ARCHÍVUM - RÉGEBBI HÍREINK - 2013-2014 - Szeptember

Tatabánya - ZTE FC 1:2 (ÉLŐBEN)


Két nehéz helyzetben levő csapat csatája következik, ennél többet talán nem is lehet a mai mérkőzésről elmondani. Meg kell szereznünk első idegenbeli győzelmünket. A csapatkapitányi szalagot ma Simonfalvi Gábor viseli.

ZTE FC: Jahic - Preklet, Bogunovic, Kovács, Hajdú - Simonfalvi, Nánási - Babati, Grbic, Frizoni - Pavicevic
Cserék: Czirjék, Vágó, Szegleti, Vayer, Kulcsár, Nagy, Bíró


Tiszta fehérben vagyunk mi, neonzöldben a hazaiak.

7 hozzászólás

Lendvai Miklós: - Pozitív irányba akarunk elmozdulni


- Azt gondolom, hogy a héten keményen dolgoztunk. Kezdetben az egyéni és a csapatvédekezést próbáltuk erősíteni, de a többi napra is jutott éppen elég feladat - nyilatkozta Lendvai Miklós. - Volt egy komoly beszélgetés is, értékeltük az eddigieket és meghatároztunk bizonyos szabályokat, melyek mindenkire érvényesek. A kollégáktól nagy segítséget kapok, hiszen rendbe kell szedni a társaságot és a közös cél az, hogy pozitív irányba induljunk végre el.

Nincs verhetetlen csapat, a Tatabánya sem az, úgyhogy nekünk a három pont megszerzésének reményével kell pályára lépnünk.

3 hozzászólás

Máté Péter 3 mérkőzést kapott


A mai fegyelmi ülésen tárgyalták a pénteken kiállított Máté Péter ügyét is. Csapatkapitányunk 3 mérkőzésről szóló eltiltást kapott...

Rutinos középpályásunk így biztosan kihagyja a Tatabánya, a Cegléd és a Sopron elleni bajnokikat is...7 hozzászólás

Hatpontos meccs következik


Talán nem túlzás azt állítani, hogy szombaton a Tatabánya otthonában igazi hatpontos mérkőzés következik.

Vendéglátóink a hétvégén egy ötöst kaptak az újonc Kisvárdától, sajnos majdnem mi is itthon a Nyíregyházától. A Tatabánya eddigi egyetlen győzelmét a Vasas ellen aratta, a legveszélyesebb játékosuknak Weitner Ádám tűnik, aki a 7 lőtt góljukból 4-et vállalt.

Felesleges arról beszélni, mi lett volna,ha... meg mi lenne ha... Győzni kell és a középmezőny után eredni.

4 hozzászólás

ZTE FC - Nyíregyháza 1:4 (ÉLŐBEN)


Az eddig 100%-os teljesítményt nyújtó Nyíregyháza elleni fellépésünkkel indult az NBII 6. fordulója.

ZTE FC: Jahic - Preklet, Nánási, Kovács, Kocsis - Máté, Grbic - Szegleti, Kulcsár, Babati - Pavicevic
Cserék: Vlaszák, Vágó, Pál, Hajdú, Nagy, Frizoni, Bíró


6.perc Egy Babati beadás veszélyesen suhant el a kapu előtt, sajnos nem volt berobbanó ember...

38 hozzászólás

Mindent bele!


Csapatunk hosszú idő után ország-világ nyilvánossága előtt mutathatja meg, mi lakozik benne és hogy az eddigi 5 fordulóban mutatott játék nem az igazi arca.

A DUNA TV élőben közvetíti mérkőzésünket a Nyíregyháza ellen, így most az eddig távol maradó zalaegerszegi közönséget is meg lehet győzni arról, hogy mentálisan és akaratban is előbbre léptünk a héten. Bízunk abban, hogy Lendvai Miklós premiere is jól sikerül ma, de a csapat focizik, nekik kell elsősorban bizonyítaniuk.

