtt labdákból próbáltunk veszélyeztetni. A 36 percben egy rossz váltás után a Vidi megszerezte a vezetést, egyre több veszélyes támadást vezettek és a középpályánk egyre jobban fáradt, ezért szinte egy az egyben a védelemre vezették a labdát. Védelmünkben a lányok egymást kisegítve, nagyon jó tolódásokkal és mögé biztosításokkal, vagy éppen Németh Flóra kapusunk (akinek szintén első meccse volt) védéseivel sikerült megakadályozni, hogy gólokat kapjunk. A harmadik 20percben teljesen elkészült az erejével több játékosunk, ez számomra nem volt meglepő, hiszen több játékos most kezdett el focizni és még nincs igazán erőnlétük. Próbáltunk váltani, a védelemből feljebb toltam a középpályára két labda biztos játékost, akiben még volt lendület, hogy a pálya középső harmadában tudjuk már a védekezést megkezdeni és esetlegesen veszélyeztetni tudjuk a Videoton kapuját, de sajnos ez nem jött be, a nagyobb játékerő itt már gólokban is megmutatkozott és 4gólt kaptunk az utolsó harmadban. Voltak lehetőségeink szabadrúgásból veszélyeztettünk és egy-két helyzetecske adódott, abból, amikor feljebb toltuk a védekezést és letámadtunk, de sajnos gólt nem sikerült szereznünk. Összességében elégedett vagyok a mutatott játékkal főleg a védekezéssel az első 40 percben, ebből lehet építkezni, edzünk tovább és bízom abban, hogy a nyaralásokból visszatérő játékosokkal kiegészülve, ütőképes csapatunk lehet a bajnokságban.