ZTE FC – VASAS 2:3 (0:1)

Zalaegerszeg, 1823 néző. Jv.: Farkas Á. (Medovárszki, Csatári).
ZTE FC: Zöldesi – Szabó P., Lesjak, Devecseri, Bedi – Hudák (Horváth K., 67.), Kiss M. – Babati, Madarász, Barczi – Balázs Zs. (Novák, 54.). Vezetőedző: Dobos Barna.
VASAS: Bese B. – Hinora, Szilágyi, Talabér, Hajdú Á. – Borbély, Kovács M. – Birtalan (Hrepka, 91.), Szatmári L. (Murka, 85.), Bévárdi (Rétyi, 69.)– Balajti. Vezetőedző: Szanyó Károly.
Gólszerzők: Kiss M. (72.), Lesjak (79.), illetve Balati (45. – 11-esből), Talabér (74.), Birtalan (80.).
Sárga lap: Hudák (44.), Devecseri (74.), illetve Borbély (9.), Hinora (21.), Szilágyi (71.) Balajti (74.).

Lendületesen kezdett, ahogy a ZTE FC is, járt a labda, azonban igazi helyzet nem adódott. A fővárosiak letámadtak, ami néha okozott kevés bizonytalanságot hazai oldalon, de csak időnként.

21. perc: Hudák éles szögből leadott lövését fogta biztosan Bese kapus, aki egy perccel később csaknem ráfázott arra, hogy kijött kapujából. Balázs Zsolt észrevette ezt, kissé balról azonnal emeléssel próbálkozott 17 méterről, de labdája centikkel mellé ment.
39. perc: Vasas-szöglet után nagy terület nyílt meg a ZTE FC előtt, de a nagy lehetőséget nem tudta kihasználni a házigazda, ugyanis nem tudta végigvinni az akciót.
45. perc: Birtalan léphetett ki, a labdát megtolta, érkezett Zöldesi kapus, aki eltalálta a vendégek játékosának a lábát. Bár reklamáltak a lelátón, de ezt meg lehetett adni, a büntetőt pedig Balajti félmagasan csavarta a kapu jobb oldalába, 0-1.

53. perc: viszont nagy gólszerzési lehetőség maradt ki hazai oldalon, amikor egy visszajátszott labda Bedihez került, de 12 méterről mellé lőtt, pedig tiszta helyzetbe került.
58. perc: tűzijáték alakult ki a Vasas kapuja előtt, ami végén Barczi kissé balról 12 méterről lőtt, a labda a kapufa tövéről kipattant, Bedi ismételhetett, de egy védőről a labda szögletre vágódott.
60. perc: Birtalan került helyzetbe, de 16 méterről középre lőtt, oda, ahol Zöldesi kapus volt.
67. perc: Bedi átadását fejelhette Babati, de nem találta el jól a hosszú oldalon.
69. perc: Novák kapott nagyon jó labdát, s ő is mellé durrantott tiszta helyzetből.
72. perc: Barczival szemben szabálytalankodtak, a megítélt szabadrúgást balról, csaknem a 16-os csücskétől Kis Máté lőtte el és védhetetlenül bombázott a kapu jobb oldalába, 1-1.
74. perc: nem tudtak felszabadítani a hazaiak, a 11-es pontnál Talabér nagyszerűen fordult le és egyből a kapu bal oldalába lőtt, 1-2.
Megélénkült a mérkőzés.
79. perc: bal oldali bedobás után egy védő fején csúszott meg, a hosszún érkezett Lesjak és négy méterről nem hibázott, 2-2. 
80. perc: Zöldesinek adták vissza a labdát, aki kipasszolta, de ellenélhez. A Vasas középre adta a labdát, s noha a hazai hálóőr próbált visszazárni, Birtalan 6 méterről a kapuba fejelt, 2-3.
90. perc: Novákot úgy tűnt lerántották a 16-oson belül, de nem szólt a játékvezető sípja.

Kicsit magának is köszönheti a ZTE FC, hogy nem sikerült egyenlítenie. A második félidőben mindig akkor hibázott, amikor egyenlített és fordíthatott volna a csapat.

 

MESTERMÉRLEG

Dobos Barna: „Nehéz értékelni a mérkőzést, mert nem érdemeltünk vereséget, mégis az lett a vége. Elkövettünk egyéni hibákat akár hátul, de ziccereknél is, amit nem szabad. A második félidőben nagy fölényben futballoztunk, viszont az egyéni pluszok hiányoztak. ”

Szanyó Károly: „Kalapot kell emelnem csapatom játékosai előtt, mert nagyon akarták a sikert. Egy erős ZTE-hez érkeztünk és be akartuk bizonyítani, hogy mi is tarthatnánk ott, ahol ők. Az a csapat, amelyik idegenben tud nyerni, ráadásul úgy, hogy az ellenfél kétszer is egyenlít, így nála van a lélektani előny, minden elismerést megérdemel.”