14 hozzászólás

Lendvai Miklós: - Nem védekezni, hanem támadni fogunk!


- Bár nagyon kevés idő állt a rendelkezésünkre, egy napot csak a védekezés összerakására szántunk – vezette fel a mai meccset Lendvai Miklós.
- Egy nap ráment a fegyelmezettség átbeszélésére is, de úgy érzem, szükség volt erre is. Ha nincs nálunk a labda, úgy nehéz futballozni. Mentálisan is igyekeztünk előrelépni, hisz nem rajtolt jól a csapat és ez nyomokat hagyott mindenkiben. Azt próbálom átadni a fiúknak, amilyen én voltam játékosként: harcolni kell, a klubért is. A harcos, a jó értelembe véve zsoldos vért is ki kell hoznia magából mindenkinek.

0 hozzászólás

Lendvai Miklós: - A pályán gátlástalan játékosok kellenek


Lendvai Miklóst kérdeztük, hogy mi az, amit a Nyíregyháza elleni mérkőzésig meg szeretne valósítani a csapatnál:
- Ami a legfontosabb, hogy a csapatnak, a klubnak olyan játékosok kellenek, akik jó értelemben véve gátlástalanul küzdenek a pályán. Nem nézik, ki az ellenfél, hanem agresszívan és lendületesen játszanak mindenki ellen. Olyan csapatot akarok látni pénteken és a későbbiekben is, akik már a játékos kijáróban megnyerik a mérkőzést. Érezzék az ellenfelek, hogy a zalaegerszegi gyepen vannak és nekik itt nem teremhet babér. Agresszívan játszó, fegyelmezett és szervezett csapatnak kell játszania.

1 hozzászólás

Simon Antal felmentve


A mai napon a klub vezetése felmentette Simon Antalt a vezetőedzői tevékenysége alól. Helyét ideiglenesen Lendvai Miklós veszi át, ő készíti fel a csapatot a Nyíregyháza elleni mérkőzésre.

Lendvai pályafutását csapatunknál kezdte 1991-ben, játékára felfigyelt a francia Girondins de Bordeaux, amely szerződtette. Rövid idő múlva a svájci Luganóhoz szerződött, ezután pedig hazatért Magyarországra és a Fradi játékosa lett. 1999 és 2004 közt újra külföldön játszott Belgiumban és Cipruson.

4 hozzászólás

Jótékonysági torna Bán István családjáért


A ZTE FC a Zala Megyei Kormányhivatallal és a Belvárosi Magyar-Angol Két Tanítási nyelvű Általános Iskolával közösen 2013. szeptember 21-én, szombaton jótékonysági focitornát rendez a volt Petőfi Iskola műfüves pályáján.

A torna célja, a közelmúltban elhunyt labdarúgó edzőnk és testnevelő tanár Bán István családjának megsegítése. A focitorna előtt 13 órakor a helyszínen emléktáblát avatunk az elhunyt emlékére!

0 hozzászólás

Vasas - ZTE FC 2:0 (ÉLŐBEN)


Az eddigi nyeretlen Vasashoz látogatunk ma. Csak a győzelemmel lehetnénk elégedettek!

ZTE FC: Jahic - Kovács, Buzás, Nánási, Nagy - Máté, Kulcsár - Babati, Szegleti, Frizoni - Pavicevic

5.p. A hazaiak aktívabbak, de helyzet még nem volt, a középpályán zajlik a játék
6.p. Frizoni beadását húzta le a kapus Pavicevic feje elöl
9.p. Az első szöglet a Vasasé, kifejeltük, nem volt veszélyes
12.p. Az első lehetőségünk egy szabadrúgás, de Kulcsár 22m-ről a sorfalba lövi...

