BSS MONOR – ZTE FC 1:4 (0:1)

Budapest, III. Kerület pálya, 300 néző. Jv.: Takács (Kormányos II., Szvetnyik).
Monor: Czuczi – Barthel, Póti, Karacs, Szerencsi – Ficsor, Bori – Szabó D. (Hunya, 60.), Palincsár, Szuhodovszki (Haragos, 89.) - Tóth D. Vezetőedző: Horváth Dávid
ZTE FC: Zöldesi – Kónya K., Lesjak, Kiss M., Szabó P. – Hudák, Bedi – Barczi (Szökrönyös, 90.), Madarász, Babati (Horváth K., 92.) – Balázs Zs. (Novák, 60.).Vezetőedző: Dobos Barna.
Gólszerzők: Tóth D. (64.), illetve Babati (9., 73. – utóbbit 11-esből)), Bedi (68.), Karacs (89.- öngól). .
Sárga lap: Barczi (58.),
Kiállítva: Póti (73.).

A 4. percben Babati elfutása után Hudák lőtt középről tisztán, de mellé ment labdája.
A 6. percben viszont ziccert rontott a Monor. Balról érkező labdára érkezett Szabó Dominik, akinek közeli lövését Zöldesi Illés ritkán látható nagy bravúrral hárította.
A 9. percben Barczi remekül emelt a bal oldalon kilépő Balázs Zs. elé, aki egyből középre adott, ahol Babati 5 méterről higgadtan lőtt a kapuba, hiszen tisztán maradt, 0-1.
A 15. percben egy remek akció végén Hudák lőtt 10 centivel mellé. A felázott mély talaj éppenséggel nem volt ideális, de alkalmazkodtak hozzá a csapatok, játékukba belekalkulálták ezt a nehezítő körülményt is. A helyzetek viszont kezdtek elmaradni, ugyanakkor a házigazda játékában benne volt a veszély.

A második félidő elejét az egerszegiek igyekeztek megnyomni, hiszen a három pont még nem volt meg. A Monor ugyanakkor jól játszott, továbbra is veszélyesen.
Az. 59. percben Karacs 8 méteres lövése Lesjakról pattant ki, s ha nem lép közbe, alighanem a labda a hálóba jut.
A házigazda megérezte a lehetőséget, a ZTE pedig nem tudott már hosszú ideje helyzetet kidolgozni.
A 64. percben jött is a büntetés. Hazai szöglet után Zöldesi nem tudta megfogni a labdát, Tóth D. közelről belekotort a labdába, amely átvánszorgott a gólvonalon, 1-1.
Ám jött a válasz: a 68. percben szöglet után Lesjak fejese a felső lécen csattant, a labda a zalaiaknál maradt. Novák támadta a kapust, aki kiejtette a labdát, Bedi érkezett és kissé jobbról, 6 méterről a kapuba lőtt, 1-2.
Kifejezetten izgalmas lett a mérkőzés, amely felpörgött.
A 72. percben Hudák iramodott meg, a labdát elgurította a kapus mellett. A menteni igyekvő Póti beérte azt a gólvonalon, majd belekapott kézzel, ami így pirosat ért. A megítélt büntetőt Babati nagy erővel a léc alá vágta, 1-3.
Derekasan küzdött a házigazda, ezért minden dicséretet megérdemel.
Aztán a 89. percben Babati beadásába Karacs lépett bele, a lábáról pedig saját kapujába pattant a labda, öngól, 1-4.

A ZTE FC ezzel a győzelemmel ideiglenesen az élre ugrott, hiszen a Gyirmót szintén ma, 17 órától játszik majd. Reméljük, a forduló végén is az 1. helyen áll majd csapatunk.