ZTE FC – BFC SIÓFOK 6:1 (3:0)

Zalaegerszeg, 1125 néző. Jv.: Zierkelbach (dr. Szabó, Legeza).
ZTE FC: Zöldesi – Szabó P., Lesjak, Devecseri, Bedi – Hudák (Gajdos, 70.), Kiss M. – Babati, Madarász, Barczi (Szökrönyös, 85.) – Balázs Zs. (Novák, 53.). Vezetőedző: Dobos Barna.
SIÓFOK: Molnár P. – Gál, Fehér Zs., Lorentz, Nemes – Csilus (Kiss B., 46.), Réti – Bolla (György N., 81.), Zamostny (Tóth M., 46.), Medgyes – Elek B. Vezetőedző: ifj. Mihalecz István.
Gólszerző: Babati (2. – 11-esből, 69.), Barczi (18.), Hudák (44.), Novák (55. – 11-esből), Madarász (76.), illetve Medgyes (91.). .
Sárga lap: Lorentz (3.).
Piros lap: Lorentz (55.).

2. perc: egy szöglet után Bedi esett el a büntetőterületen belül, a játékvezető pedig úgy látta, hogy Lorentz lerántotta. A megítélt 11-est Babati Benjamin nagy erővel a kapuba vágta, 1-0.
18. perc: egy szöglet után Lesjak passzolt vissza, Barczi pedig középről, 10 méterről helyezett a kapuba, 2-0.
42. perc: a Siófok háromszor is lövéssel próbálkozhatott, de a labda egyszer sem érte el a kaput.
44. perc: Bedi szépen gurított vissza, Barczi átlépte a labdát, Hudák 12 méteres lövése megpattant egy védőn, s így jutott a hálóba, 3-0.

55. perc: egy előre vágott labdára Novák indult, Lorentz utolsó emberként megpróbálta szerelni, de eltalálhatta a lábát. Egyből piros lapot kapott a siófoki fiú, a megítélt büntetőt pedig Novák értékesítette, 4-0.
69. perc: Babati egy előreívelt labdát háttal a kapu felé mozogva, 15 méterről ollózva lőtte a hálóba, 5-0.
76. perc: Barczi ugratta ki Madarászt, aki elfektetve a kapust, 4 méterről talált be, 6-0.
91. perc: Medgyes 25 méterről bombázott a léc alá, 6-1.


MESTERMÉRLEG

Dobos Barna: – Az eredmény önmagáért beszél, sokat kellett dolgozni, hogy így alakuljon a meccs. Ma számos kiemelkedő egyéni és kiváló csapatteljesítményt láthatott a közönség, de az az igazság, hetek óta várom, hogy kiszakadjon a gólzsák. A DVTK mérkőzésünk egyfajta fordulópont volt, a játékunk azóta letisztultabb és gyorsabb. Minden mérkőzésen rengeteg helyzetet dolgozunk ki, de eddig a hatékonysággal akadtak gondjaink. Remélem ezt a formánkat tudjuk tartani az utolsó, nagyon fontos fordulóra is.

Mihalecz István: – Az edzőnek vállalnia kell a felelősséget a játékosaiért. Kaptunk egy vitatható tizenegyest a második percben, aztán még sok érthetetlen hibánk volt. A legnagyobb gondom az, hogy hatalmas a mentális ingadozás. Néhány játékos szerdán villogott, most meg egyszerűen rá sem lehetett ismerni. Fáradtságról ne beszéljünk, mert legalább az első félidőben illett volna jól futballozni.
 

Az egerszegiek abszolút uralták a játékot, fölényben futballoztak, esélyeshez méltón nyerték meg a mérkőzést.
A győzelem azt jelenti, hogy az év utolsó mérkőzését megelőzően 1 ponttal a tabella élére állt a ZTE.

Szép volt Fiúk!