26 hozzászólás

Simon Antal:- A ZTE helye az NBI-ben van


- Sajnos, a szezon elején több fontos pontot már elvesztettünk, amit bravúrok árán lehet pótolni. A céljaink elérése érdekében főleg hazai pályán kell jól szerepelni - tekintett vissza az elmúlt hetekre Simon Antal.
- Az Egerszegen lejátszott mérkőzéseket mind meg kell(ene) nyerni. A hazai pályán elvesztett pontok duplán számítanak. Rendkívül fontos, hogy az ősz során ne szakadjunk le a közvetlen élbolytól. Bizakodom, hogy a kezdeti bizonytalankodás után úgy játékban, mind eredményességben előre lépünk, s végre elkapjuk a ritmust.

4 hozzászólás

ZTE FC - Kaposvár 0:3 (ÉLŐBEN)


Mint ahogy az várható volt, több utánpótlás korú játékosunk is szerephez juthat a mai Ligakupa mérkőzésen. Bízzunk a srácokban és az eredményes játékban.

ZTE FC: Czirjék - Pál, Szántó (95-ös születésű), Preklet, Varga Márk (96) - Vágó, Tóth B. (96), Kovács L. (95), Grbic - Tanque, Bíró (96)
Cserék: Kalmár, Buzás, Dufka Dániel (96), Potyi (95), Szegleti (94)


Kezdődik a mérkőzés, családias hangulatban 200 néző előtt.

4 hozzászólás

Bogunovic eltiltása


Milan Bogunovic 2 mérkőzésre szóló eltiltást kapott a Békéscsaba elleni találkozón szerzett azonnali piros lapjáért. Emlékeztetőül az első félidő ráadásában az ellenfél játékosa második sárga lapjával szintén piros lapot kapott.

Ennek tükrében hétvégén nem lesz könnyű dolga Simon Antalnak, hiszen a védelemből sérülés miatt kidőlt Hajdú Norbert, Preklet Csaba pedig még eltiltását tölti...

0 hozzászólás

Szerdán Ligakupa


Szerdán csapatunk a ZTE Arénában a Ligakupa 2. fordulójában a Kaposvárt fogadja. Az első körben a vendégek a Siófok csapatát Balázs Benjámin, Waltner Róbert és Pécseli Szilárd öngóljával 3:0-ra legyőzték, míg Pécsen szenvedtünk hasonló arányban vereséget. Itt az alkalom a javításra és a fiatalok további játékára.

A mérkőzésre egységesen 500,-Ft-ba kerülnek a belépőjegyek, a bérletesek térítésmentesen tekinthetik meg a találkozót.
Hajrá ZTE!

0 hozzászólás

Felhívás iskoláknak


FELHÍVÁS! Tisztelt Iskolaigazgató Asszony/Úr!

A ZTE FC csapata 2013. szeptember 20-án, pénteken 15.30-kor a DUNA TV nyilvánossága előtt bajnoki rangadó mérkőzést játszik a Nyíregyháza csapata ellen.
A mérkőzés remek lehetőség arra, hogy Zalaegerszeg város sportszerető közönsége és a csapat is bizonyítsa, szükség van minőségi focira városunkban.

A tavalyi NBII-es szezonban átlagnézőszámunk a legmagasabb volt az osztályban, több NBI-es klub nézői létszámát is felülmúlta.

0 hozzászólás

ZTE FC - Békéscsaba 3:1 (ÉLŐBEN)


Ma a Békéscsaba ellen csak a győzelem elfogadható!
ZTE FC: Jahic - Kovács, Nánási, Bogunovic, Nagy - Babati, Máté, Hajdú, Kulcsár - Frizoni, Pavicevic
Cserék: Czirjék, Vágó, Szegleti, Tanque, Vayer, Buzás, Grbic


Elkezdődött a mérkőzés, 5 perc után egy békéscsabai és egy hazai ápoláson kívül még nem történt esemény

9.p. Lucas 12m-ről a kapuval szemben teljesen üresen lőhetett, szerencsére nem úgy találta el a labdát mint tegnap Pintili, méterekkel fölé ment...

8 hozzászólás

Időpontváltozások - a Duna TV közvetít


Az MLSZ Versenybizottsága ma 2 hazai mérkőzésünk időpontját is megváltoztatta, mivel a mérkőzéseket a Duna TV tűzte műsorára.

