ZTE FC –BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 3:1 (1:1)


Zalaegerszeg, 1137 néző.Vezette: Bognár Tamás (Farkas Balázs, Horváth Zoltán)
ZTE: Zöldesi – Szépe (Kónya, a szünetben), Lesjak, Devecseri, Bedi – Vojnovic, Kiss M. – Babati, Szökrönyös (Horváth K., 74.), Balázs Zs. (Novák, 67.) – Gajdos. Vezetőedző: Nagy Tamás
BÉKÉSCSABA: Rybansky – Pilán, Nagy S. (Hursán, 10.), Szélpál, Mészáros (Zahorán, 63.) – Király P., Vicián – Máris (Szalai, 55.), Mezei, Gránicz – Urbin. Vezetőedző: Boér Gábor
Gólszerző: Urbin (0–1) a 43., Gajdos (1–1) a 45., Gajdos (2–1) az 52., Babati (3–1) a 71. percben

 

MESTERMÉRLEG

Nagy Tamás: – Folyamatosan megpróbálunk előrelépni. Egy tanulási folyamatnak még az elején vagyunk, az irány jó. Még sok mindenen kell finomítanunk, de egy jó csapatot sikerült legyőzni. A második félidőben, miután átszakadt a pszichés gát, nagyon jó teljesítményt nyújtottunk.

Boér Gábor: – Sajnos, azokat a hibákat követtük el, amiket eddig nem. A bekapott góljainkat óriási bakik előzték meg. Vezettünk, de nem tudtuk megtartani. Aztán a térfélcsere után jobb volt a ZTE. Nem mentségként mondom, de sajnos több meghatározó játékosunk is kidőlt már a meccs előtt, vagy a találkozó közben.

Jól szervezett, kombinatív játékkal kezdett csapatunk. A 10. percben Vojnovic beadását Gajdos fejelte fölé. Negyedóra múltán kissé visszaesett a játék, hosszú ideig csak Viczián és Devecseri sárga lapjai jelentettek eseményt. A 42 percben váratlanul megszerezte a vezetést a Békéscsaba. A vendégek a jobb oldalról végeztek el partdobást, a bedobott labda egy pattanást követően került kapunk közvetlen előterébe, ahol az őrizetlenül álló Urbin könnyedén bólintott a hálóba, 0:1!
A félidő utolsó percében Balázs labdát szerzett a csabai térfél közepén. Remek ütemben ugratta ki Gajdost, aki a kifutó kapus mellett a hálóba helyezte az egyenlítő találatot, 1:1!
Az ivószünet miatt elrendelt hosszabbításban majdnem újabb gólt szereztünk, ám Kiss M. szabadrúgása után Vojnovic fejese centiméterekkel kerülte el a kapu jobb sarkát.

Szünet után fergetegesen kezdtünk, a 46. percben Babati került a földre a vendégek kapujának előterében, gyanús körülmények között. Egy perc múlva Gajdos kiugrása után Ribánszki védett bravúrral. Az 52. percben Babati remekül ugratta ki Szökrönyöst, akinek lövését Ribánszki még védte, ám a jókor érkező Gajdos a hálóba gurította csapata és önmaga második gólját, 2:1!
A 70.percben a frissen beállt Novák harcosan labdát szerzett ellenfelünk térfelén, elfutott a baloldalon, higgadtan visszagurított és az érkező Babati hatalmas gólt rúgott a kapu jobb sarkába, 3:1!
A mérkőzés eldőlt, a hajrában Horváth és Novák valamint Gránicz lőhetett volna újabb gólt, ám az eredmény már nem változott. A hosszabbítás eseménye Vojnovic sárga lapja volt.

Csapatunk tetszetős, kulturált támadójátékának köszönhetően igazi közönségsikert aratva, megérdemelten győzte le ősi riválisát, folytatván a viharsarkiak elleni jó sorozatot. Nagyobb különbségű győzelmünket a vendégek kapusának bravúros teljesítménye gátolta meg.