A szeptember 21-én szombaton 17 órától esedékes Nyíregyháza elleni mérkőzésünk 20-án, pénteken 15:30-tól kerül megrendezésre, míg a Siófok elleni mérkőzésünk november 9-én szombat 15 óráról átkerül november 8. péntek 15:30-ra.

Hajrá ZTE!

2 hozzászólás

Pécs - ZTE FC 3:0


Csapatunk megkezdi az idei évi Ligakupa sorozatot, az első fellépésünkre ma 18 órától Pécsett kerül sor.

A fiatalok mellett a brazil Tanque is első alkalommal lép pályára csapatunkban, íme a kezdő: Vlaszák - Pál, Buzás, Preklet, Kocsis - Vágó, Szegleti, Babati, Bíró - Tanque, Tóth B.
Cserék: Kalmár, Szántó, Potyi, Kovács L., Baráth M.


20 perc után kiegyenlített a mérkőzés, a kapusoknak bravúrt még nem kellett bemutatniuk, a kötelezőket fogták.

10 hozzászólás

Az MLSZ közleménye


Az utóbbi évek talán legfontosabb mérkőzését játssza a magyar labdarúgó-válogatott péntek este, Bukarestben.

Nemzeti tizenegyünk minden pillanatban érezni fogja, hogy a magyar sportszerető közvélemény egy emberként áll majd a csapat mögött – köszönet ezért a Bukarestbe utazó magyar drukkereknek. Arról azonban a forró hangulatú mérkőzés legfeszültebb pillanataiban sem felejtkezhetünk meg, hogy a Románia–Magyarország selejtező mérkőzés elsősorban egy sportesemény, semmiképp sem háború!

0 hozzászólás

Köszönetnyilvánítás


Szeretnénk köszönetet nyilvánítani a szeptember 1-én megrendezett, TABÁNI Spartacus – ZTE FC U15-ös mérkőzésen történt sajnálatos sérüléssel kapcsolatosan!

A meccs 55. percében játékosunk Jóna Bálint egy rossz ütközés következtében eszméletét vesztette, és lenyelte a nyelvét. Köszönetet szeretnénk mondani edzőnknek, Fujsz Ferencnek és a jelenlévő hazai csapatért szurkoló szülőknek, akik a mentő kiérkezéséig (ami több mint 20 perc volt!) lélekjelenlétükkel és hozzáértésükkel megmentették játékosunk életét.

0 hozzászólás

Vlaszák 40!


Hihetetlen, de igaz: Vlaszák Géza ma 40 éves!

Csapatunk hálóőre Magyarországon három klubban alkotott maradandót: az MTK-ban, Újpesten és természetesen Zalaegerszegen. Klubunkat 1996-2000-ig, majd 2008-tól a mai napig szolgálja újra. A magyar válogatottban 5 alkalommal lépett pályára.

Géza éveinek száma ugyan negyven, de a mezszáma még mindig 1-es! Boldog Születésnapot!

1 hozzászólás

Interjú Kovács Lászlóval


Az alábbiakban a ma reggeli, Studio FM-en elhangzott, Kovács László Utánpótlás Szakág- és Akadémia vezetővel folytatott interjút hallgathatjátok meg.
A beszélgetés mottója: a légkört kell megteremteni - új irány, új szempontok.

Az interjú 64 Mb terjedelmű, mp3 formátumú és ide kattintva tölthető le.

0 hozzászólás


Január  |  Február  |  Március  |  Április  |  Május  |  Június  |  Július  |  Augusztus  |  Szeptember  |  Október  |  November  |  December

2017-2018  |  2016-2017  |  2015-2016  |  2014-2015  |  2013-2014  |  2012-2013  |  2011-2012  |  2010-2011  |  2009-2010  |  2008-2009  |  2007-2008  |  2006-2007  |  2005-2006  |  2004-2005  |  2003-2004